وزیر خارجه آلمان: «چون به ایران اعتماد نداریم» به توافق جدیدی نیاز است

بی بی سی :هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان می‌گوید به توافقی فرای توافق هسته‌ای با ایران نیاز است که برنامه موشک‌های بالستیک ایران را هم در بر بگیرد. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در واکنش به اظهارات آقای ماس در توییترش نوشت آلمان پیش از آنکه درباره الزامات ایران صحبت کند باید به تعهدات خودش در قالب برجام پایبند باشد.

وزیر خارجه آلمان که کشورش در حال حاضر ریاست شورای اتحادیه اروپا را به عهده دارد، تاکید کرده که توافق برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام در سال ۲۰۱۵ دیگر کافی نیست و آلمان به ایران "اعتماد ندارد."

پیش از اظهارات وزیر خارجه آلمان، جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا هم که می‌خواهد به برجام بازگردد برنامه موشکی ایران را به عنوان یکی از مسائل موجود توصیف کرده و گفته برای حل اختلافات با ایران می‌خواهد برخلاف دونالد ترامپ با متحدان اروپایی همکاری کند.

دولت ایران می‌گوید حاضر به مذاکره مجدد درباره توافق هسته‌ای نیست و آمریکا و اروپا باید تعهدات خود در این توافق را اجرایی کنند.

در ایران دولت همچنین تحت فشار محافظه‌کارانی است که با قانونی برای رفع تحریم‌ها ضرب الاجل گذاشته‌اند.

وزیر خارجه آلمان در مصاحبه‌ای با هفته‌نامه اشپیگل گفته است: "شکلی از توافق فرای برجام لازم است، که با منافع ما هم همخوانی دارد."

هایکو ماس گفته: "ما انتظارات روشنی از ایران داریم: سلاح هسته‌ای نداشته باشد، و همین طور برنامه موشک بالستیکی نداشته باشد که کل منطقه را تهدید کند. ایران باید نقش دیگری در منطقه ایفا کند."

آقای ماس، که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را دارد، گفت دلیل نیاز به توافق با ایران "عدم اعتماد" به حکومت این کشور است.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در توییترش نوشته: "این چیزهایی است که هایکو ماس و سه کشور اروپایی باید انجام بدهند قبل از اینکه بگویند ایران چه باید بکند: توقف سیاست نفرت‌انگیز آپارتاید کوویدی [علیه فسلطینیان]. احترام به قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل و توقف زیرپاگذاشتن تعهدات برجام. و توقف رفتار بدخواهانه در منطقه ما، مثل فروش ۱۰۰ میلیارد دلار تسلیحات به کشورهای خلیج فارس و حمایت کورکورانه از تروریسم اسرائیل."

آلمان در کنار بریتانیا و فرانسه یکی از سه کشور اروپایی عضو برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.

ایران با این توافق محدودیت‌هایی را بر برنامه‌ هسته‌ای خود پذیرفت تا در مقابل تحریم‌های یکجانبه و بین‌المللی رفع شوند، اما با قدرت گرفتن دونالد ترامپ و خروج آمریکا از توافق عملا منافع آن برای ایران متوقف شد.
+39
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۲
    فضول بک - سوئد، سوئد
    تا زمانی که اسرائیل که مثل تمام کشورهای دنیا عضو سازمان ملل متحد است را تهدید به نابودی می کنید انتظار دیگری نداشته باشید . چه جمهوری خواهان چه دموکراتها در امریکا سر قدرت باشند. شخص من امیدوارم رژیم اسلامی هرگز وجود نداشت چون غیر از جنگ گروگان گیری تروریسم قتل و هزار بدبختی ..چیز دیگری نبودید
    6
    19
    جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    antislam2500 - قم، ایران
    ظریف تو سوراخ نمی رفت جارو به دمش می بست. جالب اینجاست اولین درخواستش هم در مورد فلسطین ها ست نه مردم ایران
    5
    18
    جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.