آمریکا یک استاد ایرانی‌تبار را به عنوان «نماینده ثبت‌نشده جمهوری اسلامی» بازداشت کرد

رادیو فردا :وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد کاوه لطف‌الله افراسیابی، استاد علوم سیاسی ایرانی‌تبار، روز دوشنبه ۲۹ دی به اتهام این‌که «یک نماینده ثبت‌نشده حکومت جمهوری اسلامی ایران در آمریکا است» بازداشت شده است.

به گزارش وزارت دادگستری آمریکا، آقای افراسیابی در خانه خود در واترتاون ایالت ماساچوست بازداشت شده است.

وزارت دادگستری آمریکا افزوده که پرونده کاوه افراسیابی بر اساس تحقیقات مشترک این وزارتخانه و پلیس فدرال، اف‌بی‌آی، تنظیم و به دادگاه ارجاع شده است.

در کیفرخواست ارائه شده، اتهام «نقض قانون ثبت نمایندگان خارجی» در کنار «توطئه برای اقدام به عنوان عامل ثبت نشده»، ذکر شده است.

وزارت دادگستری آمریکا می‌گوید که آقای افراسیابی «به استخدام» دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد درآمده و سال‌ها «مخفیانه» برای آن کار می‌کرد.

وزارت دادگستری آمریکا به این استناد کرده است که کاوه افراسیابی در پوشش استاد علوم سیاسی، از طریق انتشار کتاب و مقاله‌هایی که در آن‌ها عملا مواضع رهبران جمهوری اسلامی ایران را بازتاب داده است، در صدد اعمال فشار بر نهادهای تصمیم‌گیری آمریکا بوده و در این راستا، لابی‌گری کرده و با مقامات دولتی و آمریکا تماس گرفته است.

به گزارش وزارت دادگستری آمریکا، آقای افراسیابی بامداد سه‌شنبه ۳۰ دی در دادگاه فدرال در بوستون ایالت ماساچوست در برابر قاضی جنیفر بول حاضر شد.

جان دمرز، دستیار دادستانی عمومی در حوزه امنیت ملی در بخش شرقی نیویورک، که در دادگاه برای تمدید قرار بازداشت کاوه افراسیابی حضور داشت، گفت که «متهم» بیش از یک دهه خود را به عنوان تحلیلگری بی‌طرف به اعضای کنگره، رسانه‌ها و افکار عمومی آمریکا معرفی می‌کرد در حالی که عملا در استخدام دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل بود.

پلیس فدرال نیز دربیانیه‌ای گفته است که بازداشت کاوه افراسیابی نشان می‌دهد که ایالات متحده به «ماموران غیر رسمی ایران» اجازه نخواهد داد در خاک آمریکا فعالیت کنند. به گفته جوزف بوناولونتا، یک مامور ویژه اف‌بی‌آی که در نشست تمدید قرار بازداشت آقای افراسیابی حضور داشت، متهم از سال ۲۰۰۷ تا کنون ۲۶۵ هزار دلار از دفتر نمایندگی ایران پول گرفته و از سال ۲۰۱۱ نیز از سوی این دفتر بیمه درمانی شده بود.

پلیس فدرال آمریکا گفته است که تلاش خود را برای افشای «فعالیت‌های مخفیانه» از سوی ماموران ثبت نشده ادامه خواهد داد تا «کسانی که به ضرر آمریکا و با دشمنان همکاری می‌کنند، مجازات شوند».

از واکنش کاوه افراسیابی به بازداشت و اتهامات مطرح شده علیه او خبری به دست رادیو فردا نرسیده است.

همچنین سفیر ایران در سازمان ملل متحد یا دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان در نیویورک هنوز به موضوع بازداشت کاوه افراسیابی واکنش نشان نداده‌اند.

کاوه افراسیابی از مدت‌ها پیش در میان ایرانیان ساکن آمریکا به عنوان یکی از حامیان دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران شناخته شده بود.

او در گذشته نوشته‌های بسیاری برای رسانه‌های بین‌المللی ارسال کرده و با بررسی پیچیدگی‌های مراکز مختلف قدرت در ایران، درگیری‌های داخلی جناح‌ها پیرامون مذاکره با غرب و به ویژه آمریکا را توضیح داده بود.

آقای افراسیابی سال گذشته نیز در مصاحبه‌هایی بعد از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، این دستور دونالد ترامپ را «به درخواست و با پشتوانه رژیم اسرائیل» نامید.

همین اظهارات و سخنان وی در مورد قاسم سلیمانی، در گزارش تحقیقات اف‌بی‌آی به عنوان یکی از اسناد علیه او مطرح شده است.

پلیس فدرال گفته است که «متهم» بلافاصله پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، در ای‌میلی برای وزیر خارجه ایران و همچنین برای دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل، موضوع «انتقام» از این رویداد را مطرح کرد.

حضور کاوه افراسیابی در دادگاه فدرال به اتهام «ماموریت مخفی» برای پیشبرد دیدگاه‌های دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران، در آخرین روز کار دولت دونالد ترامپ و یک روز پیش از آغاز به کار دولت جو بایدن صورت گرفته است.

کاوه افراسیابی به تازگی در نوشته‌ای در مورد آغاز به کار دولت آقای بایدن، بر «لزوم احترام نهادن واقعی آمریکا به حقوق ایران» تاکید کرده و افزوده بود، در غیر این صورت، «بحران ایران بزرگ‌تر و خطرناک‌تر خواهد شد چرا که ایرانی‌ها به دلیل ملی‌گرایی شدید خود، سختی‌ها را تحمل خواهند کرد».
+79
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    kakolzari - لندن، انگلستان

    بابا درست ترجمه کنین Agent میشه عامل نفوذی ، نماینده کدومه!!!
    3
    27
    ‌سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    پیکان۵۸ - مالمو، سوئد
    از عجایب شیخ ما این است که شکر را خورد و گفت شیرین است،مثل روز علنا پاچه خواری میکرد ،چه قدر خرن که حالا فهمیدن ،تو بحثها تو تلویزیون روشن بود.
    1
    19
    ‌سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    antislam2500 - قم، ایران

    این کار درست است. تمامی کسانی که در بی بی سی و دیگر بنگاه های خبری به نفع رژیم اشغالگر فقیه سخن میگویند مثل مهاجرانی، و اون یارو از کانادا ، بدون شک از رژیم خائن پول میگیرند. پیشنهاد میشود اگر کسی از چگونگی انتقال پول به این وطن فروشان اطلاع دارند به FBI یا Scotland yard گزارش کنند.
    1
    27
    ‌سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    بینوایان1 - دوسلدورف، آلمان
    اینکه شبیه دیو افراسیاب ه
    1
    14
    ‌سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    گفتنیها کم نیست - بخارست، رومانی
    [::antislam2500 - قم، ایران::]. هموطن همشون تاریخ مصرف دارند بموقعش کادویچی خواهند شد . اون کانادایی (حقیقی نامور بیسواد بحدسم همان جناب‌دربان خودمون باشه)که مثل این بوزینه خودش و استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی غالب کرده به تی وی های برونمرزی ج اسه....لی رومیبینم که بغل دست همین رفیق آیت...شیطانها کاسه بدست توی صف غذا در گووانتانامو. آنروز زیاد دور نیست فعلا بنفع غرب هست که ماله‌کشان فرقه تبهکار مثل دربانها و فاطیها و غلامعلی ویسبادنها ...یکی بمیخ و صدتا بسیخ بزنن. آسیاب به‌نوبت .
    1
    14
    ‌چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    Bingobango - لندنستان، انگلستان
    امید که بقیه ماله کشان وابسته نیز حساب کار خود را بکنند!
    0
    4
    ‌چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    بنظرم معنی نماینده ثبت نشده ، جاسوس است
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۲:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    امریکا باید افراسیابی و تمام خانواده اش را بعنوان تنبیه بایران تبعید کند
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۲:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    پیکان۵۸ - مالمو، سوئد
    گفتنیها بخارست دوست عزیز کاملا با شما در مورد نامور حقیقی‌ صد در صد موافقم و کم نیستند از این نفزیها در دانشگاه‌های اروپا و آمریکا،و کانادا که فاجعه هست از دشنه به دست‌ها با ماشین‌های مدل بالا.
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۶:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
    نود درصد از ایرانیهای مهاجرت کرده به اروپا و آمریکا نفوذی هستند. اگر هم نباشند تمایل به این کار را دارند. ولی خوشم میاد از آمریکا و اروپا که دست اکثرشونو میخونه. فخری آور و مسیح علی نژاد و امثال هم خدا میدونه که ی گندشون بالا میاد.
    4
    1
    ‌چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۶:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    سرزمین اریا - کویت ، کویت
    دموکراسی و ازادی بیان از نوع غربی !!!. بابا جمع کنید کاسه کوزتون رو . امریکا در حال افول هست . حالا غربکدایان وطنی خودشون رو جر بدن
    5
    1
    ‌چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    این مرد یک ادم بسیار بی ادب و نماینده واقعی ایران است. همیشه از کلمات توهین آمیز به مخاطب و دیگر مهمانهای برنامه های تلویزیونی استفاده می کند اما بی بی سی و صدای آمریکا فرصتهای بسیاری را به این بی ادبها می دهند.
    0
    1
    ‌چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.