دو سناریو درمورد ایران، در روزهای پایانی ترامپ

انتخاب :لیلى نقولا در المیادین نوشت: در یک اتفاق بی سابقه در ایالات متحده، گروهی از تظاهر کنندگان طرفدار ترامپ شکست خورده وارد ساختمان کاخ سفید شدند، تا نتایج انتخابات را تغییر داده و مانع از تایید پیروزی جو بایدن شوند!

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: در واقعیت امر، تلاش برای کودتایی که ترامپ و طرافداران او برایش اقدام کردند، غافلگیر کننده نبود، چرا که گزارش های روزنامه ها حاکی از آن بود که ترامپ و معاونانش در حال بررسی جدی انجام یک کودتا هستند.

اینطور که به نظر می رسد، تنها ابزار در دست ترامپ، تحریک طرفداران آشوبگرش بوده، تا به ساختمان کنگره هجوم ببرند، به این دلیل که دست ترامپ برای استفاده از ارتش آمریکا، بسته شده است. همانطور که تعدادی از فرماندهان نظامی و رئیس ستاد مشترک ارتش بوضوح تصریح کردند که ارتش آمریکا در انتخابات و سیاست داخلی دخالت نمی کند.

اما در حال حاضر ترامپ پس از تلاش شکست خورده برای کودتا به کدام سو می رود؟

در صحنه داخلی، به نظر می رسد ترامپ در ضعیف ترین لحظات مسیر سیاسی خود قرار دارد، بویژه پس از آنکه مایک پنس و تعدادی از اعضای حزب جمهوری خواه هم از حمایت وی دست کشیدند، که دلیل آن، درک ایشان از این مساله بود که ادامه حمایتشان از ترامپ باعث وقوع یک جنگ داخلی یا یک هرج و مرج بزرگ می شود که در آینده آمریکا را از داخل نابود می کند.

اما در سطح خارجی، بخصوص در مورد تهدیدات علیه ایران، ممکن است ترامپ دستور ضرباتی به اهداف خارجی را بدهد، چرا که هنوز اختیارات قانونی را در اختیار دارد، برخلاف قید و بندهایی که قانون اساسی در مورد عدم دخالت ارتش آمریکا در داخل و در انتخابات، ذکر کرده است. بنابراین در روزهای باقی مانده از ریاست ترامپ احتمالا شاهد دو سناریو خواهیم بود:

سناریوی اول: تلاش برای کودتا، ترامپ را ضعیف کرده و باعث شود از اقدامات عداوت آمیزی که قصد داشت علیه ایران انجام دهد، عقب نشینی کند.

سناریو دوم: این فرضیه را مطرح می کند که ترامپ از آخرین روزهای حضورش در قدرت برای انتقام از ایرانی ها و جو بایدنی که آماده بازگشت به توافق هسته ای است، استفاده می کند و دستور حملات موشکی به پایگاههای ایرانی را می دهد.

بررسی امور و استناد به شخصیت غیر قابل پیش بینی ترامپ نشان می دهد بعید نیست که وی حتی پس از شکست در کودتا در آمریکا، به ایران ضرباتی را وارد کند.

از سوی دیگر، با توجه به اینکه ترامپ چشم به نامزدی در انتخابات 2024 دوخته، معتقد است که امکان پیروزی وی در آن انتخابات، زمینه را برای ضربه زدن به ایران مهیا می کند، تا به این شکل، لابی انجیلی حامی اسرائیل که به کمک آنها انتخاب شده است را راضی کند.

در هر صورت، امروز ترامپ شرایط یک رئیس جمهور خشمگین را دارد که به موجب قانون اساسی آمریکا در زمان اندک باقی مانده از ریاستش، اختیارات خارجی زیادی بویژه در زمینه نظامی دارد و در سطح شخصی، چیزی برای از دست دادن ندارد، از این رو احتمالا سعی می کند در میدان بین المللی و بخصوص در خاورمیانه، دست به یک ماجراجویی بزند.

بر این اساس، ترامپ پس از تلاش شکست خورده برای کودتا، هرگز عقب نشینی نمی کند، بلکه اصرار بیشتری برای اقدام نظامی در خارج خواهد داشت، تا به این شکل حفظ آبرو کرده و از داخل و خارج انتقام بگیرد. در ادامه، خاورمیانه در معرض خطر بزرگی قرار دارد، مگر اینکه فرماندهان پنتاگون اجرای دستور رئیس جمهور را رد کرده و از ضعف ترامپ برای اجتناب از سوق دادن خاورمیانه به سمت نا آرامی و هرج و مرج استفاده کنند.
+14
رأی دهید
-38

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    آبکی بودن این تفسیر از همان جمله اول پیداست، “ تظاهر کننده ها وارد کاخ سفید شدند”!
    5
    48
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    تمام این تحلیل ها مزخرف و برای ایجاد هیجان و پر کردن روزی نامه ها هست. ترامپ روز 20 ژانویه بدون هیچگونه اقدامی میرود و احتمال دارد که بعدا حزب سومی را در امریکا تاسیس کند چون طرفداران و مخالفین او در دو حزب هستند
    6
    36
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    ترامپ هیچ سناریوی برای حمله به ایران در اختیار ندارد و بایدن هم اگر برگردد به برجام چیزک عجیبی نیست . امریکا نمی خواهد نظام اخوندی را نابود کند بلکه میخواهد این نظام سرکش اخوندی را رام کند و در اختیار خود گیرد !
    3
    47
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    امکان هرگونه احتمالی را که عنوان کردند وجود دارد،ولی جدایی واقعی سه قوه در امریکا مانع از حرکات هیستریک ترامپ خواهد شد.دولتهایی که سه قوه مستقل داشته باشند امکان دیکتاتوری نخواهند داشت
    5
    22
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.