خبر خوش در مورد بهبودیافتگان کرونا؛ یک دوز واکسن کافی است

العربیه :در حالی که تولیدکنندگان واکسن کرونا، مشغول کار بر روی تولید واکسنی هستند که بتواند در برابر کرونا و جهش‌های آن مقاومت کند، دیگر متخصصان در حال تلاش برای بررسی اثربخشی و اثرات واکسیناسیون عادی هستند.

دو پژوهش اخیر نشان داده‌اند، کسانی که از این پاندمی بهبود می‌یابند، به بیش از یک دوز واکسن ساخت شرکت فایزر یا یک واکسن شرکت مدرنا با فناوری «دی‌ان‌ای» نیاز ندارند زیرا پادتن یا همان پروتئین‌های ایمنی بدن، با همان یک دوز قادر به از بین بردن ویروس کرونا ایجاد شده در بدن، بیشتر از کسانی هستند که مبتلا به کرونا نشده اما دو دوز را دریافت کرده‌اند.

اولین پژوهش توسط تیمی از محققان دانشگاه «نیوشاتل» سوئیس در مورد مصونیت پرسنل بهداشتی در 4 بیمارستان انجام شد که برخی از آنها از بهبودیافتگان از ویروس بودند و بقیه اساسا مبتلا نشده بودند.
میزان بسیار بالای پادتن‌ها
تا اینکه نتایج نشان داد پس از تزریق یکی از دو واکسن به داوطلبان، افرادی که از کووید19 بهبود می‌یابند پس از اولین دوز، میزان آنتی‌بادی بسیار بالاتری از گروه دیگر داشتند که دو دوز دریافت کرده و مبتلا به کرونا نبودند.

پژوهش دوم زیر نظر فلورین کرامر ویروس‌شناس معروف و مدیر انستیتوی پزشکی بیمارستان مونت سینا در نیویورک بر روی 109 نفر انجام شد که ازمیان بهبودیافتگان و همچنین کسانی بودند که به کرونا مبتلا نشده بودند.

پس از دادن اولین دوز به بهبودیافتگان، مشخص شد که پادتن‌های تولید شده در بدنشان، 20 برابر آنهایی است که پس از مصرف دوز دوم واکسن در افراد غیرمبتلا تولید شده و دو برابر افرادی است که دوز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.
قدرت مقابله سیستم بدن.. ضرورت بازبینی
پس از این دو پژوهش، یک تیم از سازمان جهانی بهداشت قبل از انتشار داده‌ها در نشریات علمی، آن‌ها را مورد بررسی دیگر صاحب نظران قرار می‌دهند.

این داده‌ها حاکی از آن است که اولین دوز تجویز شده به بهبودیافتگان، دارای همان تأثیر دوز دوم است زیرا بدن برای مقابله با ویروس، آموزش دیده و سیستم ایمنی، قادر به کنترل و مقابله سریع با پاندمی است؛ بنابراین و بر اساس این نتیجه‌گیری، محققان خواستار بررسی پروتکل‌های واکسیناسیون و اصلاح آنها شدند تا واکسن در آخرین مراحل کمپین واکسیناسیون به افراد مبتلا داده شود و به یک دوز محدود گردد که می‌تواند به تأمین مقادیر زیاد واکسن و توزیع آنها در بسیاری از کشورهایی بیانجامد که به آنها نیاز دارند.
+37
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    Chokam - ری، ایران
    باید قبلا مبتلا به کوویدشده باشن شدید عوارض شدید، تا خود بدن آنتی بادی تولید شده باشه،در این صورت یک دوز واکسن کافیه. اما اگر عوارض خفیف باشه باید حتما دوز دوم هم زد.چون آنتی بادی تولید شده کافی نبوده. ولی مشکل اینه چه جوری میشه فهمید عوارض ناشی از بیماریه یا خود واکسن. چون بعضی کووید گرفتن عوارضی مثل تب داشتن ،اما بعد از واکسن تب بیشتر شده، نمیشه تشخیص دادعوارض مال کووید بوده یا واکسن
    4
    2
    ‌پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.