در برخی مناطق ایران، دانش آموزان در خانواده های کم برخوردار، مجبور هستند ساعتی گوشی موبایل و تبلیت اجاره کنند تا بتوانند آنلاین تحصیل کنند.
فهمیه طباطبایی در گزارشی در روزنامه همشهری خبر داده است که در یکی از مناطق خوزستان، ساعتی 15 هزار تومان، تبلت برای تحصیل آنلاین اجاره داده می شود.
در این گزارش آمده است: سجاد، دانشآموز پایه چهارم ابتدایی سردشت خوزستان نه لپتاپ دارد، نه تبلت و نه گوشی همراهی که بتواند در کلاسهای مدرسهاش شرکت کند. او بعد از کلی فکر و تلاش برای پیدا کردن راهحلی برای درس خواندن، به این نقطه رسیده که برود و با پسر همسایه صحبت کند و از او بخواهد در هفته 3تا 4ساعت تبلتش را به او اجاره دهد تا بتواند کلاسهایش را آفلاین ببیند. او حالا یکشنبهها، سهشنبهها و پنجشنبهها با 15هزار تومان اسکناس میرود دم در خانه همسایه و به ازای این پول هر بار یک ساعت اجازه پیدا میکند آخرین درسهایی که معلم داده را ببیند و جزوه و تکلیفش را بنویسد. پدر سجاد، کارگر روزمزد است و بعضی روزها همین 15هزار تومان را ندارد تا به او بدهد.
بیش از 9ماه از شیوع کرونا و 2ماه از آغاز سال تحصیلی 1400-1399 میگذرد و همچنان کمبود لوازم هوشمند موردنیاز آموزش مانند تبلت، موبایل، تلفن همراه و حتی اینترنت در برخی مناطق، مسئله اصلی و ابتدایی دانشآموزان و خانوادههای آنهاست؛ مسئلهای که وزیر آموزش و پرورش اواسط مرداد امسال با ارائه آمار 3میلیون و 225هزار دانشآموز بدون دسترسی به امکانات هوشمند آموزشی به آن رسمیت بخشید و از آن بهعنوان یک معضل بزرگ یاد کرد. وزارت آموزش و پرورش حتی یک پویش ملی برای تهیه این لوازم به راه انداخت و از نیکوکاران خواست در این مسیر، آنها را همراهی کنند، اما نهتنها پویش به راه نیفتاد، بلکه حالا خبری از بهبود وضعیت دانشآموزان بهخصوص در استانهای محروم کشور هم به گوش نمیرسد.