هشدار پوتین در نشست داووس: وضعیت کنونی مانند شرایط پیش از جنگ جهانی دوم است

یورونیوز :ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه هشدار داد ترکیبی که از همه‌گیری ویروس کرونا با رقابت‌های جهانی و دیگر تنش‌های بین‌المللی بوجود آمده، خطر بی‌ثباتی جهانی را تشدید کرده است.

او در جریان سخنرانی آنلاین خود در پنجاه و یکمین سال برگزاری نشست مجمع جهانی اقتصاد، به افزایش نابرابری‌، بیکاری و افزایش پوپولیسم به عنوان محرک‌های بالقوه‌ای برای وقوع درگیری‌های جدید اشاره کرد و افزود که «این بیماری باعث تشدید مشکلات و ایجاد یک وضعیت سیاه ضد یوتوپیا» شده است و باعث گردیده تا شاهد تضعیف نهادهای بین‌المللی و افزایش درگیری‌های منطقه‌ای شویم؛ اقدامی که امنیت جهانی را نابود خواهد کرد.

پوتین از تصمیم روسیه و ایالات متحده برای تمدید آخرین پیمان کنترل تسلیحات هسته‌ای خود، به عنوان یک اقدام مثبت استقبال کرد اما هشدار داد که تنش‌های مارپیچ کنونی، وضعیتی شبیه به وضعیت پیش از جنگ جهانی دوم را بوجود آورده است.

او گفت: «من قویا امیدوارم که چنین درگیری جهانی داغی بوجود نیاید؛ چراکه به معنای پایان تمدن است... اما وضعیت ممکن است غیر قابل پیش‌بینی و از کنترل خارج شود.»
افول دموکراسی در کشورهای غربی
ولادیمیر پوتین در ادامه سخنرانی خود، به انتقاد از سیاست‌های اعمال شده از سوی کشورهای غربی و بطور ویژه ایالات متحده آمریکا پرداخت و گفت که وخیم شدن اوضاع اقتصادی جهان، ناشی از یک مدل اقتصادی لیبرال غربی است که «باعث رشد تحمل ناپذیری‌های اجتماعی، نژادی و قومی در کنار دیگر تنش‌ها، حتی در کشورهایی با نهادهای مدنی و دموکراتیک به ظاهر دیرپا شده است.»

او با اشاره به «نقش منفی شرکتهای فناوری که شبکه‌های اجتماعی برتر را اداره می‌کنند» اعلام کرد که آنها از موقعیت خود سوءاستفاده کرده و «سعی دارند کنترل جامعه را در اختیار گرفته و جایگزین نهادهای دموکراتیک قانونی شوند و حق افراد در تصمیم گیری درباره شیوه زندگی خود را غصب کنند». او درنهایت افزود که «ما همه اینها را در ایالات متحده دیده‌ایم».

رئیس جمهوری روسیه همچنین با انتقاد از سیاست ایالات متحده برای سلطه بر دیگر کشورها، افزود که در حال حاضر «فشار زیادی بر کشورهایی وارد است که با نقش کنترل کننده ماهواره‌ها، تحریم‌های نامشروع و محدودیت‌ها در حوزه‌های مالی، فناوری و اطلاعات مخالف هستند» و در پایان خطاب به آمریکا تاکید کرد که «دورانی که در راه ایجاد یک نظم متمرکز جهانی و تک قطبی تلاش می‌شد، به پایان رسیده است.»

روابط روسیه و غرب از سال ۲۰۱۴ میلادی، پس از تحولاتی از جمله الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه، دخالت‌های روسیه در جنگ داخلی سوریه، دخالت این کشور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی آمریکا که منجر به پیروزی دونالد ترامپ شد و درنهایت تلاش برای مسومیت آلکسی ناوالنی، منتقد سرسخت کرملین و بازداشت او، به پایین‌ترین سطح از زمان جنگ سرد رسیده است.
+12
رأی دهید
-34

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    kakolzari - لندن، انگلستان

    به بقیه دنیا کاری ندارم اما تو عامل بدبختی ملت ایران هستی. تو دموکراسی نوپای ایران رو نابود کردی. تو یک شیاد و دیکتاتوری آقای پوتین
    6
    44
    ‌چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    با اینکه گوینده خودش یک ظالمه اما حرفاش کاملا درسته. اروپا و آمریکای امروز روی روسها رو سفید کردن. پوتین داره به رهبری جهان بعد از ترامپ فکر میکنه. چون میدونه این آمریکای دموکرات زده و اروپای گلوبالیست در بین بشریت شدیدا منفور شدن.
    16
    13
    ‌چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::kakolzari - لندن، انگلستان::]. فرمایش شما قابل درک نیست، ممکن است توضیح بدی چرا روسیه چنین نقش بزرگی در تاریخ ایران بازی کرده و می کند، حرف چرند لازم نداریم، فقط با نگاه به تاریخ حرف بزن
    21
    5
    ‌چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    RAHSHENAS - برلین، آلمان
    بلوف میزنه ، آخر دیگشه
    1
    2
    ‌پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    RAHSHENAS - برلین، آلمان
    اروپای شرقی روخشک کردی
    1
    2
    ‌پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    (باعث رشد تحمل ناپذیر اجتماعی،نژادی،قومی)،همه را گفت ولی خارج کردن و پر و بال دادن به غول اسلام متحجر را از بطری تاریخ را نگفت؟!؟
    2
    3
    ‌پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    پوتین از نقش یک قطبی امریکا گفت ،من هم معتقدم که دنیا (جهت پیشرفت صحیح)نباید تک قطبی باشد،ولی من دوقطبی امریکا و اروپا ،از یکطرف،و روسیه ،سوریه،ج.ا ، اسلام متحجر،از طرف دیگر را قبول ندارم.دو قطب باید شامل اروپا از یکطرف و امریکا از طرف دیگر باشد
    3
    1
    ‌پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    روسها از طریق باکو فکر دموکراسی رو وارد ایران کرده بودن،هم ایرانیها توی شرکت نفت باکو کار میکردن هم روس و ارامنه مشروطه خواهی رو وارد ایران کردن، سال ۱۲۸۰ بعدازناصرالدین شاه. البته مشروطه خواهی ایران موقعی که ارامنه مثل پیروم خان بودن اسلامی نبود اما بعداز رفتن ارامنه مبارزه اسلامی شد و منتهی به انقلاب اسلامی ۵۷. البته خودشون اول سال۱۹۰۵ انقلاب کردن برعلیه تزار.بعد از این انقلاب و شکست از ژاپن،بی دینی یا نیهیلیسم رواج یافت میان روسها، امثال تولستوی و داستایوفسکی داشتن. حالا اما پوپولیسم شده ، دوره یلستین باز بهتر بود
    2
    2
    ‌پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    metalrain - استکهلم، سوئد
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. یعنی فقط یک ..... تو آینه با خودش حرف بزنه بیشتر میشه به ..... اعتماد کرد تا خزعبلات طوطی وار که از دهان تو در میآد! طوطی مدل روسی ندیده بودیم که دیدیم. .....اصلا نه معنی حرفهایی که میزنی میدونی و نه هیچی ولی خوب اراجیف پوتین رو پخش میکنی.
    6
    7
    ‌پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    kakolzari - لندن، انگلستان
    [::azadi2011 - تورنتو، کانادا::]. از زمان به توپ بستن مجلس توسط لیاخوف روسی روس ها مخالف حاکمیت ملی در ایران بودند.حتی کمونیست ها که مدعی جهان وطنی بودند با حزب توده جهت بلعیدن ایران زد و بند داشتند. پس از آنها هم بازگشت به روسیه تزاری با پوتین و حمایت های بی دریغ او از دیکتاتور ایران یعنی علی خامنه ای برهیچکس پوشیده نیست. کجای این قابل درک نیست؟ همه میدانند که علی خامنه ای دست نشانده روسیه است!
    3
    4
    ‌پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::kakolzari - لندن، انگلستان::]. نقش قاجاریه چطور؟
    5
    2
    ‌پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::kakolzari - لندن، انگلستان::]. ما باید با تمام کشورها بنای دوستی داشته باشیم، اسیر پروپاگاندای ضد امپریالیستی شدیم و کار به اینید، در منطقه خاورمیانه فعلا دو قدرت اسرائیل و ترکیه با هم مشکل دارند، ما این وسط شدیم کاسه از اش داغتر، ترک های داغستان و اویغورهای چین مشکل دارند، باز هم ما را می خواهند کاسه از اش داغتر بکنند، ما باید به ایران خودمان بپردازیم و با دنیا روابط خوب داشته باشیم، هی این دشمن و ان دشمن نکنیم، شما یک سری حوادث تاریخی را مثال اوردی که ما را با روسیه دشمن کنی، ترک های داغستان خودشان بروند مشکل خودشان را حل کنند، به ما چه ربطی دارد؟!!
    5
    2
    ‌پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.