پیشنهاد قالیباف برای تغییر نام و ماموریت وزارت خارجه

فرارو: محمدباقر قالیباف در جلسه امروز مجلس پیشنهاد کرد که باحضور محمد جواد ظریف وزیر خارجه برگزار شد، پیشنهاد کرد که نام و ماموریت وزارت خارجه تغییر پیدا کند. 
 
رییس مجلس در جریان جلسه سوال از وزیر امورخارجه درباره عملکرد وزارتخانه در حوزه دیپلماسی اقتصادی، گفت: "وزارت خارجه برای توسعه دیپلماسی اقتصادی فقط یک گام برداشته است اما نیازمند ‌آن هستیم که علاوه بر ستاد، دیپلماسی اقتصادی در مجموعه صف و سفارتخانه‌ها هم پیگیری شود." 
او تاکید کرد که "نگرش وزارت خارجه باید از بحث‌های سیاسی امنیتی به موضوعات سیاسی و اقتصادی تغییر پیدا کند و به آن اولویت بدهند."
 
رئیس مجلس با بیان این که "باید نام وزارت خارجه را تغییر دهیم و اگر نیاز است این کار را هم دنبال کنیم و نام آن را به وزارت خارجه و تجارت امور بین الملل تبدیل کنیم"، افزود: «ولی منظور از این کار انجام تجارت از سوی این وزارتخانه نیست؛ در برخی کشورها می‌بینیم که وزارت خارجه آنها موضوع تجارت و اقتصاد را با کشورهای دیگر دنبال می‌کند.
 
قالیباف در پایان اعلام کرد که مجلس آماده است تا طرحی برای تغییر نام وزارت خارجه ارائه کند.
 
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه در جلسه امروز مجلس به نوعی با این پیشنهاد مخالفت کرد. ظریف گفت: «من با کمال احترام برای آقای قالیباف، اعتقاد ندارم که روابط اقتصادی خارجی به وزارتخارجه محول گردد چون وزارتخانه این توانایی را ندارد، اما اعتقاد دارم باید وزارتخارجه اختیاراتی در حوزه هماهنگی روابط اقتصادی خارجی داشته باشد.»
 
پیشنهاد قالیباف از جهت دیگری هم قابل تامل است و آن هم این است که تغییر ماموریت وزارت خارجه از سیاسی- امنیتی به سیاسی- اقتصادی این سوال را ایجاد می کند که ماموریت ها رسمی امنیتی را چه نهادی باید پیگیری کند؟
 
به نظر می‌رسد رییس مجلس تمایل زیادی دارد که ماموریت وزارت خارجه را تغییر دهد این تمایل از سوی  دیگر نمایندگان اصولگرا نیز پیشتر مطرح شده بود. 
 
تاکید بر ماموریت اقتصادی- سیاسی به جای ماموریت سیاسی- امنیتی می‌تواند تغییرات زیادی در وزارت خارجه ایجاد کند.
+1
رأی دهید
-26

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    تجارت با کشورهای دیگه با این تغییر نامها حل نمیشه، شرکتهای خارجی سخته براشون داخل ایران کار کنن با این بوروکراسی ایران، که نه دولت الکترونیک داره نه عضو سازمان تجارت جهانیه، نه عضو fatf. الان هم بخواهین عضویت رو شروع کنین ده سال دیگه کامل میشه عضویت. حتی افغانستان از شما جلوتره
    0
    6
    ‌سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.