دویچه وله :دبیرکل سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت گفته است که مشخصات یک موشک ضدتانک در لیبی با موشک ایرانی دهلویه مشابهت دارد. آنتونیو گوترش در عین حال افزوده که نمیتوان نتیجه گرفت که این موشک از ایران به لیبی منتقل شده باشد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارشی به شورای امنیت نوشته است که بررسی عکسهای چهار موشک ضدتانک در لیبی مشابهت یکی از آنها با موشک ایرانی دهلویه را نشان میدهد.
گزارش گوترش که شامگاه دوشنبه ۷ دسامبر به شورای امنیت داده شده و سهشنبه به دست خبرگزاری رویترز رسیده، تاکید دارد که دبیرخانه سازمان ملل نمیتواند مشخص کند که این موشک ضدتانک، مغایر تحریمهای شورای امنیت علیه ایران به لیبی منتقل شده باشد.
۱۵ عضو شورای امنیت در سال ۲۰۰۷ صادرات اسلحه از ایران را ممنوع کردند. بر اساس توافق اتمی کشورهای پنج یه علاوه یک با ایران در سال ۲۰۱۵ که به تایید شورای امنیت هم رسید، این تحریم تسلیحاتی در اکتبر امسال پایان گرفت.
اسرائیل ایران را به نقض این تحریم تسلیحاتی متهم میکند و در ماه مه عکسهایی از موشکهای ضدتانک موجود در لیبی برای گوترش فرستاد. چند هفته بعد جمهوری اسلامی ایران در نامهای به گوترش این ادعا را «قاطعانه رد» کرد و اتهامات اسرائیل را «کاملا بیاساس» خواند.
اسرائیل میگوید این عکسها در نوامبر ۲۰۱۹ گرفته شدهاند و آنها را سلاحهایی میداند که شبهنظامیان وابسته به خلیفه حفتر موسوم به ارتش ملی لیبی در مقابله با دولت رسمی این کشور به کار میبرند.
گزارش گوترش میگوید: «بر اساس تحلیلهای دبیرخانه از این عکسها، تایید میشود که یکی از این چهار موشک ضدتانک ویژگیهای یکسان با موشک ایرانی دهلویه دارند. اگرچه اطلاعات مربوط به تولید این موشک ضدتانک قابل رویت نیست.»
این گزارش ادامه میدهد: «دبیرخانه نمیتواند مشخص کند که این موشک ضدتانک با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ به لیبی انتقال داده شده باشد.»
دبیرکل سازمان ملل سالی دو گزارش درباره چگونگی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ به شورای امنیت ارائه میکند.
علاوه بر ایران، لیبی نیز از سال ۲۰۱۱ تحت تحریم تسلیحاتی قرار دارد. کارشناسان مستقل سازمان ملل به طور جداگانه درباره چگونگی اجرای این تحریمها به شورای امنیت گزارش میدهند.
بخشی از یک گزارش محرمانه که ماه اوت به کمیته تحریمهای لیبی در شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده و به دست خبرگزاری رویترز رسیده است، از قول کارشناسان میگوید این عکسها از شبکههای اجتماعی در نوامبر ۲۰۱۹ گرفته شدهآند و نشان میدهند که «به احتمال قریب به یقین یک موشک ایرانی ضدتانک دهلویه در اختیار یک گروه مسلح وابسته به ارتش ملی لیبی (گروه خلیفه حفتر) است.»
این کارشناسان میگویند انتقال سیستم موشکی نقض تحریم تسلیحاتی لیبی از سوی سازمان ملل است اما آنها نمیتوانند بگویند که چه کسی این انتقال را انجام داده است.
از زمان سقوط رژیم قذافی در سال ۲۰۱۱ جنگ و مناقشه داخلی بر سر کسب قدرت، بر لیبی حاکم شد. دولت طرابلس که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته میشود سالهاست که با نیروهای ژنرال خلیفه حفتر در جنگ است. ژنرال حفتر مناطق شرقی و جنوبی لیبی را تحت کنترل خود دارد.
+24
رأی دهید
-5
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۷۷
hassan5 - تهران، ایران
هر جای کره زمین جنگ و درگیری است ، پای جمهوری اسلامی هم در میان است
0
0
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.