آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت بایدن کیست؟

در نخستین ماه‌های مذاکرات طولانی ۶ قدرت جهانی با ایران تصویری از آقای بلینکن در دفتر کار رئیس‌جمهور وقت باراک اوباما منتشر شد وقتی که خبردار شدند یکی از گره‌های عمده در مذاکرات گشوده شده، و او (سمت راست) دارد به نشانه پیروزی مشت‌هایش را در هوا تکان می‌دهد.بی بی سی :هادی نیلی ( واشنگتن)
کمتر از ۶۰ روز تا مراسم سوگند رئیس‌جمهور بعدی و آغاز به کار او باقی مانده؛ اما جو بایدن، رئیس جمهور منتخب، از همین حالا قرار است کم‌کم افرادی که برای وزارت‌خانه یا دیگر سمت‌های کابینه‌اش مد نظر دارد، معرفی کند. زمام‌داران سیاست خارجی آمریکا از نخستین کسانی هستند که نامشان به میان آمده است.

تیم جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا، در توییتی برخی از اعضای دولت تازه آمریکا را معرفی کرده است.

در میان این افراد نام آنتونی بلینکن به عنوان وزیر امور خارجه و جان کری به نماینده ویژه آمریکا در امور اقلیمی به چشم می خورد.

آقای بلینکن کارمند شورای امنیت ملی کاخ سفید در دوره بیل کلینتون بود؛ و کسی است که به عنوان رئیس کارکنان کمیته روابط خارجی سنا، از سال‌ها پیش برای جو بایدن کار کرده و به عنوان مشاور او در حوزه امنیت ملی، وارد دولت باراک اوباما شد؛ جایی که بارها ارتقا گرفت و تا قائم‌مقام مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور و بعد هم قائم‌مقامی وزارت خارجه آمریکا پیش رفت.
از سمت چپ : جو بایدن ، آنتونی بلینکن ، سوزان رایس و جان کری ( سال 2013)بسیاری او را یک "اوبامای کوچک" در سیاست خارجی می‌شناسند فردی با تمرکز بر چندجانبه‌گرایی و به‌خصوص همکاری با هم‌پیمان‌های اروپایی آمریکا. روی‌کردی بر خلاف آن‌چه در چهار سال دولت دونالد ترامپ دیده شد.

آقای بلینکن گفته چالش‌های عمده پیش روی دولت جو بایدن، "تغییرات اقلیمی و اشاعه تسلیحات خطرناک در جهان" است.

آنتونی بلینکن یکی از چهره‌های اصلی دولت باراک اوباما بود که به عنوان معماران سیاست او در قبال داعش و همین‌طور درباره توافق هسته‌ای با ایران، برجام، شناخته می‌شود.

در نخستین ماه‌های مذاکرات طولانی ۶ قدرت جهانی با ایران تصویری از او در دفتر کار رئیس‌جمهور وقت باراک اوباما منتشر شد وقتی که خبردار شدند یکی از گره‌های عمده در مذاکرات گشوده شده، و او دارد به نشانه پیروزی مشت‌هایش را در هوا تکان می‌دهد.
آنتونی بلینکن برجام
به نقل از برخی از اعضای تیم دولت رئیس جمهور منتخب گفته شده که آمریکا به اجرای تعهداتش در برجام بازمی‌گردد؛ البته بعد از این‌که ایران هم اجرای تعهدات را از سر بگیرد. با این حال این وزیر خارجه احتمالی جو بایدن می‌گوید ضمن بازگشت به برجام، واشنگتن به مهار فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در منطقه و همین‌طور برنامه موشکی تهران نگاه دارد. او هم‌چنین گفته که آمریکا باید تحریم‌های غیرمربوط به برجام را به عنوان "یک اهرم نگه دارد".

در بحبوحه اعتراض‌های آبان سال گذشته و سرکوب آن در ایران، آنتونی بلینکن در موافقت با سرمقاله همکار سابقش در کاخ سفید که نوشته بود بهترین کمکی که دونالد ترامپ می‌تواند به معترضان در ایران بکند، سکوت است، موافق بود؛ موضعی شبیه سیاست باراک اوباما در قبال اعتراض‌های سال ۸۸ و البته در عمل هم یک هفته طول کشید تا دونالد ترامپ درباره وقایع آبان ۹۸ موضعی بگیرد.

هم‌زمان گفته شده که جو بایدن قصد دارد در کاخ سفید جیک سالیوان را به عنوان مشاور امنیت ملی خود بگمارد؛ او یکی دیگر از چهره‌های کلیدی تیم آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران بوده است؛ که از قبل آمدن دولت حسن روحانی، مذاکرات ایران را در عمان کلید زدند.

ترکیبی که برای حامیان سیاست‌های آمریکا در دوره باراک اوباما نویدبخش است ولی برای آن هم‌پیمانان ایالات متحده که از سیاست‌های دونالد ترامپ استقبال می‌کردند، چالشی است که دوباره سازهایشان را با صدایی که از واشنگتن می‌شنوند، کوک کنند.
+7
رأی دهید
-22

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    ایشالا این فسیل تا قبل ریاست جمهوریش بمیره و دموکراتها و طرفداران مزدورشون هم برن به درک.
    8
    16
    ‌سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Alphabet - پترس، یونان
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. باهات کاملا موافقم این کثافتها دوباره برگشتند تا ایران را به قهقرا ببرند. ولی اینبار ایران بطور غیر منتظره ای از شر اخوندهای پلید دجال نجات خواهد یافت و آزاد خواهد شد.اینو شرط میبندم.
    2
    8
    ‌سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    بطور طبیعی اکثر دولت های دنیا بفکر منافع مردم خودشان هستند،دولتهای مشابه ج.ا در اقلیت مطلق بوده واز بین خواهند رفت.پس از نظام قاتل و مسخره اسلامی باید آگاهانه سعی کنیم نظامی را بقدرت برسانیم(برای ۴ سال) که از منافع ملت ایران حمایت کند البته بعد از ۴ سال توان تجدید نظر هم داشته باشیم .(هر که بامید همسایه ماند شب گرسنه خوابید)باید مطمئن باشیم که امثال ترامپ و بایدن سنگ خودشان را بسینه خواهند زد
    1
    5
    ‌سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::Alphabet - پترس، یونان::]. حرف تو دعا و آرزو و رویای منه اما متاسفانه احتمالا سرنگونی آخوندها با سرنگونی ترامپ حداقل در طول عمر من بعید یعنی در حد صفره. بیماری مثل کرونا رو فقط برای سرنگونی ترامپ اشاعه دادن. چون میدونستن مثل فرشته مرگ زیاده خواهان جمهوری اسلامی و چین و روسیه رو داغون میکنه و گلوبالیستهای مفت خور اروپا رو میپاشونه. ایران نیستی ببینی که حتی یک صدم دوران جنبش سبز هم پتانسیلی برای اعتراض نیست چه برسه براندازی. ملت ترسو و تنبل همگی ماسک میزنن و دنبال یه لقمه نون و خزیدن تو خونه هاشون از ترس بیماری و معلق در ترس گشنگی. الان دیگه کسی از شدن زن و دخترش نمیترسه. کسی از معتاد شدن پسرش نمیترسه. الان همه فقط از کرونا گرفتن میترسن و گشنه خوابیدن. ملت رو با ترفندهای مختلف دارن میکشن. تمام مرگهای بیماری های مختلف رو به کرونا ربط میدن تا مردم در این ترس و ضعف بدتر از یک برده اداره بشن.
    1
    6
    ‌سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.