مبتلایان به بیماری کرونا بهتر است چه دمنوش‌هایی را مصرف کنند؟

العربیه :از زمان ظهور بیماری کرونا که برای اولین بار سال گذشته در شهر ووهان چین ظهور کرد، تاکنون تلاش‌های زیادی برای مقابله با این بیماری از سوی همه مختصصان از دانشمندان ویروس‌شناسی تا پزشکان و متخصصان سنتی بکار گرفته شد و هر کدام به طریقی برای مقابله با این بیماری توصیه‌هایی پیشنهاد دادند. در همین راستا یک متخصص طب سنتی در ایران گفته است که مصرف برخی از دمنوش هایی که در زمستان استفاده می شود مانند؛ بابونه، نعناع، گل گاوزبان، آویشن، زوفا، چای کوهی و سرخارگل، برای پیشگیری از ابتلا به کووید 19 و درمان این بیماری موثر است.

محمدرضا مسرورچهر، متخصص طب سنتی در ایران گفت: مزاج زمستان سرد و تر است و می توانیم از دمنوش های گرم برای مصرف در این ایام استفاده کنیم. اکثر بیماری های تنفسی در فصول سرد سال را از نوع ویروسی هستند. ویروس ها نیز دارای مزاج سرد هستند و لذا با دمنوش هایی که مزاج گرم دارند، می توانیم در مقابل بیماری های ویروسی ایمنی بیشتری را کسب کنیم.

این متخصص طب سنتی در ایران در مصاحبه با ایسنا ضمن تاکید بر اینکه مصرف دمنوش های گرم به معنی درمان کامل کووید 19 نیست، تصریح کرد: مسرورچهر، مصرف دمنوش های گرم را به معنی درمان بیماری کویید 19 ندانست و تصریح کرد: به کرونا حتما باید تحت نظر یک متخصص عفونی و فوق تخصص ریه قرار گیرند و در صورت عدم نیاز به بستری، در کنار داروهای تجویزی از دمکرده های گیاهی استفاده کنند.
در این گزارش آمده است که یک قاشق غذاخوری ازخشک شده یکی از گیاهان بابونه، نعناع، گل گاوزبان، آویشن، زوفا، چای کوهی و سرخارگل، با آب جوش در داخل یک لیوان می ریزیم و یک نعلبکی برعکس روی لیوان می گذاریم. بعد از گذشت 10 دقیقه این دمکرده را صاف کرده و اگر دیابت نداشته باشیم می توانیم با یک شیرین کننده مانند شکر، عسل و نبات مخلوط و سپس مصرف کنیم.

این متخصص طب سنتی، بر مصرف روزانه شیرین بیان تاکید کرد و گفت: شیرین بیان به دو روش مصرف می شود که در روش اول باید نصف قاشق چایخوری رب شیرین بیان را روزانه بخوریم، اما در روش دوم یک قاشق مرباخوری از پودر ریشه شیرین بیان را در یک لیوان آب جوش می ریزیم و بعد از گذشت 10 دقیقه، آن را صاف می کنیم و با شکر می نوشیم که در صورت ابتلا به فشار خون باید با مشورت پزشک متخصص مصرف شود.
دمکرده گل گاوزبان درمان سنتی سرماخوردگی
در این گزارش آمده است نقش جوشانده عناب در درمان علائم کووید 19، بسیار موثر است. برای درست کردن جوشانده عناب و شیرین بیان ابتدا پنج عدد عناب را نیم کوب می کنیم و در داخل ظرفی قرار می دهیم و سپس یک قاشق چایخوری پودر ریشه شیرین بیان به همراه یک و نیم لیوان آب را به آن اضافه کنیم و روی شعله ملائم قرار می دهیم تا بجوشد و نصف لیوان آب بخار شود؛ بعد از آن جوشانده را صاف کرده و هر 12 ساعت نصف لیوان را مصرف می کنیم.

مسرورچهر، با بیان اینکه برای تهیه جوشانده عناب، آویشن، ختمی و انجیر به پنج عدد عناب نیم کوب شده، یک قاشق غذاخوری آویشن، یک قاشق غذاخوری ختمی و دو تا سه عدد انجیر نیاز داریم، اظهار کرد: این گیاهان دارویی را به همراه دو لیوان آب در داخل ظرفی می ریزیم تا با شعله ملائم بجوشد و حجم آب نصف شود؛ سپس جوشانده را صاف کرده و هر 12 ساعت یک دوم لیوان را می نوشیم.

این متخصص طب سنتی افزود: همچنین می توانیم یک قاشق چایخوری پودر ریشه «شیرین بیان» و یک قاشق غذاخوری گل گاوزبان نیم کوب شده را در داخل یک لیوان آب جوش بریزیم و بعد از 10 دقیقه، دمکرده را صاف و هر 12 ساعت یک دوم لیوان را مصرف کنیم.

وی با اشاره به درمان‌های علامتی بیماران کرونایی، تصریح کرد: برخی از بیماران مبتلابه کووید 19 علائمی مانند سرفه خشک دارند، اما بنا به تشخیص پزشک متخصص بستری این بیماران در بیمارستان الزامی نیست لذا این افراد می‌توانند در کنار داروهایی که مصرف می‌کنند، از دم‌کرده «به دانه» استفاده کنند.

مسرورچهر، «به دانه» را یکی از داروهای گیاهی آشنا در بین خانواده‌های ایرانی دانست و گفت: یک قاشق مرباخوری از به دانه را در داخل یک لیوان آب جوش می‌ریزیم تا دم بکشد و لعاب بدهد؛ سپس دانه‌ها را جدا کرده و هر 20 دقیقه تا نیم ساعت حدود دو قاشق غذاخوری از این دم‌کرده را میل می‌کنیم تا مخاطات نرم شود.

وی بابیان اینکه برای پیشگیری از سرماخوردگی دم‌کرده برگ آویشن شیرازی توصیه می‌شود، تأکید کرد: اگر افراد در زمان سرماخوردگی سرفه دارند، از دم‌کرده گل‌گاوزبان استفاده کنند، اما اگر سرفه‌های آنان خشک است باید لعاب به دانه را میل کنند؛ درصورتی‌که بیمار تب داشته باشد نیز مصرف دم‌کرده بنفشه توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی، گیاهان دارویی را دارای خواص منحصربه‌فرد دانست و یادآور شد: مردم حتماً از گیاهان دارویی ساده و دم‌کردنی‌های مفرده استفاده کنند و در صورت مصرف ترکیبی از گیاهان، حتماً نظر افراد متخصص را جویا شوند. متأسفانه برخی از افراد یک بمب از گیاهان گرم مانند زنجبیل و زیره و دارچین و عسل و نبات را درست می‌کنند، درصورتی‌که این گیاهان گرم موجب افزایش گرمای بدن می‌شوند و گاهی اخلاط سوخته ایجاد می‌کنند و مشکلات دیگری ازجمله تند شدن اخلاق و ایجاد خارش و کهیر در سطح پوست را به وجود می‌آورند.
دمنوشی برای درمان سرفه خشک
این متخصص بابیان اینکه دم‌نوش بنفشه، پنیرک یا ختمی برای درمان سرفه خشک مؤثر است، اضافه کرد: بهتر است یک قاشق غذاخوری از هر یک از این گیاهان را به‌صورت نیم کوب در داخل یک لیوان آب جوش قرار دهیم تا به مدت 10 دقیقه دم بکشد و بعد از صاف کردن، جرعه‌جرعه میل کنیم.

مسرورچهر، با اشاره به خواص ترکیب نیم کوب عناب، ختمی، انجیر و آویشن، بیان کرد: 50 گرم از هرکدام از این گیاهان را مخلوط می‌کنیم و یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را در داخل یک لیوان آب جوش می‌ریزیم و یک نعلبکی برعکس روی آن می‌گذاریم تا 10 دقیقه دم بکشد و بعد از صاف شدن، هر هشت ساعت مصرف می‌کنیم.

این متخصص طب سنتی، جوشانده عناب و دارچین را مناسب برای بهبود سرفه‌های خلط دار دانست و خاطرنشان کرد: برای تهیه این جوشانده باید پنج عدد عناب نیم کوب را به همراه حدود سه سانت چوب دارچین در داخل قوری قرار دهیم و بعد از 20 دقیقه دم کشیدن، هر هشت ساعت مصرف کنیم.

وی با اشاره به طرز تهیه جوشانده عناب و پودر ریشه شیرین‌بیان، متذکر شد: پنج عدد عناب و یک قاشق چای‌خوری پودر ریشه شیرین‌بیان را در داخل یک و نیم لیوان آب قرار می‌دهیم تا با شعله آرام بجوشد و فقط یک لیوان آب باقی بماند. بهتر است یک‌دوم لیوان از این جوشانده بعد از صاف شدن هر 12 ساعت میل شود.

مسرورچهر، بابیان اینکه جوشانده عناب و آویشن نیز باید هر 12 ساعت مصرف شود، عنوان کرد: افرادی که به‌واسطه مبتلا شدن به کووید، دچار ضعف و بی‌حالی هستند می‌توانند از دم‌نوش دارچین استفاده کنند. برای درست کردن این دم‌نوش باید حدود 10-8 سانت چوب دارچین را در داخل یک لیوان آب جوش قرار دهیم تا حدود یک تا دو ساعت دم بکشد و بعد از صاف کردن، به همراه شیرین‌کننده هر هشت ساعت نوشیده شود؛ البته استفاده از این دم‌نوش منوط به نداشتن تب است.

وی اثرات علمی دم‌نوش‌های معرفی‌شده را مطابق با دستورالعمل‌های دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانست و گفت: متأسفانه برخی از افراد در جامعه تبلیغ می‌کنند که داروهای گیاهی هیچ‌گونه عارضه‌ای ندارند، اما همه داروها اگر درست و بجا مصرف نشوند، دارای عارضه هستند.
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.