مقامات عراقی: ایران از شبه‌نظامیانش خواست موقتا از تنش‌زایی در منطقه بپرهیزند

العربیه :مقام‌های عراقی شنبه 21 نوامبر 2020 در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتد پرس گفتند که اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس ایران در نشستی با رهبران سیاسی و سران گروه‌های شبه‌نظامی حشد الشعبی عراق طی هفته جاری در بغداد در پیامی به گروههای شبه‌نظامی وابسته به تهران خواستار خودداری موقت آنها از هر گونه تنش‌زایی در منطقه شده است.

بنا به این گزارش و به گفته مقامات عراقی، رژیم ایران در پیامی خطاب به همه گروههای شبه‌نظامی‌ وابسته به خود در سراسر منطقه خاورمیانه از آنها خواسته تا ضمن حفظ آماده‌باش کامل از هر گونه تنش‌زایی در منطقه که ممکن است بهانه را به دولت دونالد ترامپ در آخرین هفته‌های باقی‌مانده از دوره ریاست جمهوری‌اش برای حمله به ایران بدهد، بپرهیزند.

شایان ذکر است که در سایه ریاست جمهوری دونالد ترامپ تنش‌های میان آمریکا و ایران بالا گرفته و در اوایل سال جاری و در پی کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران ایران، در حمله پهپاد آمریکایی در اطراف فرودگاه بغداد این تنش‌ها به اوج خود رسیده و در واکنش به آن، ایران با موشک‌های بالستیک محل‌های استقرار نظامیان آمریکایی در عراق را هدف قرار داد و تعدادی از سربازان آمریکایی را مجروح کرد.

دونالد ترامپ در سال 2018 فرمان خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای با ایران و ازسرگیری‌ تحریم‌های اعمال شده بر تهران را صادر کرد و به دنبال آن با هدف ممانعت از دست‌یابی ایران به سلاح‌های پیشرفته هسته‌ای تحریم‌هایی فزاینده و فشارهایی حداکثری را بر این اعمال کرد که به فلج شدن اقتصاد ایران منجر شده است.

از طرفی از آن موقع و در واکنش به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام و تحریم‌های اعمال شده علی‌رغم تلاش‌های ناکام دیگر طرف‌های امضا کننده توافق هسته‌ای، ایران با نقض تعهدات برجامی‌اش درصد غنی‌سازی و ذخایر اورانیوم غنی‌ شده‌اش را افزایش داد.

هر چند جو بایدن رئیس منتخب ایالات متحده برنامه‌های دولت جدید آمریکا پیوستن مجدد یا ازسرگیری مذاکرات درباره توافق هسته‌ای سال 2015 با ایران را اعلام کرده، همچنان اما نگرانی‌های زیادی درباره اقدام احتمالی دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی آمریکا علیه ایران طی هفته‌های پیش رو تا پیش از ترک کاخ سفید وجود دارد که احتمالا شامل حمله‌ای نظامی علیه دشمنان ایالات متحده آمریکا در خارج خواهد بود.

از سویی حسین دهقان عضو برجسته سپاه، وزیر دفاع سابق و مشاور کنونی رهبر ایران پنج‌شنبه گذشته در واکنش به خبرها درباره احتمال درگیری با آمریکا، گفت که «یک درگیری محدود و تاکتیکی می‌تواند به یک جنگ تمام عیار تبدیل شود». او در ادامه گفت که «ما از جنگ استقبال نمی‌کنیم. و آغاز جنگ را تایید نمی‌کنیم».

به نظر نمی‌رسد که این نگرانی‌ها ریشه در چیزی ملموس داشته باشند به ویژه این‌که ترامپ در واقع دستور داده تا نیمه ژانویه آینده خروج نیروهای آمریکایی از عراق و افغانستان تکمیل شود.

در این راستا برکناری مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا تنها دو روز پس از اجرای انتخابات اما موجی از گمانه‌زنی‌ها را درباره احتمال ارتباط آن برنامه‌ای گسترده برای حمله به ایران تشدید کرده است.

از سویی عراق که شاهد رقابت‌های میان ایالات متحده آمریکا و ایران بوده است به احتمال زیاد صحنه رویارویی میان دو کشور باشد، چرا که حملات مکرر به سفارت آمریکا در بغداد طی ماههای گذشته دولت ترامپ را بر آن داشت تا به بستن سفارت تهدید کند که این گام به بحرانی دیپلماتیک منجر شده و تبادل پیام‌ها در پشت پرده‌ها و از طریق کانال‌های دیپلماتیک تا چند هفته پیش از اجرای انتخابات آمریکا به آتش‌بس غیر رسمی میان دو طرف انجامید.

از طرفی و بنا به اعلام مقامات ارشد عراقی تنها دو ماه پیش از آغاز دوره ریاست جمهوری جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا، اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس طی نشستی در بغداد با رهبران سیاسی و فرماندهان گروه‌های شبه‌نظامی حشد الشعبی عراق درخواست تهران را به آنها منتقل کرد و از آنها خواسته تا به منظور ندادن بهانه به دونالد ترامپ برای حمله به ایران، موقتا از هر گونه تنش‌زایی در منطقه خاورمیانه بپرهیزند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از مقامات سیاسی عراقی، فرمانده سپاه قدس در بغداد از بازو‌های ایران در منطقه خواسته تا موقتا از اقدامات تنش‌زا و حمله به آمریکایی‌های مستقر در عراق بپرهیزند.

حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز همزمان خواستار هوشیاری انصار و هم‌پیمانان حزب‌الله و ایران طی هفته‌های باقی‌مانده از دوره ریاست جمهوری ترامپ شد.

حسن نصرالله در اظهاراتی تلویزیونی در اوایل ماه جاری گفت که همه باید طی مدت دو ماه باقی‌مانده هوشیار باشند تا این هم به سلامت بگذرد. او در عین حال اما خواستار آماده‌باش عناصر و طرفدارانش برای مقابله با هر خطری و واکنش به هجوم احتمالی آمریکا یا اسرائیل شد.

تنها چند ساعت پس از انتقال پیام ایران توسط اسماعیل قاآنی به بغداد و زمانی که او هنوز در عراق بود منطقه سبز شدیدا حفاظت شده بغداد هدف پرتاب چندین راکت کاتیوشا قرار گرفت که چند فروند راکت از آنها در چند متری سفارت آمریکا در بغداد اصابت کردند. و برخی از راکت‌ها که در خارج از منطقه سبز سقوط کردند منجر به کشته شدن یک کودک و مجروح شدن 5 غیرنظامی شدند.

احتمالا این حمله راکتی که بر خلاف توصیه‌ها به اجتناب از تنش‌زایی انجام شده مربوط به اختلاف احتمالی در صفوف فرماندهان گروههای شبه‌نظامی یا ارسال پیام‌های مختلط و متعدد به عنوان پوششی برای ایجاد ابهام در اهداف باشد.

گمان می‌رود یک گروه شبه‌نظامی تا حدودی ناشناخته‌ به نام «اصحاب کهف» که با گردان‌های حزب الله عراق در ارتباط است حملات راکتی به منطقه سبز و سفارت آمریکا در بغداد را انجام داده و مسئولیت آن حمله را بر عهده گرفته است.

هر چند گردان‌های حزب الله پرتاب این راکت‌ها را بر عهده نگرفته و ادعا کردند که از ماه اکتبر آتش‌بسی آغاز شده و کماکان قابل اجراء است، قیس الخزعلی فرمانده شبه‌نظامیان پرنفوذ عصائب اهل الحق هم‌پیمان با ایران اما پنج‌شنبه در گفت‌وگویی تلویزیونی گفته که آتش‌بس به پایان رسیده است
+7
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    tiger.man - لوبومو، کنگو
    انتقام انتقام میکردی شیطون 🤣🤣🤣
    0
    3
    یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.