بی بی سی :حسن روحانی و محمد اشرف غنی، روسای جمهور ایران و افغانستان، در مراسمی که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد اولین خط آهن میان دو کشور را افتتاح کردند.
دو طرف افتتاح راهآهن خواف-هرات را "تاریخی" خواندهاند.
حسن روحانی این خط آهن را مسیری برای "مستحکمتر" کردن پیوندهای میان دو کشور خواند و محمد اشرف غنی هم آن را نتیجه تلاشهای خستگیناپذیر دو کشور برای رشد اقتصاد منطقهای و رفاه آینده دانست.
پروژه ساخت این خط آهن از ایران در سال ۱۳۸۶ و در خاک افغانستان در سال ۱۳۹۵ آغاز شده بود.
دو طرف امیدوارند که این خط آهن علاوه بر کمک به تجارت دوجانبه با پیوند افغانستان به شبکه ریلی بینالمللی از طریق ایران، به مسیری ترانزیتی میان شرق آسیا و غرب آن تا اروپا تبدیل شود. مراسم افتتاح این خط آهن به دلیل محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا امروز(پنجشنبه ۲۰ قوس/آذر) نه به صورت حضوری بلکه از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.
به گفته محمد اسلامی، وزیر راه ایران، طول خط آهن خواف-هرات ۲۲۵ کیلومتر است که ایران ۱۴۰ کیلومتر آن را با صرف دو هزار میلیارد تومان تکمیل کرده و باقی آن هم به عهده افغانستان بوده است.
آقای اسلامی گفته که این خط آهن ظرفیت سالانه انتقال ۶ میلیون تُن کالاهای تجاری و همچنین یک میلیون مسافر را دارد.
محمد یما شمس، رئیس اداره مستقل خط آهن افغانستان افتتاح این خط آهن را خبر خوشی برای اقتصاد افغانستان دانسته، زیرا سبب وصل افغانستان به ترکیه، خاورمیانه و از راه دریایی ایران به کشورهای دیگر است. رقص محلی بخشی از مراسم افتتاخ خط و آهن بودبه گفته او، این خط آهن به سمت شمال هرات و بعدتر از آن منطقه به سمت شهر مزار شریف در شمال افغانستان برای وصل شدن به سایر کشورهای منطقه نیز توسعه خواهد یافت.
ایران برای تکمیل این خطوط آهن در افغانستان ابراز آمادگی کرده است.
آقای شمس گفت در جریان ساخت این خط آهن دهها کارگر قربانی حوادث کار شدند، که باید در مراسم افتتاح از آنها یادبود شود.
او گفت مطابق برنامهریزی برای سال نخست بهرهبرداری از این خط آهن، یک میلیون تُن کالای تجاری و روزانه نزدیک به دو هزار مسافر از طریق آن میان دو کشور جابهجا خواهد شد.
چند روز پیش نخستین قطار حامل ۵۰۰ تن سیمان بار به طور آزمایشی از این مسیر وارد افغانستان شد که اولین تبادل کالا در تاریخ دو کشور با قطار بود. آقایان روحانی و اشرف غنی با ویدئو کنفرانس این خط آهن را افتتاح کردندقرار است از این خط آهن ابتدا برای انتقال بار استفاده شود و سپس مسافران نیز از آن استفاده کنند. خط آهن خواف-هرات پروژه این خط آهن در چهار قطعه اجرا شده است که ۷۶ کیلومتر آن در قالب دو قطعه در خاک ایران و قطعه سوم از نقطه صفر مرزی تا ایستگاه روزنگ افغانستان به طول ۶۶ کیلومتر در خاک افغانستان قرار دارد.
اداره خط آهن هرات گفته که قطعه چهارم به طول بیش از ۸۰ کیلومتر از روزنگ تا شهرک صنعتی هرات ادامه دارد و توسط دولت افغانستان ساخته خواهد شد؛ بخش اول قطعه چهارم بیش از ۴۰ کیلومتر است و هزینه آن بیش از ۵۸ میلیون دلار برآورد شده است. همزمان با افتتاح خط آهن امروز، کار ساخت این قطعه آغاز میشود.
رئیس اداره مستقل خط آهن افغانستان گفت که بخش اول این قطعه تا هشت و نیم ماه آینده تکمیل خواهد شد و کار تدارکاتی بخش دوم این قطعه نیز تا یک ماه آینده آغز خواهد شد.
مقامهای ایرانی نیز گفته که بهره برداری از این خط آهن نقش مهمی در افزایش صادرات و واردات و رونق اقتصادی افغانستان و توسعه مبادلات بین ایران و این کشور دارد.
+31
رأی دهید
-14
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
برای انتقال شیره خشخاش افغانستان برای حفظ منافع سپاه قدم بزرگیست!
10
51
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
بوی تریاک میاد
6
52
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۶
Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
مثلا از افغانستان به غیر از قطعات فضا نوردی چه چیز دیگری وارد ایران میشود که با این عجله و جدید افتتاح شد؟ معلومه این خط آهن مهمتر از خط آهن برای کرمان و سیستان و شیراز و غرب کشور بوده.
8
56
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۴
grizzly - برلین، آلمان
در قرن بیست و یکم بین دو کشور همسایه تازه خط آهن کشیده شده!! از بیشتر کشورهای جهان سومی هم وضعمون بدتره
16
26
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.