پنتاگون: عراق در بخش اطلاعاتی حمله هوایی به شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران به ما کمک کرد

این نخستین حمله نظامی به دستور جو بایدن بودبی بی سی :جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، می‌گوید اگر چه دولت عراق در بخش عملیاتی حمله شب گذشته به پایگاه گروه‌های شبه‌نظامی شیعه در مرز سوریه با آمریکا همکاری نداشته است اما بغداد در بخش اطلاعاتی و شناسایی عوامل حمله راکتی به فرودگاه اربیل به واشنگتن کمک کرده که نتایج آن در طراحی و هدف‌گیری حملات بامداد جمعه موثر بوده است.

سخنگوی پنتاگون همچنین گفته در جریان حمله هوایی دیشب ۹ ساختمان که محل آموزش، تجهیز و زرادخانه این گروه‌ها بوده -که واشنگتن آنها را وابسته به ایران خوانده- هدف قرار گرفته است.

وزارت دفاع آمریکا بامداد امروز، جمعه ۲۶ فوریه، از حمله هوایی به نقطه‌ای در مرز سوریه و عراق خبر داد و گفت این حمله با دستور جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و به تلافی حمله هفته گذشته به پایگاه نظامیان آمریکایی در نزدیکی فرودگاه اربیل در کردستان عراق انجام گرفته است.

در جریان آن حمله یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی کشته و پنج شهروند دیگر این کشور از جمله یک نظامی زخمی شدند.

گروه دیدبان حقوق بشر سوریه واقع در بریتانیا که با تکیه بر شبکه‌ای از منابع مطلع اوضاع سوریه را زیر نظر دارد گزارش داده در این حمله ۲۲ شبه نظامی نزدیک به ایران کشته شده‌اند.

رامی عبدالرحمان مدیر این گروه به خبرگزاری فرانسه گفت: "در این حمله سه کامیون حامل مهمات منهدم شد ... و قربانیان زیادی داشت."

او گفت کشته‌شدگان "همگی اعضای نیروهای بسیج مردمی (حشد شعبی) بوده‌اند."

صابرین نیوز، که یک رسانه نزدیک به شبه‌نظامیان شیعه در عراق است، با تایید آنکه آنها هدف حمله بوده‌اند از کشته شدن تنها یک نفر خبر داده است.

این منبع گفته حمله آمریکا چندین مجروح هم بر جای گذاشته است.
بایدن: پیام این حمله هوایی به ایران این بود که از عقوبت اعمال‌تان مصون نخواهید ماند
جو بایدن، رئیس‌جمهوری امریکا، گفته با حمله هوایی بامداد جمعه به پایگاه شبه نظامیان شیعه در مرز سوریه با عراق بنا داشته به ایران هشدار دهد که: "اعمال شما بدون پاسخ نخواهد ماند. حواس‌تان را جمع کنید."

آقای بایدن که روز جمعه برای بازدید از تگزاس در پی آسیب‌های توفان زمستانی هفته گذشته، به این ایالت سفر کرده بود، در نخستین اقدام نظامی خود در مقام فرمانده کل قوای آمریکا، بامداد جمعه به نیروهای این کشور دستور داد که در تلافی حمله راکتی به پایگاه نیروهای امریکایی در نزدیکی فرودگاه اربیل که هفته گذشته صورت گرفت، مواضع گروه‌های حشد شعبی را در منطقه مرزی میان سوریه و عراق هدف قرار دهند.
پنتاگون می‌گوید این حمله هوایی را در پاسخ به حملات راکتی به پایگاه نظامیان این کشور در نزدیکی فرودگاه اربیل که هفته گذشته - ۱۵ فوریه- روی داد انجام داده است

آمریکا: همکاری اطلاعاتی عراق به هدف‌گیری حملات هوایی کمک کرده است
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، روز جمعه ۲۶ فوریه، در کنفرانس خبری با خبرنگاران تصریح کرد که همکاری اطلاعاتی دولت عراق به نیروهای آمریکایی کمک کرده "با درصد اطمینان بسیار بالایی" حمله هوایی بامداد جمعه را ترتیب دهند.

پیش از این دولت عراق تاکید کرده بود که هیچ نقشی در این عملیات هوایی نداشته است اما همکاری اطلاعاتی بغداد با واشنگتن هم می‌تواند دولت مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر و برهم صالح، رئیس‌جمهوری را با انتقادهای داخلی جدی روبرو کند چرا که نیروهای شیعه حشد شعبی (بسیج مردمی) عملا شاخه‌ای از نیروهای مسلح و ارتش این کشور محسوب می‌شوند که در نبرد با داعش هم نقش مهمی داشتند.

اما نزدیکی این نیروهای شبه‌نظامی به ایران در دو سال گذشته و پس از عقب راندن داعش از عراق و سوریه، بارها موجب بالا گرفتن تنش نظامی-نیابتی میان ایران و آمریکا در عراق و سوریه شده است.

جان کربی روز جمعه در پاسخ به خبرنگاران که درباره نقطه جغرافیایی این حمله هوایی سوال کردند و قرار داشتن آن در خاک سوریه را "فرصتی برای واشنگتن و بغداد" برای پرهیز از انتقادها خواندند، گفت: "این منطقه که تقریبا خالی از سکنه است پیش‌تر هم از سوی داعش برای آموزش و ساماندهی حملات در داخل خاک عراق مورد استفاده قرار می‌گرفت و ما با بررسی دقیق و ضریب اطمینان بالا" این پایگاه‌ها را هدف قرار دادیم.

"این عملیات حامل این پیام صریح است؛ پرزیدنت بایدن برای حفاظت از پرسنل آمریکا و ائتلاف بی‌کار نخواهد نشست. در همین حال، ما به شکلی حساب شده عمل کردیم که هدف آن رفع تنش از وضعیت کلی در شرق سوریه و عراق است."
انتقاد از جو بایدن به علت مجوز نگرفتن از کنگره برای حمله نظامی
حمله هوایی بامداد جمعه که نخستین اقدام نظامی تحت فرمان جو بایدن بود با واکنش‌های متفاوتی در داخل خاک این کشور هم روبرو شده است.
 
سناتور تیم کین، دموکرات، روز جمعه از این که این حمله نظامی بدون مجوز و اطلاع کنگره صورت گرفته است انتقاد کرده است.
بنابر قانون اساسی آمریکا، ورود به جنگ از اختیارات کنگره این کشور است اما از زمان حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱، کنگره به دولت اجازه داده که در مبارزه با تروریسم و همچنین برای حفظ جان نیروهای خود عملیات‌های نظامی مقطعی و پیشگیرانه انجام دهد.
 
جان کربی، سخنگوی پنتاگون هم روز جمعه با استناد به همین قوانین به خبرنگاران گفت: "این ورود به جنگ نبود و ضمنا آمریکا بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، حق دفاع از خود را دارد".
 
با این حال، در واشنگتن و میان نمایندگان کنگره بر سر وجاهت قانونی چنین حملاتی که گر چه غیرمستقیم اما به صورت نیابتی، رویارویی با ایران محسوب می‌شود و خطر وقوع یک جنگ تمام عیار میان دو کشور را افزایش می‌دهد، اختلاف نظر جدی وجود دارد.
این اختلاف سال گذشته و همزمان با حمله هوایی نیروهای آمریکایی به کاروان حامل قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، هم بالا گرفت اما دولت وقت آمریکا با استناد به "خطر آنی" حمله به نیروهای آمریکایی و سفارت‌خانه‌های این کشور، خود را مجاز به "عملیات پیشگیرانه" دانست.
+63
رأی دهید
-7

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.