جام جهانی ۲۰۲۲ قطر؛ ورود با پرچم دگرباشان به ورزشگاه ها مجاز می شود

یورونیوز :حمل پرچم‌های رنگین کمانی دگرباشان جنسی در استادیوم‌های محل برگزاری رقابت‌های فوتبال جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مجاز خواهد بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی اختصاصی با تایید این مطلب اعلام کرد که مسئولان برگزاری مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر موافقت خود را با ورود پرچم‌های رنگین‌کمانی علاقمندن دگرباش فوتبال به استادیوم‌ها اعلام کرده‌‌‌‌اند.

بر این اساس مسئولان قطری گفته‌اند که برغم وجود قوانین سخت‌گیرانه در کشورشان علیه دگرباشی جنسی (ال‌جی‌بی‌تی) منعی برای منطبق شدن با مقررات فیفا که مشوق تساهل و احترام به همه عقاید است، ندارند.

در حالی که کمتر از دو سال به برگزاری مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر باقی است،‌ نگرانی‌ها در خصوص نحوه برخورد با ال‌جی‌بی‌تی‌ها در این کشور همچنان پررنگ است زیرا اصول مذهبی محافظه کارانه هرگونه روابط میان افراد هم‌جنس را منع می‌کند؛ حال آنکه این تفکر با موضع فیفا مبنی بر مبارزه با همجنس‌گرا ستیزی مغایرت دارد.

فیفا اعلام کرده اکنون که رقابت‌های جام جهانی برای نخستین بار در یک کشور از منطقه خاورمیانه برگزار می شود، تصمیم دارد قطر را برای برگزاری «تورنمنتی فراگیر» تحت فشار قرار دهد.

جویس کوک، مسئول ارشد رسیدگی کننده به امور مسئولیت‌های اجتماعی و آموزش در فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا به آسوشیتدپرس گفت: «من خود آشکارا یک زن همجنسگرا هستم که در زمینه فوتبال فعالیت می‌کنم، بنابراین چنین مسئله‌ای شخصاً به من هم خیلی مربوط می‌شود.»

وی در ادمه یادآور شد: «ما شاهد تغییر تدریجی در همه این جنبه‌ها هستیم و پرچم های رنگین کمانی یا تی شرت‌ها (با همین نشان‌ها) در استادیوم مورد استقبال قرار می گیرند؛ این یک امر قطعی است. آنها به خوبی درک خواهند کرد که این موضع مشخص ما است.» نهاد برگزار کننده رقابت‌های جام جهانی قطر به فیفا این اطمینان را داده است که اعلان‌ها و پلاکاردهای حاوی شعار حمایت از حقوق دگرباشان جنسی از نگاه عموم حذف نخواهد شد.

ناصر الخاطر، مدیر اجرایی جام جهانی ۲۰۲۲ نیز به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «وقتی صحبت از پرچم های رنگین کمانی در استادیوم ها می شود، فیفا دستورالعمل‌های خاص خود را دارد؛ آنها قوانین و مقررات خود را دارند. بنابر این مقررات فیفا هرچه که باشند، ما به آنها احترام می گذاریم.»

آخرین گزارش وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد وضعیت حقوق بشر در قطر نشان می دهد که چگونه ال‌جی‌بی‌تی‌ها در این کشور مجبورند به دلیل الگوهای رایج و دیدگاه‌های تبعیض آمیز، گرایشات یا ویژگی های جنسی و یا هویت جنسیتی خود را پنهان کنند.

قطر سال گذشته پیش از برگزاری مسابقات جام باشگاه‌های فوتبال جهان یکی از اعضای گروه هواداری «Kop Outs» لیورپول و همسرش را به این کشور آورد تا اطمینان دهد که طرفداران همجنسگرایان مورد استقبال قرار خواهند گرفت.

مسئولان قطری می‌گویند که برغم وجود دیدگاه‌های محافظه‌کارانه در کشورشان اما رویکرد باز، استقبال و میهان‌نوازی هم جزئی از فرهنگ آنها است اما فعالان ضد تبعیض خواهان آن هستند که قطر با تغییر قوانین گام‌های بیشتری در زمینه حقوق اقلیت‌ها بردارد.
+4
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.