سخنان منصور حکمت در مورد آخر و عاقبت فدرالیسم قومی در ایران

قابل توجه هواداران فدرالیسم قومی؛ سخنان منصور حکمت را گوش داده و ببینید فدرالیسم ره به کجا می‌برد؟
 
 منصور حکمت فعال سیاسی مارکسیست  و یکی از شخصیت‌های اپوزیسیون جمهوری اسلامی بود. او از بنیان‌گذاران و رهبران حزب کمونیست ایران بود که در سال ۱۳۷۰ از این حزب جدا شد و حزب کمونیست کارگری ایران و حزب کمونیست کارگری عراق را بنیان‌گذاری کرد.
 
منصور حکمت همچنین در زمینه تغییر الفبای فارسی به الفبای لاتین و در واقع رومانیزاسیون آن نیز فعالیت می‌کرد و به همین منظور کنوانسیون یوروفارسی را بنیان گذاشت.
 
او پس از گرفتن مدرک کارشناسی در رشته اقتصاد تهران عازم انگلستان شد و در دانشگاه‌هایی چون دانشگاه کنت و «دانشگاه باث»، ادامه تحصیل داد. در میان کار، با انقلاب ۵۷ به ایران بازگشت و تحصیلات دانشگاهی را برای همیشه رها کرد و اتحاد مبارزان کمونیست را بنیان گذاشت.
 
منصور حکمت به‌طور بسیار ناگهانی در سال ۱۳۸۱ هنگام ۵۱ سالگی‌اش، به دلیل بیماری سرطان درگذشت.
+17
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
    این ویدیو نشان میده که منصور حکمت اصلا اون زمان فرق خودمختاری و فدرالیزمو درک نمیکرده. همین امروز هم حکومتهای کانادا، سوئیس، اتریش، آلمان، بلژیک و دهان کشور مدرن و قدرتمند دیگر جهان از فواید فدرالیزم استفاده میکنند. و هیچکدومشون تبدیل به بیروت نشدند. جالب اینجاس که همین آقا با لباس کردی و همراه با کردها برای مثلا آزادی کردستان و ایران میجنگیده. فقط میتونم بگم مرگ بر کومونیسم که از سرش تا تهش خیانت و فساد و جنایته!!!
    15
    18
    شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ramin-cph - کپنهاگ، دانمارک
    [::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. همین مقایسه با کشورای بقول شما پیشرفته مملکت مارو تبدیل به توالت کرد، اگه اونجا فدرالیسم جواب داده، دلیلش سواد، فهم این دری وریاست، توقع داری ایرانی که امروز سی درصد بیسواد مطلق داره بشه فرانسه و کانادا.
    2
    4
    شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    منم هستم - استکهلم، سوئد
    [::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. اینکه منصور حکمت خوب یا بد یوده حرفی اینجا ندارم اما درباره مطلبی که شما فرمودین باید بگم که حتی خود شما هم این مفهوم را بدرستی درک نکردین و از مثال کشورهایی که زدین کاملا مشخص است که شما هم در همان دام شباهت دادن ها و یا مثل و مانند ها قشری از به اصطلاح روشنفکران افتادین که برای بیان ابراز و اثبات درستی حرفها و تئوری ها یشان این کشور یا آن کشور اروپایی و غیره را مثال می زنند. غافل از اینکه هیچ کشوری در دنیا مانند این و آن نیست و ایران مخصوصا کشوری نیست که بشود در آن از فدرالیسم و یا خود مختاری حرف زد و در این قسمت از حرفهای منصور حکمت در مورد این مطالب کاملا درست است. بیشتر مطالعه هات آزاد داشته باشین. هی ...
    1
    6
    شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Dr.Nima - بارسلون، اسپانیا
    ننگت باد م. حکمت که از کوزه خوردی و آن را شکستی.
    1
    3
    شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
    [::منم هستم - استکهلم، سوئد::]. بالعکس خیلی هم درست درک کردم. ولی شما ظرفیت قبول کردنشو ندارید. اگه یکمی در تاریخ ایران مطالعه داشتید، میدونستید که ارمنستان و ترکیه و افغانستان و آذربایجان و گرجستان و بحرین و . دها کشور دیگر روزی به ایران تعلق داشتند که یکی یکی بعد از خودمختاریشان تبدیل به کشورهایی شدند که حالا از شما و من ایرانی برای ورود ویزا میخوان. و مطمئنا اگر راه حل درست و حسابی برای خواستهای ملل دیگر ایرانی اندیشه نشود، تاریخ دوباره تکرار خواهد شد. تاریخ بخونید!
    1
    3
    شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
    [::ramin-cph - کپنهاگ، دانمارک::]. سی درصد قبل انقلاب بود. حالا بیش از هفتاد درصده. بعدش کانادا اصلا نبوده. همش دویست ساله که هست. اوناییم که رفتن غارتش کردند یک سری یاغی و استعمارگر بودند نه دکتر و پروفسور. اتفاقا کانادا بهترین سیستم را در مورد ایالت کبک داره اجرا میکنه. چندین ملل مختلف با چندین زبان مختلف زیر یک پرچم.
    0
    3
    شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    ramin-cph - کپنهاگ، دانمارک
    [::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. عزیز اصلا نگرفتی من چی میگم، بگذریم !
    0
    0
    شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    دوستان عزیز چه ما منصور حکمت را قبول داشته باشیم چه نداشته باشیم, منصورحکمت که اسم اصلیش ژوبین بود , سیاستمدار و تئوریسیون و ههبری برجسته ای بود که در دنیا نظیرش کم پیدا خواهد شد! در واقع منصور حکمت مارکس قارن حاضر بود هرکس اگر انتقادی از منصور حکمت دارد اول اثارش را مطالعه کنن و همینطور کور کورانه قضاوت نکنن .
    3
    1
    یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.