العربیه :شماری از دانشمندان صاحب نام بریتانیایی و آمریکایی ابراز داشتهاند که در صورت ادامه انتشار ویروس کرونا یا ظهور ویروسهای جدید، استفاده از ماسک در «سالهای آینده» همچنان ادامه خواهند داشت.
به نوشته «دیلی میل»، پروفسور گراهام مدلی متخصص بیماریهای عفونی در دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن و عضو گروه مشاوره علمی فوریتهای پزشکی «سیج»، گفت که ماسکهای محافظ ممکن است تا 5 سال آینده از روی عادت به آن، همچنان استفاده شوند.
سر پاتریک والنس مشاور ارشد علمی بریتانیا نیز خاطر نشان نمود که ممکن است در زمستان آینده همچنان به ماسک نیاز باشد، حتی اگر افراد بزرگسال بریتانیا علیه کووید19 واکسینه شده باشند.
سر پاتریک گفت که دولت بریتانیا، مجموعه اقدامات پیشگیرانه را پس از رفع محدودیتها در برخی مناطق حفظ خواهد کرد و از جمله آنها چه بسا ادامه اجباری بودن استفاده از ماسکهای محافظ در اماکن عمومی باشد.
دانشمندان بریتانیایی احتمال دادهاند که شهروندان حتی پس از اتمام واکسیناسیون، ممکن است مجبور به انجام تدابیر پیشگیرانهای باشند که به عنوان «تدابیرپایه» پیشگیرانه قلمداد میشوند.
در سندی پیرامون این که «روند زندگی پس از همهگیری چگونه خواهد بود»، گروه مشاوره علمی فوریتهای بریتانیا «سیج» گفت که حفظ برخی اقدامات فاصله گذاری اجتماعی» برای نجات جان بسیاری از افراد و کاهش خطر و فشار بر ظرفیت مراکز مراقبتهای بهداشتی، ضرورتی گریز ناپذیر است.
استفاده از ماسکهای محافظ برای نخستین بار در ژوئن گذشته در موضوع حمل و نقل عمومی و بعد از آن در فروشگاهها و سایر اماکن سرپوشیده و بسته، به دنبال درگرفتن بحثهای داغ در مورد این که آیا استفاده از ماسکهای محافظ، باعث کند شدن گسترش ویروس میشود، اجباری شد.
در ایالات متحده نیز دکتر آنتونی فاوچی مشاور ارشد پزشکی و متخصص بیماریهای عفونی، هشدار داد که همه مجبور به استفاده از ماسکهای محافظتی تا سال آینده خواهند بود.
این در حالی است که پروفسور مدلی در مصاحبه با نیک فراری از شبکه «البیسی» گفت که «برای اولین بار در طول یک سال، خوش بین است، اما بعید است که بریتانیا به زودی به زندگی پیش از اپیدمی بازگردد.»
او توضیح داد که چشمانداز در ماه سپتامبر حقیقتاً بهتر خواهد بود.» کرونا ۳ به باور او، پوشاندن صورت احتمالاً بعنوان اقدامی علیه ویروسهای تنفسی بطور کلی، نه فقط ویروس کرونا ادامه خواهد داشت ولی ظرف پنج سال، اگر ویروس کرونا ۳پدیدار گردد، ماسکهای بلافاصله بازمیگردند.
پروفسور مدلی توضیح داد که اگرچه شواهد موجود نشان میدهند که استفاده از ماسک، ممکن است شیوع ویروس را تنها با درصد کمی کاهش دهد، اما این اثربخشی در صورت چتد برابر شدن در کل جمعیت، میتواند تأثیر زیادی داشته باشد.
پروفسور مدلی افزود: «من شخصاً از دیدن مردم ماسک زده در سالهای آینده در مکانهای شلوغ یا پوشیده، تعجب نخواهم کرد. البته مشخص نیست که آیا دولتها در آینده این اقدام را اجباری خواهد ساخت یا نه.
+7
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.