چمدان دلار: قاسم سلیمانی سردار دلارها بود، نه سردار دل‌ها

ایران اینترنشنال :اظهارات اخیر محمود الزهار یکی از فرماندهان گروه شبه‌نظامی حماس درباره دریافت چمدان‌های حاوی ۲۲ میلیون دلار پول نقد در سال ۲۰۰۶ از قاسم سلیمانی، موجی از واکنش‌ها را در شبکه‌های اجتماعی با هشتگ #چمدان_دلار به دنبال داشته است.

الزهار در گفت‌وگو با تلویزیون العالم وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی، به ذکر خاطره‌ای از درخواست مالی خود از مقام‌های جمهوری اسلامی در سفری به تهران پرداخت.

او گفت که قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران فورا این درخواست را پاسخ داد و «وقتی در فرودگاه بودیم ۲۲ میلیون دلار در چمدان‌های فرودگاه دیدم.» این فرمانده حماس اضافه کرد که هر کدام از این چمدان‌ها چهل کیلو وزن داشت و بیش از این نمی‌شد دلار از ایران خارج کرد.

مقام‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی در آستانه سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی کارزاری تبلیغاتی درباره این فرمانده پیشین سپاه پاسداران به راه انداخته‌اند، اما اظهارات این فرمانده حماس به نظر می‌رسد این کارزار را مختل کرده است.

مسیح علینژاد، فعال مدنی در حساب توییتر به کنایه خطاب به هواداران قاسم سلیمانی که او را «سردار دلها» می‌خوانند، نوشت: «فریب‌تان دادند، سردار دلارها بود نه سردار دل‌ها!» داریوش زند، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر در ایران نیز نوشت: «این ۲۲میلیون دلاری که قاسم سلیمانی با چمدان به حماس داده بود از همان چاه نفتی تامین شده بود که کارگر بیچاره‌ای به نام عمران روشنی مقدم از سر فقر و عدم پرداخت حقوق، خودش را به آن حلق‌آویز کرد و جان داد...»

عمران روشنی مقدم، کارگر حوزه نفتی هویزه در استان خوزستان بود که در تابستان به دلیل شرایط ناگوار مالی و شغلی خودکشی کرد. همچنین برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به دلارهای اهدایی قاسم سلیمانی به حماس، به دختران روستای شین‌آباد اشاره کردند که به دلیل آتش‌سوزی مدرسه‌شان با چند بخاری فرسوده، شدیدا آسیب دیدند و هنوز روند درمان آنان پیگیری نشده است.

وضعیت ناگوار کولبران در مرزهای ایران نیز از دیگر مواردی است که کاربران در واکنش به هشتگ چمدان دلار به آن اشاره کردند.

اهدای چمدان‌های پر از دلار به حماس در حالی است که جمهوری اسلامی پیشتر روزنامه‌نگاران منتقد ایرانی را به دریافت «چمدان دلار» از کشورهای خارجی متهم کرده است.

چند سال پیش، محمدتقی مصباح یزدی، روزنامه‌نگاران را متهم کرد که «۲۰ میلیون دلار» از دولت آمریکا دریافت کرده‌اند. همچنین اظهارات فرمانده حماس سند دیگری از کمک‌های گسترده جمهوری اسلامی به شبه‌نظامیان مورد حمایتش در منطقه است. این در حالی است که مردم معترض ایران طی اعتراضات پیاپی سال‌های اخیر شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» را سر داده‌اند.

با این حال، برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی تاکید کرده‌اند که این چمدان‌های دلار فقط «نوک کوه یخ» است و هنوز بسیاری از کمک‌های جمهوری اسلامی در این زمینه افشا نشده است.
+30
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.