طوفان توئیتری ایرانی‌ها: واکسن بخرید

رادیو فردا :کاربران ایرانی یکشنبه شب ۲۰ آذر و همزمان با شب یلدا طوفانی توئیتری با هشتگ «واکسن بخرید» برای مبارزه با کرونا به راه انداختند و از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستند که این موضوع را با فوریت در دستور کار خود قرار دهند.

به دنبال تایید حداقل دو واکسن فایزر-بیون‌تک و مدرنا از سوی مراجع بهداشتی آمریکا و کشورهای مختلف جهان، واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در برخی کشورها آغاز شده است.

کشورهای مختلف جهان از ماه‌ها پیش و همزمان با پیشرفت تحقیقات در مورد واکسن‌های در دست مطالعه و آزمایش، اقدام به پیش‌خرید چند واکسن اصلی شامل فایزر- بیون‌تک، مدرنا و آکسفورد کرده‌اند ولی ایران نه تنها هنوز اقدامی در این زمینه نکرده است بلکه حتی به سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که به‌دلیل فقدان زیرساخت‌های لازم، واکسن فایزر را نمی‌خواهد.

بیشتر کاربران ایرانی در طوفان توئیتری یکشنبه شب که از ساعت ۹ شب به وقت تهران آغاز شد، از سیاست‌های بهداشتی جمهوری اسلامی برای مقابله با ویروس کرونا که منجر به قربانی شدن ده‌ها هزار نفر و فشار روی کادر درمانی شده است انتقاد کرده و پرسیده‌اند که چرا ایران تا کنون برای خرید واکسن اقدام نکرده ‌است.

مهدی حاجتی، عضو سابق شورای شهر شیراز و از کاربران توئیتر، این سوال را پیش کشیده که اگر ایران با شرکت‌های مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرارداد بسته ‌است اعلام کند که «تاریخ تحویل واکسن چه زمانی است؟» و «اگر نبسته‌اید بفرمایید چرا نبسته‌اید؟ برابر این‌همه قدرت، توقع کمی مسئولیت زیاده نیست». ضیا نبوی، فعال سیاسی هم توئیت کرده که «تعلل دولت در خرید واکسن، مساویِ همکاری با کرونا در گرفتن جان مردم است...» ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار، نیز با اشاره به مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به کرونا در میان کادر درمانی کشور گفته که «۵۰۰ نفر از کادر درمان به خاطر کرونا جان باخته‌اند، خودتان می‌گویید آمار واقعی جان‌باختگان کرونا بیشتر از این است که در آمار رسمی اعلام می‌کنید. دقیقا چند نفر دیگه باید بمیرند تا واکسن بخرید». مهدیار سعیدیان که خود را پزشک و فعال صنفی و رسانه حوزه سلامت معرفی کرده است، به ایده «نظریه ایمنی جمعی» انتقاد کرده و گفته است: «آن‌هایی که در کسوت دانشمند، قرنطینه را "قرون وسطایی" خواندند و به توهمات‌شان درباره واکسن وارداتی لباس علم‌ پوشاندند نماینده کادر درمان و مردم نیستند».

او خواستار توجه به «توصیه دانشمندان مستقل» شده و گفته که واکسن بخرید. «سبب منم»، کاربر دیگری است که با اشاره به تقارن طوفان توئیتری یکشنبه شب با شب یلدا نوشته است: «برای اینکه شب یلدای بعدی، همه در آرامش کنار کسانی که دوستشون داریم باشیم، واکسن بخرید».
اظهارات متناقض مقام‌های ایرانی
طی هفته‌های گذشته مقامات ایران اظهارات متناقضی درباره خرید واکسن کرونا داشته‌اند.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، روز ۱۷ آذر مدعی شد که ایران برای نقل‌وانتقال ارز مربوط به خرید واکسن به حساب سازمان جهانی بهداشت نیازمند مجوز وزارت خزانه‌داری آمریکاست و این مسیر «با مانع مواجه شده است».

ولی دو روز بعد، ناصر ریاحی رئیس اتحادیه واردکنندگان داروی ایران ضمن رد سخنان رئیس بانک مرکزی گفت که «هیچ مشکلی» برای انتقال ارز به منظور واردات واکسن کرونا و دیگر اقلام دارویی از خارج به ایران وجود ندارد.

در پی این اظهارت، مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ۲۲ آذرماه در یک برنامه تلویزیونی مدعی شد ایران هواپیما و امکانات حمل‌ونقل لازم مرتبط با واکسن آمریکایی فایزر را ندارد و «این واکسن را نمی‌خواهد».

او گفت ایران به برنامه کواکس اعلام کرده که واکسن فایزر را نمی‌خواهد، چون برای نگهداری این واکسن به دمای منفی ۷۰ درجه نیاز است و چنین امکاناتی ندارد.

برنامه کواکس که با حضور ۷۶ کشور جهان دنبال می‌شود، زیر نظر سازمان جهانی بهداشت قرار دارد و هدف آن کمک به خرید و توزیع واکسن کرونا در همه کشورهای جهان است.

اظهارات رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در حالی است که طی روزهای گذشته گزارش‌های مختلفی در مورد وجود یخچال‌های با دمای منفی ۷۰ درجه در کشور منتشر شده است.

برخی چنین تحلیل کرده‌اند که مقام‌های جمهوری اسلامی ترجیح می دهند در کشور ایمنی دسته‌جمعی ایجاد شود، ضمن اینکه مرتبا روی ساخت واکسن داخلی تاکید دارند و منتظر آن هستند، موضوعی که دستکم تا اواخر بهار سال آینده دور از دسترس خواهد بود.

آقای قانعی در این زمینه گفته است که در حال حاضر سه شرکت داخلی در حال تولید واکسن ایرانی کرونا هستند.‎

اما حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، می‌گوید که واکسن داخلی تا پیش از خرداد آینده آماده نمی‌شود.‎

کاربری به نام «پردیس» به شیوه «ایمنی دسته‌جمعی» انتقاد کرده و نوشته است: «تنها روشی که باعث ایمنی گروهی می‌شه واکسن زدنه پس واکسن بخرید». «گلی دلبری» هم به طنز توئیت کرده که «تا واکسن نگیریم آروم نمیگیگیریم». حسام موذن در صفحه توئیتر خود یادآوری کرده که «خرید دو دوز واکسن مدرنا برای کل جمعیت ایران، کمتر از سه میلیارد دلار هزینه داره. اتفاقا نگهداری‌ش هم سخت نیست.»

او افزوده است: «اگه نمی‌خرید یا می‌خواید سلامت مردم رو بازیچه‌ی سرمایه‌گذاری بنیاد مستضعفان کنید یا اینکه می‌خواهید مملکت رو تو حکومت نظامی دائمی نگه دارید، هر دو فاجعه‌ ا‌ست».
کاربری به نام «فرزانه باقرزاده» از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته که این همه درباره «قدرت اول منطقه بودن» صحبت نکنند.

او افزوده است: «عربستان امروز واکسیناسیون کرونا را شروع کرد. چند نفر دیگر باید فوت کنند تا شما دست از این غرور احمقانه بردارید».
+38
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۴
    varied - ریزه، ترکیه

    این نوع هشتگ ها مانند مثال لقمان حکیم است که گفت نرود میخ آهنی در سنگ - درکل کشوری که پولی در بساط ندارد به لطف حاتم طایی طویله رهبری خرج تروریستهای عراقی و لبنانی فلسطینی یمنی شده پولی در بساط نیست که واکسن بخرند بطوریکه برای پرداخت حقوق کارمندان دولتش قیمت دلار را از 8 هزارتومان کشیدند به 33 هزارتومان حتی چند هفته پیش قاآنی بجای پول انگشتر به حشدالعشبی (حشر العشبی) داده بود که صداشون دراومده اعتراض کرده اند خلاصه پولی در خزانه کشور نیست حتی امریکا هم گفته واکسن مدرنا را به ایران میدهد اما ایران پولی ندارد بقول شعر میرزا که گفت . با صلوات و ذکر آیات قرآن / تیشه زدند به ریشه کل ایران
    3
    23
    یکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    eternity - اوکلاهما، ایالات متحده امریکا

    قطعا برای خودشون و اغازادهاشون از قبل سفارش دادن--- فقط تو ایرانه ک مردم عادی برا ابتدایی ترین نیازشون باید همیشه فریاد بزنن.
    2
    27
    دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    ظریف یکبار به درستی گفت مردم ما خودشون انتخاب کردند اینطوری زندگی کنند وقتی 60 هزار مستشار غربی در این کشور بودند و به پیشرفت صنعتی و اقتصادی کشور کمک می کردند همین مردم اعتراض می کردند که نه ما استقلالمون بر باد رفت امروز هم که چین اعلام می کنه می خواهد 400 میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کنه می گویند نه ما استقلالمون بر باد می ره پس بنشینید به امید خدا استقلالتون بهتون شفا بده دیگه غر نزنید
    6
    14
    دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    احمد قمی - قم، ایران
    باسلام خدمت دوستان گرامی این بود که زمان شاه سپاه دانش داشتیم این سپاه را برای این روزها آماده کرده بود که اگر بیماری فراگیری در کشور رخ دهد همه جانبه با آن مبارزه کنند اما آیا آن زمان اروپا وآمریکاه چنین سپاهی داشتن علت را خود جویا شوید واز کشورهای که به ایران خیانت کردند دنبال کمک نباشید
    1
    2
    دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    کواکس چون آمریکا و چین عضوش نیستن قبولش ندارن، برای همین نمیشه روش حساب کرد. مدرنا آنچنان دمای منفی نمیخواد حمل و نگهداریش راحتتره از فایزر، ولی باز خیلی دوز کم ساختن بهمه نمیرسه دلار میخواد چون توی صنعت دارو مخصوصا شرکتهای آمریکا اول بیزینس مهمه بعد مردم .
    0
    1
    دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.