مشارکت یک مقام نزدیک به رهبر ایران در اقدامات جاسوسی در اروپا

العربیه :پیگیری‌های شبکه «العربیه.نت» درمورد هسته ایرانی به ریاست اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی متهم به اقدامات «تروریستی» و تلاش برای منفجر کردن نشست اپوزیسیون ایران در پاریس در سال 2018 که در بلژیک محاکمه می‌شود، نشان داد که یک مقام نزدیک به دفتر علی خامنه‌ای رهبر نظام به نام محمدرضا زائری، قبل از این عملیات در حال جمع‌آوری اطلاعات در اروپا بوده ‌است.

بر اساس این اطلاعات، زائری در ژوئن 2017 راهی اتریش شد و یک سال قبل از برنامه بمب‌گذاری در نشست سالانه شورای ملی مقاومت ایران، با اسدالله اسدی دیدار داشت که به عنوان دبیر سوم سفارت ایران در وین کار می‌کرد.

اسنادی که به دست العربیه.نت افتاده، نشان داد که اسدی با هدف بررسی میدانی و مشخص‌کردن موقعیت سالن فلیبنت در حومه شمالی پاریس، در نزدیکی فرودگاه شارل دوگل، به همراه زائری خودرویی را در وین برای رفتن به پاریس کرایه کرده ‌است.

منابع اپوزسیون ایران می‌گویند که این دو نفر، لیستی از هتل‌های محل اقامت مهمانان و چهره‌های برجسته شرکت کننده در کنفرانس را مورد بررسی قرار داده‌اند.

شایان ذکر است که دادگاهی در بلژیک قرار است در تاریخ 4 فوریه، حکم خود در مورد پرونده اسدی را به همراه سه مأمور ایرانی دیگر تحت امر وی، صادر کند.

به گفته منبع آگاه شورای ملی مقاومت ایران، بر اساس اسناد و مدارک، خودروی کرایه‌ای به نام محمد رضا زائری ثبت شده و اطلاعات دریافتی با ارزیابی پلیس بلژیک و فرانسه در جریان تحقیقات انجام شده مبنی بر اینکه سفر این دو نفر به منظور نظارت و شناسایی مکان‌هایی بود که قرار بود یک سال بعد، عرصه اجرای عملیات تروریستی باشد، مطابقت داشت.

دستگاه جی‌پی‌اس، تحرکات این دو را در تاریخ 29 ژوئن 2017، دو روز قبل از کنفرانس سالانه در سال 2017، برای بررسی اوضاع میدانی و طرح بمب‌گذاری در کنفرانس بعدی، در منطقه تالار ویلپنت در حومه پاریس ثبت کرد.
زائری و ظریف زائری کیست؟
محمدرضا زائری، 50 ساله، روحانی نزدیک به دفتر علی خامنه‌ای رهبر نظام است و یکی از معدود افرادی بود که در سپتامبر 2014 زمانی که خامنه‌ای در بیمارستانی در تهران تحت عمل جراحی قرار گرفت، اجازه عیادت یافت.

پدر او، غلامرضا زائری نماینده پیشین مجلس در طول سه دوره، سال‌هاست در اداره نظارت در دفتر خامنه‌ای کار می‌کند.

زائری با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز روابط مستحکمی دارد و در سال 2013 مرکزی به نام «سرچشمه» را برای فعالیت علیه اپوزیسیون ایرانی تأسیس کرد که به شکل خاص بر فعالیت علیه «سازمان مجاهدین خلق» از طریق مسائل حقوقی و اقدامات بین‌المللی متمرکز است.
زائری همچنین سمت‌های رئیس هیئت مدیره مجلات زمزم (انگلیسی و عربی) و صدف (فارسی)، مدیر گروه صندوق سبز وابسته به مرکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بر عهده دارد. او در سمت‌هایی چون ریاست انجمن روزنامه نگاران جوان، رئیس هیئت مدیره گروه انتشارات همشهری و سردبیر روزنامه همشهری در سال 2005 نیز کار کرده‌ است.

محمدرضا زائری پس از تحصیلات حوزوی در حالی که مأموریت داشت در مقطع کارشناسی ارشد در رشته روابط اسلامی و مسیحی در دانشگاه سنت جوزف بیروت تحصیل کند، با شبه‌نظامیان حزب‌الله در لبنان روابط برقرار کرد.
زائری در سال 2009 مصاحبه‌ای مطبوعاتی با حسن نصرالله رهبر شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان داشت که به همراه یادداشت‌هایی در کتابی با عنوان «نصرالله» منتشر شد.

اگرچه زائری همیشه در لباس روحانی ظاهر می‌شود اما کار خود را سال‌ها پیش در لباس معمولی آغاز کرد، بخصوص زمانی که از ایران خارج می‌شد، لباس روحانی به تن نداشت. پروفایل شخصی او در حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی نیز با لباس عادی است و سعی می‌کند به مثابه فردی منتقد نسبت به رفتار برخی مسئولان و نهادها از درون نهاد رسمی ظاهر شود.

روزنامه فرانسوی «لوموند» فاش کرده بود که تحقیقات گسترده انجام شده توسط دادگستری بلژیک و سرویس‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد که تصمیم به اجرای عملیات خنثی‌شده تروریستی، در بالاترین سطوح قدرت در ایران گرفته شده است.

قابل توجه است که اسدالله اسدی (48 ساله) متهم ردیف اول بمب‌گذاری در تجمع مجاهدین خلق، کارمند وزارت اطلاعات ایران است که قبلاً با پوشش دیپلماتیک در سفارت ایران در اتریش کار می‌کرد.
شبکه ایرانی در 11 کشور اروپا
گزارش‌های تحقیقات پلیس آلمان که اسدی را دستگیر کرد و اطلاعاتی که از جمله در کانال یک آلمان پخش شد نشان داد که برلین در حال تحقیق درباره یک شبکه اطلاعاتی ایران است که از سوی اسدی در 11 کشور اروپایی اداره می‌شد.

پلیس آلمان همچنین در هنگام دستگیری، دو کتابچه در خودروی اسدی را به دست آورد که یکی از آنها حاوی کلمات رمزگذاری شده برای ساخت بمب دست‌ساز است، در حالی که کتابچه دوم، با جلد سبز در 200 صفحه، حاوی 289 یادداشت به خط لاتین است. اما به زبان فارسی علاوه بر اطلاعات مربوط به مکان‌های مهم، مغازه‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها، شامل تاریخ و زمان سفر به این مراکز در 11 کشور اروپایی از جمله فرانسه، جمهوری چک، مجارستان، ایتالیا، بلژیک و هلند است.
+43
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.