بورسیه کمیته بین‌المللی المپیک برای قایقران پناهنده ایرانی

سعید فضل‌اولیدویچه وله :کمیته بین‌المللی المپیک IOC برای سعید فضل‌اولی، قایقران ایرانی و پناهنده در آلمان، بورسیه ویژه در نظر گرفت. بدین گونه بخت حضور این ورزشکار در تیم پناهندگان در المپیک توکیو با دست‌یابی به پشتیبانی IOC افزایش یافت.

سعید فضل‌اولی با دریافت بورسیه ویژه کمیته بین‌المللی المپیک IOC که شامل ورزشکاران نخبه و پناهجو است، یک قدم دیگر به المپیک توکیو نزدیک‌تر شد.

این ملی‌پوش پیشین قایقرانی ایران که عنوان نایب‌قهرمانی آسیا را نیز در فهرست افتخارات خود دارد، در سال ۲۰۱۵ میلادی در کشور آلمان پناهنده شد.

سعید فضل‌اولی از ابتدای حضور در آلمان به فعالیت ورزشی خود در عرصه حرفه‌ای ادامه داد و عضو تیم ملی قایقرانی آلمان نیز شد. اما با توجه به شرایط و فرایند قانونی برای کسب تابعیت جمهوری فدرال آلمان، این ورزشکار هنوز از ملیت کشور آلمان برخوردار نیست.

به این علت، عضویت سعید فضل‌اولی در ترکیب تیم پناهندگان IOC در حال حاضر به عنوان تنها گزینه امکان‌پذیر برای حضور وی در مسابقات قایقرانی در المپیک توکیو محسوب می‌شود.

پذیرش و جذب این ملی‌پوش سابق قایقرانی ایران در چارچوب برنامه بورسیه کمیته بین‌المللی المپیک، حاصل کوشش ۵ ساله وی برای رسیدن به این مقطع است.

در ابتدا ممانعت چندین ساله فدراسیون جهانی قایقرانی پیرامون به رسمیت‌ شناختن سعید فضل‌اولی به عنوان یک ورزشکار پناهنده، موقعیت راه‌یابی این قایقران ۲۸ ساله به بازی‌های المپیک را بسیار محدود کرده بود.

فضل‌اولی با وجود اینکه از سوی کشور آلمان به عنوان پناهنده پذیرفته شده است، فدراسیون جهانی قایقرانی نخست صحت موضوع فرار این ورزشکار از ایران و راستی‌آزمایی پناهندگی وی را زیر سئوال برده بود.

در ابتدا فدراسیون جهانی قایقرانی حتی تائیدنامه فدراسیون قایقرانی ایران در مورد پناهندگی فضل‌اولی به همراه موافقت مقامات ورزش ایران با حضور این ورزشکار در تیم پناهندگان را به عنوان شرط لازم پیرامون رای مثبت خود برای سعید فضل‌اولی اعلام کرده بود.

اما برآوردن این شروط امری غیرممکن بود. سپس گزارش‌های رسانه‌های آلمان در زمینه پیگیری علل عدم حمایت فدراسیون جهانی قایقرانی از سعید فضل‌اولی، سرانجام نقش موثری داشت.

در پی آن، رایزنی‌های همه‌جانبه میان باشگاه قایقرانی فضل‌اولی در شهر کارلسروله و فدراسیون قایقرانی آلمان، اتحادیه المپیک و ورزش ملی آلمان، فدراسیون جهانی قایقرانی و همچنین IOC، فرایند پذیرش این قایقران را در برنامه پناهندگان المپیک به نتیجه مورد نظر رساند.

سعید فضل‌اولی درباره قدرت تحمل و نیز مدت طولانی صبر و انتظار خود می‌گوید: «من هر روز به صفحه اینترنتی IOC مراجعه می‌کردم. تمام این ماه‌ها و سال‌ها منتظر جواب و نامه رسمی مانده بودم تا ببینم آیا در لیست تیم ورزشکاران پناهنده برای المپیک قرار گرفته‌ام؟»

نایب‌قهرمان پیشین قایقرانی آسیا اشاره می‌کند: «الان دیگر این فشار روحی بلاتکلیفی را ندارم. فکر من از این پس آزاد خواهد بود. من روز به روز برای حضور در المپیک قوی‌تر خواهم شد. مربی‌ من می‌گوید که من را تا به حال در این وضعیتی که الان قرار گرفته‌ام، مشاهده نکرده است.»

اما این پرسش در حال حاضر مطرح است که آیا  سعید فضل‌اولی باید در مسابقات انتخابی المپیک شرکت کند یا نه. این ورزشکار اما بیش از پیش از انگیزه بالایی برخوردار و آماده برخورد با چالش‌های بعدی است.
+12
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.