دویچه وله :بر پایه ارزیابیها چین به علت موفقیت در مهار بحران کرونا هشت سال دیگر به قدرت اول اقتصادی جهان تبدیل میشود. پیش از پاندمی کرونا پیشبینی میشد چین پنج سال دیرتر به عنوان اقتصاد برتر جهان جانشین آمریکا شود.
شیوع ویروس جدید کرونا که عامل ابتلا به بیماری کووید۱۹ است، حدود یک سال پیش از شهر ووهان چین شروع شد و در مدت کمی به دیگر کشورهای جهان سرایت کرد.
با این همه چین با سیاستهای سختگیرانه موفق شد به نسبت اغلب کشورهای دیگر زودتر تا حدود زیادی پاندمی را کنترل کند و فعالیتهای اقتصادی را از سر بگیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مرکز پژوهشهای اقتصادی و تجاری بریتانیا (CEBR) در تحلیل سالانه خود که شنبه ۶ دی (۲۶ دسامبر) منتشر شد، پیشبینی کرده که چین به همین دلیل پنج سال زودتر از برآوردهای قبلی به قدرت اول اقتصادی جهان تبدیل شود و آمریکا را پشت سر بگذارد.
آمریکا در حال حاضر درگیرترین کشور جهان با بحران کرونا به شمار میرود. تا روز شنبه شمار مبتلایان شناساییشده در ایالات متحده از ۱۸ میلیون و ۷۶۲ هزار نفر فراتر رفته و تعداد قربانیان مبتلا به کووید۱۹ به حدود یک میلیون و ۷۵۲ هزار نفر رسیده است.
مطابق آماری که دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز ارائه میکند، چین که در هفتههای نخست پاندمی بیشترین تعداد مبتلایان و تلفات را داشت، تا کنون ۹۵ هزار و ۴۶۰ مورد ابتلا و چهار هزار و ۷۷۰ مورد مرگ در پیوند با بیماری کووید۱۹ ثبت کرده است. سود و زبان چین و آمریکا از بحران کرونا مرکز پژوهشهای اقتصادی بریتاننیا میگوید تفاوت نتیجه سیاستهای مقابله با کرونا در آمریکا و چین برای پکن از نظر رقابت اقتصادی با واشنگتن یک امتیاز بوده است.
در سال گذشته میلادی تولید ناخالص داخلی در ایالات متحده ۲۱ تریلیون و ۴۰۰ میلیارد دلار و هفت تریلیون دلار بیشتر از از اقتصاد چین بود. با توجه به رکود اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۲۰ و ادامه نسبی آن در سالهای آینده، فاصله دو کشور رقیب به سرعتی بیش از برآوردهای قبلی در حال کاهش یافتن است. از سرگیری کار در کارخانه تولید خودرو در شهر ووهان چین، اواخر مارس ۲۰۲۰ و حدود سه ماه پس از آغاز پاندمی کروناپژوهشگران بریتانیایی پیشبینی میکنند که اقتصاد چین در پنج سال آینده، سالی نزدیک به شش درصد رشد کند. افزون بر این اقتصاد آمریکا که احتمالا در سال جاری پنج درصد کوچکتر شده در چند سال آینده اندکی کمتر از ۲ درصد سال رشد خواهد داشت.
با توجه به این روند انتظار میرود چین تا سال ۲۰۲۸ جای آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان را بگیرد. رشد اقتصادی چین امسال ۲ درصد محاسبه شده، در حالی که اقتصاد دیگر کشورهای جهان به طور میانگین ۴/۴ درصد کوچکتر شده است. این بزرگترین سقوط اقتصاد جهانی از زمان جنگ دوم جهانی تا کنون است. تا یک دهه دیگر، هند در جایگاه سوم مرکز پژوهشی بریتانیایی در گزارش سالانه خود از رشد اقتصادی ۱۹۳ کشور جهان همچنین برآورد میکند که ژاپن در سالهای آینده هنوز قدرت سوم اقتصادی جهان باقی میماند، اما از ابتدای دهه سوم این قرن، هند جایگزین آن خواهد شد. با این تحول، آلمان که در حال حاضر چهارمین اقتصاد بزرگ دنیاست به جایگاه پنجم سقوط میکند.
در همین حال توافق جامع اقتصادی و تجاری میان چین و اتحادیه اروپا که امید میرفت پس از سالها مذاکره، تا آخر امسال به امضاء برسد هنوز نهایی نشده است.
از آغاز مذاکرات چین و اتحادیه اروپا بر سر توافقنامه حمایت از سرمایهگذاری، حدود هفت سال میگذرد. یک دور از این مذاکرات سپتامبر امسال با حضور رئیس جمهوری چین شی جینپینگ، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و رئیس دورهای شورای اتحادیه اروپا و دیگر سران این اتحادیه برگزار شد.
یک هفته پیش منابع دیپلماتیک در پکن و بروکسل ابراز خوشبینی کرده بودند که اراده سیاسی برای نهایی کردن این توافقنامه وجود دارد. ابهام درباره توافقنامه جامع اروپا و چین به نوشته خبرگزاری آلمان، با وجود عقبنشینی چین در مورد مسائلی نظیر تسهیل فعالیت شرکتهای اروپایی در این کشور، هنوز اختلافهای زیادی بین دو طرف وجود دارد.
بنا بر این گزارش مخالفت با متن پیشنهادی این توافقنامه که به تازگی در اختیار سفیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل قرار گرفت نیز در حال افزایش است.
گمان میرود این مخالفتها بیارتباط با مواضع جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده نباشد که به تازگی نسبت به تکروی کشورهای اروپایی در مناسبات با چین هشدار داد.
این توافقنامه برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله به این علت اهمیت دارد که میتواند دسترسی به بازارهای چین و فعالیت در شرایط عادلانهتر رقابتی را برای شرکتهای اروپایی فراهم کند. چین پس از آمریکا مهمترین شریک تجاری کشورهای اروپایی است.
+8
رأی دهید
-7
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Liberte - ارومیه، ایران
فکر نکنم. همه چیز هم GDP نیست که. معیار مناسبی نیست. مجموعه ای از فاکتورهای اجتماعی و اقتصادی و فنی و زیز ساختی موثرتر هستش که در مجموع آمریکا رو حالا حالاها دست نیافتنی تر می کنه. حتی ببر کاغذی یعنی چین هم بهش نمی رسه.
0
2
دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.