ارتش آذربایجان پس از ۲۷ سال وارد کلبجر شد

دویچه وله :ارتش جمهوری آذربایجان وارد شهر تاریخی کلبجر شد. نیروهای ارمنی پس از پایان یافتن مهلت ۱۰ روزه کلبجر را تخلیه کردند. کلبجر یکی از سه استانی است که طبق توافق آتش‌بس میان دو کشور به جمهوری آذربایجان پس داده می‌شود.

نیروهای جمهوری آذربایجان سحرگاه روز چهارشنبه پنجم آذر (۲۵ نوامبر) از ناحیه سوقاوشان وارد شهر تاریخی کلبجر شدند.

استان کلبجر قرار بود ۱۵ نوامبر به جمهوری آذربایجان تحویل داده شود اما این مهلت بنا به خواست طرف ارمنی و موافقت آذربایجان به مدت ۱۰ روز تمدید شد. سال ۱۹۹۳ بیش از ۶۰ هزار نفر در این شهر زندگی می‌کردند.

در برخی از سایت‌های مجازی ورود ارتش آذربایجان به نمایش گذاشته شد. فعالان رسانه‌ای از جمله توحید جوادی گزارش دادند که بعد از ساعت ۲۴ امشب اولین یگان‌های ارتش آذربایجان وارد شهرستان کلبجر شدند. این یگان‌ها شروع به مین‌روبی معابر راه‌ها کردند تا یگان‌های اصلی وارد شهر شوند. دیپلماسی تلفنی پوتین
در آستانه ورود ارتش آذربایجان به کلبجر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با همتای آذربایجانی خود الهام علی‌اف و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان درباره آخرین وضعیت قره‌باغ و ازسرگیری فعالیت حمل و نقل در این منطقه رایزنی کرد.

آتش‌بسی که در قره‌باغ کوهستانی با میانجی‌گری پوتین بین آذربایجان و ارمنستان در ۱۰ نوامبر امضا شده تاکنون رعایت شده است. قرار است برای رصد آتش‌بس در قره‌باغ یک "مرکز مشترک میان روسیه و ترکیه" نیز ایجاد شود.

خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه از اعزام نیروهای مسلح ترکیه به جمهوری آذربایجان خبر داد و گفت برخی از نیروهای‌ ترکیه وظیفه نطارت و برخی از آنها نیز در مرکز عملیاتی حضور خواهند یافت.

در آستانه ورود  ارتش آذربایجان به کلبجر دفتر مطبوعاتی نهاد ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که اردوغان با پوتین در ارتباط با قره‌باغ تلفنی گفت‌وگو کرده است.

اردوغان به پوتین گفته است که حل بحران سوریه نیز به اقدامات ملموس و سریع مانند قره‌باغ نیاز دارد.
جنگ در قره‌باغ پایان یافت
جنگ ۴۴ روزه آذربایجان و ارمنستان روز سه‌شنبه ۲۰ آبان (۱۰ نوامبر) با میانجی‌گری روسیه و امضا قرارداد آتش‌بس میان ارمنستان و آذربایجان پایان یافت. طرفین تا کنون آتش‌بس را رعایت کرده‌اند.

طبق تواقنامه صلح روز جمعه ۲۰ نوامبر استان آغدام به آذربایجان تحویل داده شده است. اول دسامبر نیز لاچین به آذربایجان بازگردانده خواهد شد.

حدود یک میلیون آذربایجانی که از قره‌باغ کوهستانی اخراج شدند دوباره به مناطق آزاد شده برمی‌گردند.

طبق توافقنامه صلح تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان تامین و چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در ارتباط با خروج ارتش ارمنستان از خاک آذربایجان نیز اجرا می‌شود.
بازسازی مناطق جنگی
آتش‌بس نخستین گامی است که برای یک روند طولانی صلح و بازسازی قره‌باغ برداشته شده است.

در برخی از مناطق نیز مین‌گذاری شده و پاکسازی آن مدت زمان زیادی طول خواهد کشید. تنها در دو روز گذشته یک سرهنگ آذربایجانی بر اثر انفجار مین کشته و چهار نظامی روس زخمی شدند.

جمهوری آذربایجان اعلام کرده است که بازسازی مناطق جنگ‌زده را به زودی آغاز خواهد کرد.
+24
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان

    متاسفانه ارمنی ها ویرانه ای بیش نگذاشتند از خود و تمام شهرها و روستاها را به کلی ویران کردند. در کل قره باغ 30 یا 40 هزار ارمنی زندگی می کنند و در هفت شهر اطراف قره باغ منجمله هیچ ارمنی زندکی نمی ککرد و همه این ارمنی بعد از اشغال این شهرها خانه ها ی آذربایجانی ها را تصرف کردند و الان هم موقع برگشتن به خانه هایشان در ارمنستان تمام خانه ها را می سوزانند . طبق براوردهای اولیه ارمنستان باید 50 میلیارد دلار بابت اشغال غارت و ویرانی به آذربایجان بپردازد که در توانش نیست و منطقه زنگه زور را بابت این پول باید واگذار کند . ای یعنی قظع ارتباط ارمنی ها با دنیای خارج که بعد پسر خوبی می شوند و مثل انسان با همسایگانشان در صلح و امنیت زندگی می کنند در غیر اینصورت محکوم به فنا خواهند بود. نه آذربایجان آذربایجان 30 سال گذشته است نه ترکیه . اینها یکی از مهمترین نیروهای تعیین کننده در منطقه هستند و ارمنستان چاره ای به جز تغییر رویه خشونت ترور و اشغال خاک دیگران و نفرت از این و ان نخواهد داشت
    49
    18
    ‌چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    امیرعلی ایرانی - ویسبادن، آلمان
    ارتش ترکیه و اسرایل وارد شد.و دولت ایران خوابش برد.
    7
    24
    ‌چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    Shahin.Orel - تهران، ایران

    خیلی سخته که وقتی دور تا دورت رو مسلمین احاطه کردن بتونی هزار سال دین , فرهنگ , زبان , خط و انسانیت خودت رو حفظ کنی , امیدوارم همیشه مردم ارمنستان سلامت باشن حتی در همسایگی این قوم وحشی
    18
    47
    ‌چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان

    اگر کامنتی بر علیه آذربایجان و توهین به ترکها باشد در عرض 3 ثانیه پخش می کنید اما وقتی از وضعیت شهرهای ویران شده توسط ارامنه بنویسیم یه هیچ وجه پخش نمی کنید . وقتی گفتیم دشمن ما فارسها و ایران هستند ناراحت شدید اما این واقعیت را شما درست کردید و ما دشمن را در جاهای دیگر جستجو نمی کنیم بلکه انها در داخل ایران و کسانی هستند که به عنوان هموطن خطابشان می کنیم
    46
    17
    ‌چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
    ظفرز مبارک اوالسون
    38
    21
    ‌چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    miravak - لوس‌آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    ایران و ارمنستان قدمت تاریخی و فرهنگی قبل از مسیحیت دارند، حالا چطور شد که ترکها که قدمت ۵۷۷ و آذربایجان ۹۳ سال حرفی از تاریخ‌ میزنند. اگر حرف از تاریخ باشد به گفته مورخان جهانی، ارمنستان بیشتر از ۵،۰۰۰ سال قدمت دارد که این حرف درست نمیباشد، من فقط یک مکان را به شما معرفی میکنم که اسمش Carahunge یا Stonehenge میباشد قدمتش بیشتر از ۷،۰۰۰ سال میباشد که در ان زمان دانشمندان ارمنی تحقیقاتی درباره ستارگان میکردند شما میتوانید گوگل کنید تا بیشتر با تاریخ و فرهنگ ارامنه آشنا شوید. اما در رابطه با نظرهای بعضی افراد که‌ هیچ دانش و معلوماتی درباره فرهنگ کشورها را ندارند متاسفانه کاری با اینها نمیشود کرد ادم نادان تا اخر هم نادان باقی خواهد ماند. و همچنین متاسفم برای ان اشخاصی که از دین کمال سواستفاده را میکنندیا به این طریق میخواهند پیوند اتحاد نمایند. در اخر ما قبول داریم که ارمنستان کشوری ناتوان از لحاظ منابع طبیعی میباشد و این امر باعث شده که کمتر کشوری دست دوستی یا شراکت پیش رو نمایید، ولی این به آن معنا نمیباشد که هر کشور جنایتکاری دست درازی یا تهدید به کشور ارمنستان نماید
    9
    18
    ‌پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rahjoo - مازندران، ایران
    [::sahandogli - لندن، انگلستان::]. [::sahandogli - لندن، انگلستان::]. پان چه ترکهای سایت زیاد ... نندازین.خودتونم میدونن که تو خاورمیانه شما جز مزاحم و غارتگر نیستین.اگر میخواین رسم ترک عثمانی رو دنبال کنین بدونین عاقبتی تو منطقه ندارین.حالا نگاه یه به یک ملت نجیب سه میلیونی ارمنی نندازکه پشت و پناهی نداره.عوضش ترکان عثمانی سر بزنگاه با اسرائیل هم یکی میشن برا اهدافشون.ولی بدونین ناسیونالیسم ایرانی خیلی به سرعت در حال رشده هست و قطعن تو اینده تنزدیک تحولات منطقه به سمت کشور ایران چربش داره. sahandogli - لندن، انگلستان. دکتر،دشمن تو خاک ایران هست؟!!مثل اینکه بگی آب دریا خیسم کرد!! خودت داری میگی خاک ایران./اینجا جای ترکان عثمانی نیست.تو اینجا بیشتر از یک انگل نیستی!یک ترک عثمانی بی نمک که با ایرانی دادوستد میکینی (امثال تو)و برای غارتگرای منطقه دم تکون میدی.
    10
    9
    ‌پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.