اتباع کدام کشورها سال گذشته بیشترین مجوز اقامت در اتحادیه اروپا را گرفتند؟

یورونیوز :بیشترین موارد دریافت نخستین کارت اقامت اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ مربوط به اتباع اوکراین و مراکش بوده است.

یورواستات، سازمان آمار اتحادیه اروپا در تازه‌ترین گزارش آماری خود اعلام کرد که در سال گذشته میلادی بیش از یک چهارم از شمار کل کارت‌های اقامتی که برای نخستین بار صادر می‌شوند، به اتباع اوکراین داده شده و شهروندان این کشور به همراه شهروندان مراکش بیش از یک سوم کل آمار مجوزهای اول را به خود اختصاص داده‌اند.

بر پایه این گزارش، در سال ۲۰۱۹ حدود سه میلیون مجوز اقامت اول به دست مقامات ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا صادر شده که از این میان سهم اتباع اوکراینی ۷۵۷ هزار مورد، یعنی ۲۵.۶ درصد کل این آمار بوده است. این آمار طبعا شامل موارد تمدید مجوز اقامت نیست.
اتباع کدام کشورها بیشترین مجوز را گرفته‌اند؟
کشورهایی که اتباع آنها بیشترین تعداد پروانه اقامت اول در ۲۷ کشور اروپایی را در سال ۲۰۱۹ دریافت کرده‌اند عبارتند از: مراکش با ۱۳۳ هزار نفر یا ۴.۵ درصد؛ هند با ۱۳۱ هزار نفر یا ۴.۴ درصد؛ چین و هنگ کنگ با ۱۱۰ هزار نفر یا ۳.۷ درصد؛ برزیل با ۱۰۱ هزار نفر یا ۳.۴ درصد.

متقاضیان تبعه سوریه، روسیه، ترکیه، ایالات متحده آمریکا و بلاروس نیز به ترتیب با آماری کمتر از ۱۰۰ هزار نفر در سال گذشته موفق به اخذ پروانه اقامتی اروپا شده‌اند. مجوزهای اول صادر شده به این ده کشور از جمله اوکراین، ۵۴.۹ درصد از کل مجوزهای اقامت اول صادر شده توسط دولت‌های عضو اتحادیه اروپا را نشان می‌دهد.

گزارش یورواستات همچنین اشاره دارد که اوکراین از لحاظ بهره‌مندی شهروندانش از کارت اقامت اروپا، در مجموع کشورها در جایگاه سوم است و با رشد ۱۹.۳ درصد از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹، سریع‌ترین رشد آمار دریافت‌کنندگان مجوزاقامت اول را داشته است. برزیل و هند نیز از نظر سرعت رشد آمار در مکان‌های بعدی هستند.

از سوی دیگر، داده‌ها نشان می‌دهد که تعداد مجوزهای اقامت اول صادر شده برای شهروندان سوریه و ایالات متحده بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ کاهش یافته و در مورد اتباع سوریه تقریبا به نصف رسیده است.
لهستان، مقصد مطلوب
گزارش یورواستات نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۹، ۷۹.۲ درصد از کل مجوزهای اقامت اول برای اوکراینی‌ها در اتحادیه اروپا توسط دولت لهستان صادر شده است. این کشور ظاهرا برای اقامت، مقصد مورد علاقه اتباع بلاروس نیز بوده است زیرا در همان سال، ۷۷.۲ درصد از کل پروانه‌های اقامت اول اروپایی برای شهروندان بلاروس در لهستان صادر شده است.

نهاد رسمی آمار اتحادیه اروپا می‌گوید بیشتر اوکراینی‌هایی که در سال ۲۰۱۹ مجوز اقامت اول اروپا را گرفته‌اند، برای کار و به دلایل شغلی درخواست داده بوده‌اند.
معیارهای اصلی انتخاب کشور مقصد
یورواستات معیارهای اصلی انتخاب کشور اروپایی برای اقامت اتباع خارجی را این گونه ذکر می‌کند.

۱- مجاورت جغرافیایی: اوکراینی‌ها که به دنبال اقامت در کشور اروپایی همسایه خود یعنی لهستان و مراکشی‌ها که اقامت اسپانیا را می‌خواهند.

۲- پیوندهای زبانی: متقاضیان ونزوئلایی، کلمبیایی و پرویی برای اقامت در اسپانیا؛ مراکشی‌ها، الجزایری‌ها و تونسی‌های خواهان اقامت فرانسه؛ اتباع برزیل، آنگولا و دماغه سبز (کیپ ورد) متقاضی اقامت در پرتغال.

۳- شبکه‌های مهاجران: اتباع ترکیه که به دلیل وجود هسته‌های بزرگ جمعیتی مهاجران هم‌وطن‌شان در آلمان در پی کسب اجازه اقامت این کشور هستند.
+1
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.