شهابالدین عزیزی خادم، رئیس جدید فدراسیون فوتبال، برای هواداران فوتبال چهرهای ناآشناست در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال ایران، شهابالدین عزیزی خادم بهعنوان رئیس جدید این فدراسیون برگزیده شد. مصطفی آجورلو، شهابالدین عزیزی خادم، علی کریمی و کیومرث هاشمی نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال بودند.
این انتخابات قرار بود اسفند پارسال برگزار شود اما با ممانعت فیفا به تعویق افتاد. پس از یک سال کشمکش بین ایران و فیفا بر سر ایرادات اساسنامه، سرانجام فدراسیون جهانی موافقتش را با برگزاری انتخابات اعلام کرد.
در جریان انتخابات، محمدمهدی نبی، دبیر فدراسیون ایران، در چند نوبت هشدار داد که اعضای مجمع «مراقب باشند و همکاری کنند» چون پخش زنده رأیگیری در فیفا هم رؤیت میشود.
پس از شمارش آرا در پایان دور اول، هیچ نامزدی موفق به کسب اکثریت آرا نشد. به این ترتیب هاشمی و عزیزی خادم به دور دوم راه یافتند و علی کریمی و مصطفی آجورلو محل انتخابات را ترک کردند.
از ۸۷ رأی مرحله نخست، هاشمی ۲۴، عزیزی خادم ۳۵، کریمی ۹ و آجورلو ۱۸ رأی کسب کردند. یک رأی هم باطل اعلام شد.
در دور دوم، عزیزی خادم ۴۹ رأی آورد و هاشمی (رئیس ستاد ورزش ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری) ۳۸ رأی به دست آورد، در نتیجه عزیزی خادم رئیس جدید فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران شد.
عزیزی خادم پس از پایان رأیگیری گفت: «با تعامل با همه ارکان نظام در جهت پیشبرد اهدافمان قدم برمیداریم. امروز شاهد تبلور دموکراسی و نگاههای جدید در فوتبال بودیم.»
شهره موسوی نیز با ۷۰ رأی از ۸۷ رأی مجمع بهعنوان نایبرئیس امور بانون فدراسیون فوتبال برگزیده شد. او سابقه مدیرعاملی باشگاه بادران را دارد.
علی کریمی در حاشیه رأیگیری به خبرنگاران گفت: «از اول میدانستم چه اتفاقی رخ میدهد. فقط برای این آمدم که فردا نگویند شرایط مهیا شد که فوتبالیها بیایند اما کسی نیامد.»
او همچنین پس از اعلام نتیجه رأیگیری در اشارهای کنایهآمیز بر احتمال مهندسی آرا در این انتخابات تأکید کرد و گفت: «جا دارد با تأخیر روز مهندس را به مهندسین عزیز تبریک بگویم و برایشان آرزوی موفقیت کنم!»
شهابالدین عزیزی خادم از نزدیکان پرویز کاظمی، وزیر راه و تأمین اجتماعی در دولت محمود احمدینژاد و گزینه نزدیک به نهادهای مهم دولت و مورد حمایت مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش، و رضا صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک، بود.
پس از ثبتنام کاندیداها ابتدا گفته شد که صلاحیت آقای عزیزی خادم رد شده اما در ادامه با رایزنی سیاسی تأییدیه گرفت.
حیدر بهاروند که هم نامزد ریاست در این انتخابات بود و هم گزینه نایبرئیسیِ عزیزی خادم، صلاحیتش رد شد تا سبد آرای خود را به عزیزی خادم تقدیم کند.
آقای بهاروند با وجود رد صلاحیت، هم سخنران مجمع بود و هم اینکه شب انتخابات برای ادامه مذاکرات جمعبندی نهایی در جمع رؤسای هیئتها حضور داشت.
حالا فردی به ریاست فدراسیون رسیده است که برای هواداران فوتبال ناآشناتر از هر سه نامزد دیگر است.
شهابالدین عزیزی خادم متولد ۱۳۵۶ است، با سابقه عضویت در هیئترئیسه فدراسیون فوتبال و سوابق متعدد مدیریتی در باشگاههای دولتی. او یک مدیر دولتی بوده است که از ایرانخودرو تا شرکتهای زیرمجموعه وزارت رفاه حضور داشته و دارای سابقه حضور در هیئتمدیره باشگاه سایپا، شرکت پتروشیمی امیرکبیر و شرکت پتروشیمی شازند است.
آقای عزیزی خادم که گفته میشود روابط نزدیکی با یونسی، وزیر اسبق اطلاعات، دارد، سال ۱۳۹۵ نیز برای انتخابات فدراسیون فوتبال نامنویسی کرده بود اما در آن انتخابات رد صلاحیت شد.
زمانی که باشگاه استقلال زیر نظر وزارت رفاه بود، عزیزی خادم معاونت پارلمانی و حقوقی این وزارتخانه را برعهده داشت.
عزیزی خادم سال ۱۳۹۶ مجدداً برای عضویت در هیئترئیسه ثبتنام کرد اما این بار رأی نیاورد، گرچه حالا پست ریاست فدراسیون را در اختیار دارد؛ پستی که مدیران موفقی از مصطفی مکری و کامبیز آتابای تا ناصر نوآموز و محمد دادکان در دورههایی عهدهدار آن بودهاند. اما طی سالیان اخیر، فدراسیون فوتبال درگیر فساد مالی و نارضایتی چشمگیر هواداران فوتبال بوده است.
اغلب اعضای مجمعی که با عزیزی خادم به توافق رسیده و به او رأی دادهاند، خود جزو متهمین ناکارآمدی فدراسیون در سالیان اخیر هستند و از اقبال عمومی برخوردار نیستند.
با حفظ ساختار فدراسیون کنونی و کمیتههایش دشوار به نظر میرسد که عزیزی خادم بتواند حتی بخشی از وعدههای انتخاباتیاش را عملی کند. ایجاد درآمد پایدار و ثبات اقتصادی، فوتبال زنان و فوتبال پایه و حتی «گشایش اوفَک با همکاری سفارت سوئیس» از جمله وعدههایی است که عزیزی خادم در مناظره تلویزیونی به زبان آورد.