ارائه لوازم پیشگیری از بارداری برای عشایر ایران ممنوع شد

العربیه :ماهنامه اندیشه پویا گزارش داد که وزارت بهداشت ایران در بخشنامه‌ای ارائه هرگونه وسایل پیشگیری از بارداری را در مناطق عشایری ممنوع کرده است.

‌اندیشه پویا در گزارش خود نوشت که بهورزان و مسئولان مناطق قشلاقی بختیاری‌ها می‌گویند زنان زیادی با مراجعه به خانه‌های بهداشت، درخواست دریافت وسایل پیشگیری دارند اما با وجود تعداد زیاد این وسایل، آن‌ها اجازه‌ی دادنشان را ندارند. این موضوع، موجب فشار روانی زیاد بر این زنان و ناامیدی‌شان شده است.

این زنان در سن پایین ازدواج می‌کنند و با وجود حجم زیاد کار، مجبور به فرزندآوری زیاد نیز هستند و این موضوع موجب بیشتر شدن خودکشی و خودسوزی بعضی از آنها شده است. تعدادی از این زنان برای رهایی از کتک‌های شوهر و اجبار برای پسرآوری بیشتر، ناچار به بارداری‌اند و خیلی زود چهره و تنشان پیر می‌شود.

بر اساس این گزارش، تعدادی از آنها به دلیل اجازه ندادن شوهرانشان هنوز در چادر و در مناطق صعب‌العبور زایمان می‌کنند و از نظر بهداشتی شرایط بسیار سختی دارند. در حال حاضر هیچ طرح بهداشتی و آموزشی خاصی در ییلاق و قشلاق ایل بختیاری اجرا نمی‌شود. این زنان بار اصلی زندگی و اقتصاد عشایر را به دوش می‌کشند.

اتخاذ چنین سیاستی از سوی وزارت بهداشت ایران بی‌ارتباط به تاکیدات رهبر این کشور به فرزندآوری نیست.

علی خامنه‌ای بارها خواست که افزایش فرزند در ایران باید به صورت یک «فرهنگ» دربیاید.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی رهبر ایران، او در توصیه به فرزندآوری سال گذشته گفته بود: «خدای متعال از مسلمان‌ها خواسته که زیاد بشوند. واقعا هم این جور است که اگر چنانچه عدد ملت مسلمان، حالا در یک کشور اسلامی مثل کشور ایران یا در فضای اسلامی مثل امت اسلامی، زیاد باشد؛ این زمینه و امکان برای رشد و تعالی در آنها وجود دارد».

این در حالی است که بحران اقتصادی در ایران روز به روز بیشتر می‌شود و عرصه را بر مردم تنگ کرده است، بر همین اساس کارشناسان باور دارند که بسیاری از زوج‌ها به دلیل وضعیت معیشتی و مالی از فرزندآوری امتناع می‌کنند.

بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم، برآوردها نشان می‌دهد که میزان باروری در ایران از حدود 7.7 فرزند برای هر زن در سال 1345 به سطح باروری حدود 1.8 فرزند به‌ ازای هر زن در سال 1390 رسیده است و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، نرخ باروری کل ایران در 30 سال گذشته حدود 70 درصد کاهش داشته است.
+9
رأی دهید
-30

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    vg2000 - اسلو، نروژ
    داریم نزدیک میشیم به بنگلادش یه روزی برای کارکردن باید برید افغانستان پاکستان مردم که از ترس خودشونو زدن به مردن
    4
    14
    شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    hamed.s - استونی، استونی
    لعنت بر جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری
    2
    6
    یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.