بایدن ترکیب وزارت خارجه دولت خود را با تیم اوباما پر کرد

وندی شرمنیورونیوز :جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا تیم وزارت امور خارجه خود را با گروهی از دیپلمات‌های حرفه‌ای و پیشکسوتان دولت اوباما پر کرد، تصمیمی که نشان از عزم او برای بازگشت به سیاست خارجی پیش از دوران چهار ساله دونالد ترامپ دارد.

بایدن روز شنبه ۱۶ ژانویه (۲۷ دی) اعلام کرد وندی شرمن، هدایت‌کننده مذاکرات برجام را به عنوان معاون وزیر خارجه و ویکتوریا نولاند را به عنوان معاون وزیر امور خارجه در امور سیاسی معرفی می‌کند. این دو پست به ترتیب دومین و سومین مقام در وزارت امور خارجه آمریکا محسوب می‌شوند. نام این دو نفر برای خدمت زیر فرمان آنتونی بلینکن انتخاب شده‌ که نام خود او قبلا به عنوان وزیر امور خارجه آینده آمریکا اعلام شده است.

بایدن گفت: «این تیم، تجسمی از باور من است که می‌اندیشم آمریکا وقتی با متحدانش عمل می‌کند قوی‌ترین است.» و افزود: «اطمینان دارم آنها از تجربه و مهارت دیپلماتیک خود برای بازگرداندن رهبری جهانی و اخلاقی آمریکا در جهان استفاده خواهند کرد. آمریکا بازگشته است.»

برخی از اعضای دیگر تیم وزارت خارجه دولت بایدن عبارتند از:
  •     برایان مک‌کیون که به مدت طولانی دستیار بایدن در سمت سناتور بود، در سمت معاون اداری وزارت خارجه.
  •     دیپلمات‌های ارشد بونی جنکینز و اوزرا (عذرا) زیا، به ترتیب به سمت معاون کنترل سلاح و معاون دموکراسی و حقوق بشر.
  •     درک شوله، چهره آشنا به سیاست خارجی دموکرات‌ها، به سمت مشاور وزارت امور خارجه.
  •     سلمان احمد، مسئول پیشین در سازمان ملل، به سمت مدیر سیاست‌گذاری.
  •     سوزی جورج، دستیار ارشد مادلین آلبرایت، وزیر خارجه اسبق، به سمت رئیس دفتر بلینکن.
  •     ند پرایس، از مدیران پیشین شورای امنیت ملی در دولت اوباما و از مدیران سیا که در نخستین روزهای کار دولت ترامپ و در اعتراض به سیاست‌های او استعفا داد، به سمت سخنگو.
  •     جالینا پورتر، مدیر روابط عمومی دفتر سدریک ریچموند، نماینده جمهوریخواه در کنگره، به سمت معاون سخنگو.

مقامات گفته‌اند که پرایس و پورتر قصد دارند روال برگزاری نشست‌های مطبوعاتی روزانه در وزارت امور خارجه را از سر بگیرند. این نشست‌ها در دولت ترامپ لغو شده بود.

جفری پریسکوت، دستیار سابق امنیت ملی در زمانی که بایدن معاون رئیس جمهوری بود، گزینه رئیس جمهوری منتخب در سمت معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل است. او زیر نظر سفیر آینده آمریکا در سازمان ملل، یعنی لیندا توماس-گرینفیلد خدمت خواهد کرد.

از ۱۱ نفری که نام آنها امروز برای سمت‌های گوناگون در وزارت خارجه آمریکا اعلام شد، ۵ نفر رنگین‌پوست هستند یا دگرباش جنسی هستند. نام بیشتر این افراد برای عموم چندان شناخته شده نیست، اما همه آنها طرفداران چند جانبه‌گرایی بوده و برخی از آنان در محافل سیاست خارجی واشنگتن و خارج از کشور چهره‌های آشنایی هستند. انتخاب آنها انعکاسی از هدف بایدن برای رویگردانی از رویکردهای معامله‌گرانه و غالباً یک‌جانبه ترامپ با شعار «اول آمریکا» در صحنه بین الملل است.

وندی شرمن کسی است که مذاکرات هسته‌ای دولت اوباما را که در سال ۲۰۱۵ منجر به امضای توافق هسته‌ای با ایران شد، هدایت می‌کرد. او در مذاکرات درباره موشک‌های بالستیک با کره شمالی در دوره دوم ریاست جمهوری بیل کلینتون نیز شرکت کرده بود. او پیش تر در زمان وزارت هیلاری کلینتون نسبت به معاونت او ابراز علاقه کرده بود.

نولاند نیز در بحران اوکراین در سمت دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور اروپا خدمت می‌کرد.

شرمن، مک‌کیون، نولاند، جنکینز و زیا نیاز به تأیید سنا برای منصوب شدن در سمت‌های پیشنهاد شده را دارند، اما بقیه نیازی به این مرحله ندارند و مستقیما در سمت‌های پیشنهادی مشغول به کار خواهند شد.
+18
رأی دهید
-19

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    انا بیطرف - فسا، ایران
    خوشحالیش هم برا اخوندها--خدا کنه فقط گشایشی برای مردم عزیزمون بشه وگرنه هر بلایی سرمسئولین بی لیاقت بیاد فرقی نمیکنه
    1
    5
    شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    اتفاقا خیلی هم خوبه در شاهنامه داستانی است به نام کرم هفتوان در آن داستان اردشیر بابکان هر چه سعی می کند نمی تواند کرمان را تصرف کند دلیل قدرت کرمان کرم بزرگی است که داخل شهر است و منبع ثروت و قدرت شهر است پس اردشیر و افرادش به هیئت بازرگان وارد شهر می شوند و کرم را می کشند و شهر را تصرف می کنند .اوباما دید درستی به ایران داشت اومی گفت ما سی ساله داریم با توپ تحریم دژ ایران را می زنیم ولی این دژ فرو نمی ریزد پس باید وارد این دژ بشویم و راهش این است که با برجام شرکتهای روسی و چینی را بیرون کنیم و شرکتهای غربی وارد بشوند و با نفوذ این شرکتها ما هم می توانیم بین نظامیان و سیاسیون ایران نفوذ پیدا کنیم و زمینه را برای تغییر فراهم کنیم اما ترامپ آمد و گفت نخیر توپ تحریم را بیاورید. چهار سال هم با این توپ زدند که دیدیم فایده نداشت آمدن بایدن و ادامه سیاست اوباما می تواند کارسازتر باشد
    1
    3
    شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.