چطور حسادت را مهار کنیم؟

بی بی سی :حسادت حسی است که همه ما تجربه کرده‌ایم، اما در یک رابطه عاطفی این حس نقش و اهمیت دیگری پیدا می‌کند. این حس یا رابطه‌ای را ایجاد می‌کند یا باعث از هم گسستن رابطه می‌شود پس خیلی مهم است که حسادت را بشناسیم و به خوبی آن را مهار کنیم.

با هانی لانگ‌کستر جیمز، روان‌شناس گفتگو کردیم تا راهش را پیدا کنیم.

حسادت حس ناخوشایندی است و هیچ‌کس از آن خوشش نمی‌آید اما هر کدام از ما در مقطعی از رابطه ممکن است آن را تجربه کنیم.

مردم بیشتر اوقات "حسادت" را با "غبطه" اشتباه می‌گیرند اما این دو تفاوت ظریفی با هم دارند. به بیان ساده "غبطه" زمانی است که ما چیزی را که دیگری دارد می‌خواهیم داشته باشیم. (خیلی دلم می‌خواست بلد بودم پشتک بزنم!)

"حسادت" زمانی است که می‌ترسیم آنچه برای ما مهم است از دست بدهیم. (حسودیم می‌شود که بهترین دوستم بیشتر وقتش را با دیگران می‌گذراند)

در رابطه دونفره، زمانی احساس حسادت می‌کنیم که متوجه شویم کسی که برای ما خیلی اهمیت دارد دیگری را به ما ترجیح می‌دهد، یا احتمال آن وجود دارد که ما را ترک کند.

گاهی حسادت در رابطه باعث می‌شود احساس ناامنی و نگرانی کنید و افکار خرده‌گیرانه‌ای در مورد خود و موقعیت رابطه‌تان به ذهن‌تان راه یابد.

این نگرانی‌ها و افکار ممکن است باعث شود نسبت به دیگری مالکانه رفتار کنید چون از ترس در معرض تهدید بودن رابطه تلاش می‌کنید او را برای خودتان نگه دارید. مهم این است که به خاطر داشته باشید حسادت به شما این حق را نمی‌دهد که رفتار دیگری را کنترل کنید تا خودتان احساس بهتری داشته باشید.

لازم است یاد بگیرید تا با احساسات ناشی از حسادت کنار بیایید و در مورد آنها فکر کنید و راهی را که برای شما مناسب است انتخاب کنید. هرگز اجازه ندهید حسادت بر شما مسلط شود. اگر چنین شود ممکن است رفتار‌هایی از شما سر بزند که در آینده از آنها پشیمان شوید.

اگر احساس حسادت می‌کنیم، چه کنیم؟
اگر احساس حسادت می‌کنید بهتر است به خودتان فرصت بدهید و این چهار مرحله اساسی را انجام دهید.
به خودتان فرصت بدهید
قبل از هرچیز، درنگ کنید. اگر متوجه شدید که احساس حسادت می‌کنید به خودتان یادآوری کنید چون چنین حسی دارید به معنای آن نیست که بر مبنای این حس باید عمل کنید. نفس عمیقی بکشید و به خودتان فرصت بدهید تا در مورد همه ماجرا فکر کنید. اگر بخواهید می‌توانید سر‌فرصت و کمی بعد عمل کنید، زمانی که آرامش خود را باز یافته‌اید و احساس خود را مهار کرده‌اید.
خوب فکر کنید
فکر کنید چرا احساس حسادت می‌کنید. آیا فردی که برای شما اهمیت دارد واقعاً کاری کرده است که احساس کنید رابطه شما در معرض خطر قرار گرفته است، یا احساس حسادت از احساس ناامنی و ترس‌های درونی خود شما سرچشمه گرفته است؟ اگر چنین است، ممکن است به تجربه‌های گذشته در زندگی شما بستگی داشته باشد، تلاش کنید کمی از دورتر به ماجرا نگاه کنید تا به حقیقت پی ببرید.
در مورد احساس خود حرف بزنید
در مورد احساس خود روراست باشید و با کسی که رفتارش باعث برانگیختن حس حسادت در شما شده است، صحبت کنید. اشکالی ندارد که احساس خود را بیان کنید و حتی به رفتار‌های نگران‌کننده او هم اشاره کنید؛ اما باید آماده شنیدن حرف‌های طرف مقابل خود هم باشید.
مسئولیت خود را از یاد نبرید
خیلی مهم است که در مورد احساسات و انتخاب‌های خود مسئولیت فردی داشته باشیم. اگر در رابطه‌ای که هستید که مکرر احساس حسادت می‌کنید، تلاش کنید تا دریابید آیا دلیلی واقعی برای ایجاد چنین حسی وجود دارد؟ اگر چنین دلیلی وجود دارد مسئولیت شما این است که به آن توجه کنید.

اگر نگرانی‌ها و ترس‌های شماست که باعث می‌شود مسائل اطراف خود را تهدیدی برای برای رابطه خود بدانید، در حالی که واقعاً چنین نیست، باید روی احساسات خود کار کنید.

نباید انتظار داشته باشید که طرف مقابل طور دیگری رفتار کند تا شما احساس بهتری داشته باشید. راه‌هایی پیدا کنید که به خودتان اطمینان بدهید و خیال‌ خودتان را راحت کنید وخودباوری و اعتماد ‌به ‌نفس‌تان را تقویت کنید تا دیگر احساس نگرانی و ناامنی نکنید؛ وگرنه احساس حسادت که به طور معمول برای هشیاری شما و هشدار در معرض خطر بودن رابطه به وجود می‌آید در نهایت باعث پایان یافتن رابطه سالم شما می‌شود.

هر چند حسادت احساس هولناکی است اما با توصیه‌های هانی می‌توانید چنان آن را مهار کنید که باعث پایان رابطه شما نشود. چهار مرحله‌ای که گفتیم را به خاطر داشته باشید و بدانید که شما هم انسان هستید و این حس در همه انسان‌ها وجود دارد.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.