دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران گفته است پیمانکاران ایرانی ۸۰۰ میلیون دلار از شرکتهای دولتی عراق طلب دارند ولی قادر به وصول این مبلغ نیستند.
بهمن صالحی جاوید در گفتوگویی که پنجشنبه، ۱۱ دی در خبرگزاری ایلنا منتشر شده، به علت دقیق بروز چنین مشکلی اشاره نکرده و گفته است «اگر بین دو دولت توافق شده و مسجل شده باشد، حتی در کیسه هم میتوان پول جابجا کرد».
او همچنین با اشاره به مشکلات سرمایهگذاری در کشور عراق، به مسئولان حکومت هشدار داده که «از دست دادن این بازار بیتدبیری و ظلم جدی به نظام اقتصادی ایران است».
در روزهای گذشته بدهی ۶ میلیارد دلاری دولت عراق به ایران نیز خبرساز شده بود. مقامهای حکومت ایران میگویند «آمریکا با فشار» به عراق مانع از انجام عملیات بانکی برای انتقال این میزان پول شده است.
آقای صالحی جاوید درباره حضور شرکتهای ایرانی در سوریه نیز گفته است وضعیت در سوریه نیز «شبیه عراق» است و «شرکتهای ایرانی در سوریه درحال تضعیف شدن هستند».
او گفته است کشورهایی چون روسیه، ترکیه، چین، انگلیس، کره جنوبی و ژاپن در حال گسترش فعالیتهای اقتصادی خود در سوریه هستند.
خبرگزاری مهر نیز رو ۷ دیماه در گزارشی با اشاره به توافقهای ایران و سوریه در سال ۹۷ برای حضور ایران در حوزه مسکن، حمل و نقل و بانکی سوریه، نوشته است که «تاکنون هیچیک از بندهای توافقات مهم مقامات سیاسی دو کشور، جنبه اقتصادی نگرفته است».