آماده باش در تمام ۵۰ ایالت آمریکا در آستانه مراسم تحلیف جو بایدن

بی بی سی :تمامی ۵۰ ایالت آمریکا در آستانه مراسم تحلیف جو بایدن، رئیس جمهور منتخب، به خاطر احتمال بروز اعتراضات خشونت آمیز به حال آماده باش درآمده است.

قرار است آقای بایدن روز چهارشنبه ۲۰ ژانویه (اول بهمن) سوگند ریاست جمهوری یاد کند.

نیروهای گارد ملی در سراسر کشور برای جلوگیری از تکرار هرگونه شورش مرگبار نظیر آنچه که در ششم ماه ژانویه به وقوع پیوست به واشنگتن اعزام شده‌اند.

فرمانداران مریلند، نیومکزیکو و یوتا قبل از وقوع هر گونه اعتراض احتمالی، وضعیت اضطراری اعلام کرده‌اند.

کالیفرنیا، پنسیلوانیا، میشیگان، ویرجینیا، واشنگتن و ویسکانسین از جمله ایالت‌هایی هستند که گارد ملی خود را فعال کرده‌اند و تگزاس مرزهای این ایالت را از امروز تا روز بعد از مراسم تحلیف خواهد بست.

پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، در مورد راهپیمایی‌های مسلحانه احتمالی تظاهرکنندگان در هر ۵۰ ایالت هشدار داده است.

تردد در محوطه بزرگ مرکزی واشنگتن هم که با موزه ها و سازمان های دولتی احاطه شده ممنوع شده است.

همزمان با تشدید تدابیر امنیتی موانعی در خیابان‌های پایتخت ایجاد شده است.

تیم آقای بایدن از مردم درخواست کرده که به دلیل همه گیری کووید-۱۹ از سفر به واشنگتن خودداری کنند. مقامات محلی هم به مردم گفته‌اند که مراسم تحلیف رئیس جمهور را از طریق تلویزیون تماشا کنند.

انتظار می‌رود که فردا (یکشنبه ۱۷ ژانویه) تمرکز ویژه بر روی برگزاری هر گونه تجمع اعتراضی باشد. شماری از طرفداران آقای ترامپ و شبکه‌های مجازی دست راستی خواستار برگزاری اعتراضات مسلحانه در روز ۱۷ ژانویه و برگزاری راهپیمایی در واشنگتن در روز مراسم تحلیف جوبایدن شده‌اند.

برخی از گروه های دست راستی با اشاره به تدابیر شدید امنیتی و با ادعای این که اعتراضات برنامه ریزی شده ترفند پلیس برای به دام انداختن آنهاست از هواداران خود خواسته‌اند که در هیچ گردهمایی شرکت نکنند.

این اقدامات در پی یورش خشونت بار هواداران دونالد ترامپ در روز ششم ژانویه به کنگره صورت می‌گیرد. مجلس نمایندگان آمریکا هفته پیش آقای ترامپ را به اتهام "تشویق شورش" استیضاح کرد.

رئیس جمهور آمریکا از سوی کنگره متهم شد در سخنرانی خود در روز ۶ ژانویه در واشنگتن هوادارانش را به یورش به ساختمان کنگره تشویق کرد.

در پی اظهارات آقای ترامپ هواداران او به زور وارد کنگره شدند که در نتیجه قانونگذاران مجبور شدند روند تایید نهایی نتایج انتخابات را معلق کنند و به پناهگاه بروند.

ساختمان تحت محاصره درآمد و در جریان آن حوادث ۵ نفر جان خود را از دست دادند. یک نفر در اثر شلیک یک مامور امنیتی کشته شد و یک مامور پلیس هم که به دست مهاجمان مضروب شده بود بعدا درگذشت. مرگ سه نفر دیگر اورژانسی اعلام شد.

سنای آمریکا بعدا طرح استیضاح را بررسی خواهد کرد تا در مورد گناهکار بودن یا بی گناهی آقای ترامپ تصمیم بگیرد.
+9
رأی دهید
-9

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.