دادگاه و پیشنهاد فدراسیون جهانی جودو: با اسراییل رقابت کنید و برگردید

فدراسیون جودو ایران، از به تاخیر افتادن مجدد اعلام حکم نهایی دادگاه حکمیت ورزش (CAS) خبر داده است.

۲۸ شهریور ۱۳۹۸ فدراسیون جهانی جودو به دلیل «دخالت سیاست در امور ورزش» و با استناد به شهادت جودوکاران ایرانی مبنی بر ممانعت از مبارزه آن‌ها با حریفان اسراییلی، حکم به تعلیق فدراسیون جودو ایران داد.

ایران از این حکم به دادگاه حکمیت ورزش شکایت کرد. پیش از این قرار بود رای دادگاه حکمیت ورزش درخصوص رسیدگی به پرونده جودو ایران ۲۹ ژانویه (۱۰ بهمن)  اعلام شود؛ اما گویا این زمان تا ۲۶ فوریه یعنی حدود یک ماه به تعویق افتاد.

دلیل به تعویق افتادن CAS برای اعلام حکم نهایی در خصوص ایران چیست؟

***

۲۰ بهمن ۱۳۹۸ خبرگزاری «ایسنا» تصاویری از چت‌های خصوصی «سعید مولایی» جودوکار سابق تیم ملی ایران با رییس کمیته برگزاری مسابقات فدراسیون جهانی جودو را منتشر کرد.

ایسنا مدعی بود که فدراسیون جهانی جودو تصاویر این چت‌ها را در اختیار فدراسیون جودو ایران قرار داده است.

در متن‌هایی که صحت آن‌ها مورد تردید است و هنوز نه سعید مولایی و نه فدراسیون جهانی جودو تاییدش نکرده‌‌اند، سعید مولایی از تهدید خودش و خانواده‌اش حرف می‌زند. او گفته است در صورتی که به رقابت‌های جهانی اعزام شود و با حریفی از اسراییل مبارزه کند، حکومت ایران «دخل» او و خانواده‌اش را می‌آورند.

فدراسیون جهانی جودو اما نه به دلیل این ادعاها که دقیقا به خاطر شکست خوردن تعمدانه سعید مولایی به دستور مقامات ارشد ورزش ایران مقابل حریفش تعلیق شد. فدراسیون جهانی به این نتیجه‌گیری قطعی رسید که مدیران وزارت ورزش، از سعید مولایی خواسته بودند برای مواجه نشدن با «ساگی موکی»، جودوکار اسراییلی در بازی‌های قبل شکست بخورد.

فدراسیون جودو ایران دو هفته بعد از صدور این حکم، به دادگاه حکمیت ورزش شکایت کرد و امیدوار بود که حکم تعلیق علیه جودو ایران را بشکند. هزینه دادخواهی ایران در دادگاه CAS قریب به یک میلیون دلار برآورد می‌شد.

اگرچه در مورد راستی‌آزمایی تصاویری که ایسنا از گفت‌وگوی سعید مولایی و مقامات فدراسیون جهانی جودو منتشر کرد، تردیدهایی وجود دارد؛ اما سعید مولایی در آستانه برگزاری دادگاه حکمیت ورزش، با انتشار تصویری از پیشنهاد «محمدرضا داورزنی» رییس فدراسیون والیبال و نماینده وزارت ورزش و جوانان در تیم مذاکره‌کننده ایران، نشان داد با پیشنهادی از سوی مقامات ورزش ایران مواجه شده است.

محمدرضا داورزنی به سعید مولایی و «وحید سرلک» دیگر ملی‌‌پوش پیشین تیم ملی جودو ایران که قرار بود در دادگاه CAS علیه سیاست و ورزش ایران شهادت دهند، پیشنهاد مالی داده بود. او گفته بود در صورتی که از ادعای خود برگردند، پاداشی هم‌سطح قهرمانان المپیک به آن‌ها پرداخت خواهد شد.

پاداش قهرمانان المپیک از سوی وزارت ورزش و جوانان، ۳۰۰ سکه بهار آزادی تعیین شده که گاهی پرداخت آن تا دو سال هم زمان می‌برد.

با این وجود، سعید مولایی، ۲۶ شهریور ۱۳۹۹با اسکورت ویژه پلیس سوییس به دادگاه حکمیت ورزش رفت و شهادت داد که ورزشکاران ایرانی اجازه رقابت با حریفان اسراییلی را ندارند.

خبرگزاری «اینساید دِ گیمز» دلیل اسکورت قهرمان سابق جودو ایران را که به آلمان پناهنده شده بود، اعدام «نوید افکاری» کشتی‌گیر شیرازی دانست و نوشت: «اعدام نوید افکاری در روز دوازدهم سپتامبر، ترس و وحشتی بیشتر را میان ورزشکاران و خانواده‌های آن‌ها در ایران به وجود آورده است.»
واکنش نماینده‌های ایران چه بود؟ گفتند سعید مولایی دروغ می‌گوید!
اعضای تیم مذاکره‌کننده ایران را «آرش میراسماعیلی» رییس فدراسیون جودو ایران، «مجید زارعیان» سرمربی تیم ملی جودو، «نصرالله سجادی» سرپرست‌ کاروان ایران در بازی‌های المپیک توکیو، «محمدرضا داورزنی» رییس فدراسیون والیبال و نماینده وزارت ورزش و جوانان و «امیرساعد وکیل» حقوق‌دان ورزشی تشکیل می‌دادند.

محمدرضا داورزنی در جلسه دادگاه، خطاب به قضات می‌گوید که اگر جمهوری اسلامی، مخالف مبارزه ورزشکاران ایرانی و اسراییلی بود، تعهدنامه سال گذشته را با کمیته بین‌المللی المپیک امضا نمی‌کرد.

این تعهدنامه قرار بود محرمانه بماند. اما باز هم وب‌سایت «اینساید دِ گیمز» از آن رونمایی کرد. این رسانه، نقشی مانند «ویکی‌لیکس» در ورزش جهان را ایفا می‌کند. طبق این گزارش، «رضا صالحی امیری» رییس کمیته المپیک ایران و «مسعود سلطانی‌فر» وزیر ورزش و جوانان، تعهدنامه‌ای را امضا کردند که براساس آن، ورزشکاران ایرانی دیگر از رقابت با حریفان اسراییلی منع نخواهند شد.

پس از این ادعا، مدیران فدراسیون جهانی جودو، طرحی را به قضات دادگاه CAS ارایه می‌کنند؛ «اگر ایران ورزشکارانش را از مبارزه با جودوکاران اسراییلی منع نمی‌کند، چند جودوکار ایرانی و اسراییلی در رقابتی نمایشی در کشور ثالث مقابل هم قرار بگیرند.»

دادگاه حکمیت ورزش، از شهریور سال جاری، منتظر است فدراسیون جودو ایران و کمیته ملی المپیک به این درخواست فدراسیون جهانی جودو پاسخ دهند. هنوز هیچ جوابی از سوی ایران به سوییس نرسیده است.

تنها درخواست رسمی که آرش میراسماعیلی، رییس فدراسیون جودو ایران به دادگاه CAS ارایه داد، برداشته شدن نیمی از تعلیق است. به این معنی که جودو ایران در رقابت‌های آسیایی به صورت موقت شرکت کند، اما اجازه حضور در مسابقات قاره‌ای و المپیک را نداشته باشد.

آرش میراسماعیلی، تعویق اعلام حکم نهایی دادگاه CAS را «غیرمنتظره» دانست و آن را «بی‌دلیل» خواند.

دلیل تعویق قضات دادگاه حکمیت در اعلام حکم نهایی مشخص است؛ در صورتی که این دادگاه بپذیرد یک فدراسیون ورزشی در ایران تحت تاثیر سیاست قرار گرفته است، سایر فدراسیون‌های بین‌المللی و به‌خصوص کمیته بین‌المللی المپیک هم دستی باز برای تعلیق فدراسیون‌ها و در نهایت کلیت ورزش را خواهند داشت.

دادگاه حکمیت، هنوز به یک درخواست ساده فکر می‌کند؛ اگر پای آن تعهدنامه را امضا کردید، می‌توانید پیشنهاد فدراسیون جهانی جودو را هم قبول کنید: «یک تورنمنت نمایشی با حضور جودوکاران اسراییل و ایران»
+12
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.