ابراز خشنودی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از شکست ترامپ؛ به سه زبان

دویچه وله :دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در پیامی توئیتری شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را "حکم مقدر تاریخ" خواند. او در این پیام که به زبان‌های عربی و انگلیسی هم منتشر شد کارنامه ترامپ را "سراسر ناکامی" توصیف کرد.

مسئولان ارشد جمهوری اسلامی تا کنون پیروزی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به او تبریک نگفته‌اند، اما خشنودی خود از شکست دونالد ترامپ را هم پنهان نمی‌کنند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی در یک پیام توئیتری که همزمان به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی منتشر شد، نوشت: «پایان ترامپ، شگفتی نیست، حکم مقدر تاریخ است.»

علی شمخانی افزود: «بیشتر مردم آمریکا بر کارنامه سراسر ناکامی تفکری که قلدری و زورگویی را حلال مشکلات می‌دانست، مهر مردودی زدند.»
نادیده گرفتن بیش از ۷۰ میلیون رای ترامپ
او با نادیده گرفتن این واقعیت که بیش از ۷۰ میلیون شهروند آمریکایی به ترامپ رای داده‌اند، می‌پرسد: «آیا دولت منتخب این درک را دارد که زیر قاب عکس او در کاخ سفید به جای عبارت چهل و پنجمین رییس جمهور بنویسد: "عبرت آیندگان".»

"عبرت" گرفتن آیندگان از سرنوشت دونالد ترامپ و به عبارت دیگر راه متفاوتی از او در پیش گرفتن، یکی از مهم‌ترین درخواست‌هایی است که برخی دیگر از مسئولان ارشد جمهوری اسلامی به طور ضمنی یا آشکار از جو بایدن داشته‌اند.

محمدجواد ظریف این حرف را روشن‌تر بیان کرده و در توئیتی نوشته است: «مردم آمریکا نظر خود را اعلام کردند‌. و اکنون دنیا نظاره‌گر است که آیا رهبران جدید، روش مخرب، ضد قانون و قلدرمابانه رژیم در حال رفتن را کنار خواهند گذاشت و چندجانبه‌گرایی، همکاری و احترام به قانون را برخواهند گزید.»

رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای، و دیگر مقام‌های ارشد ایران مانند رئیس جمهوری حسن روحانی و وزیر خارجه دولت او ظریف پیش از مشخص شدن پیروزی بایدن اعلام می‌کردند، این که چه کسی در چهار سال آینده ریاست امور در کاخ سفید را بر عهده داشته باشد فرقی نمی‌کند.

اما هم روحانی هم ظریف پس از اعلام پیروزی نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده چند بار ابراز امیدواری کرده‌اند که با پیروزی جو بایدن، آمریکا "به همه تعهدات خود بازگردد".

آشکار است که مهم‌ترین "تعهد" مورد نظر کارگزاران جمهوری اسلامی پایبندی به توافق هسته‌ای و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است که ترامپ اردیبهشت ۱۳۹۷ از آن خارج شد و تحریم‌های لغو یا تعلیق شده علیه ایران دوباره اعمال شدند.

بازگشت تحریم‌ها اقتصاد ایران را با رکود و بحرانی عمیق روبرو کرد. در بیش از دو سال و نیم گذشته درآمدهای ارزی ایران به دلیل کاهش شدید فروش نفت به شدت کاهش یافته و معاملات بانکی و مراودات مالی بین‌المللی جمهوری اسلامی به کلی مختل شده است.
+3
رأی دهید
-17

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.