به گزارش روز پنجشنبه، ۹ بهمن، در خبرگزاری تسنیم، آقای قالیباف این موضوع را در بازدید از مجتمع هستهای فردو در قم بیان کرده است.
اظهارات وی پس از آن بیان میشود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه جدید آمریکا، در نخستین کنفرانس خبری خود گفت در صورتی که ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق هستهای برجام عمل کند، ایالات متحده نیز به این توافق باز خواهد گشت.
به گفته وی، «ایران در چند بُعد از (توافق برجام) تعهداتش را انجام نمیدهد. در صورت تصمیم به بازگشت به تعهدات خودشان، این امر زمانبر خواهد بود، برای ما هم که بخواهیم ارزیابی کنیم که آنها به تعهداتشان عمل میکنند، زمان خواهد برد.»
این در حالی است که رئیس مجلس شورای اسلامی، بدون اشاره به وزیر خارجه آمریکا، گفته است: «ما هیچ وظیفهای نداریم که وقتی آنها پایبند نیستند، ما باشیم. هر وقت آنها به تعهداتشان عمل کردند یعنی رفع تمام تحریمها و مشکلات بانکی و نفتی و تجاری ما برداشته شد، با گزارش به مجلس دوباره بر اساس مواد ۳۶ و ۳۷ به تعهدات خودمان میتوانیم برگردیم.»
آقای قالیباف در عین حال روز پنجشنبه خبر داد: «در غنیسازی ۲۰ درصد اورانیوم که قرار بود سالانه ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شود، از جهت زمانبندی جلوتر هستیم و در عرض حدود یک ماه ۱۷ کیلوگرم اورانیوم غنیسازی شده است.»
خبرگزاری ایسنا هم روز پنجشنبه به نقل از سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران تایید کرد که «ذخایر اورانیوم غنیشده ۲۰ درصد کشور به حدود ۱۷ کیلوگرم رسیده است».
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، اردیبهشت ۱۳۹۷ با خروج از برجام، خواستار توافق گستردهتری با ایران بود که بتواند علاوه بر اصلاح این توافق، فعالیتهای منطقهای و برنامه موشکی ایران را نیز در بربگیرد.
دولت او از سال ۲۰۱۷ و پس از خروج از برجام با سیاست «فشار حداکثری» در راستای بازگرداندن ایران به میز مذاکره، تحریمهای گستردهای را علیه تهران اعمال کرد.
جمهوری اسلامی هم در مقابل، از نیمه اردیبهشت ۹۸، همزمان با سالگرد خروج دولت آمریکا از برجام، طی مراحل گوناگون از تعهداتش در چارچوب برجام عدول کرده است.
مجلس شورای اسلامی روز ۱۲ آذر در جریان تصویب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها»، دولت را ملزم کرد که سالانه ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد ذخیره کند و اگر تا سوم اسفند سال جاری، تحریمهای مالی، بانکی و نفت حذف نشود، بازرسان آژانس از ایران اخراج شوند و و ایران اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.
محمدباقر قالیباف در سخنان امروز خود در عین حال از دولت حسن روحانی برای اجرای «بیدرنگ» این قانون مصوب مجلس تقدیر کرد.
مقامهای دولت حسن روحانی و علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، پس از تصویب این قانون از آن به تندی انتقاد کردند، اما پس از تائید آن از سوی شورای نگهبان، مجبور به اجرای آن شدند.
+4
رأی دهید
-29
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۶
antislam2500 - قم، ایران
پیشنهاد میکنم که همه براندازان در شبکه های اجتماعی منتشر کنند که انرژی هسته ای حق مسلم ماست. این رژیم خائن که با خفت برمیگردد به برجام. بر ماست که به چند درصد خشکه مغز که هنوز از این خائنین بواسطه حماقت خویش پشتیبانی میکنندخفت حکومت را گوشزد کنیم.
0
5
پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
Chokam - ری، ایران
برجام خودش یک طرف ، اما fatf و سازمان تجارت جهانی طول میکشه، وگرنه برای شرکتهای خارجی مشکله بیان ایران، یعنی توفیری نمیکنه باز مثل تحریمه.افغانستان بعد از ده سال تازه عضویت کامل تجارت جهانی شدن ، اینها ایرانی جماعت بهانه گیر ده سال صبر کنن ، نه، هرگز،آماده همین الان میخوان ، برای همین خواسته نامعقول برجام رو بهانه میکنن
0
0
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
نظام شوروی با ان همه تسلیحات اتمی در مقابل پیشرفت دنیا سر تعظیم فرود اورد.نظام ج.ا نکبت با چند تا بمب اتمی تثبیت نخواهد شد
0
3
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۵
بینوایان1 - دوسلدورف، آلمان
آخوندا برای حکومترانی فقط و فقط از جنگ می ترسند و با آمدن بایدن خیالش راحت شد و تحریم و محریم حالیش نیست چون میخواد مردم فقیر و فقیرتر بشوند تا بهتر بچاپه
0
1
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.