چرا مردم ادعا‌های ترامپ را باور می‌کنند؟!

فرارو به نقل از گاردین نوشت: اطلاعات غلط خلاء را دوست دارد و انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با عدم‌قطعیت‌هایی که پیرامون آن شکل گرفته، یکی از قدرتمندترین خلاء‌ها را ایجاد کرده است. درحالیکه مسئولان انتخابات آمریکا همچنان در حال شمارش آراء هستند؛ دونالد ترامپ و تیمش تاکنون چندین‌بار ادعا کرده‌اند که در انتخابات تقلب شده است.

به گزارش فرارو، اعلان‌های دروغین پیروزی و اتهام‌های غلط درباره تقلب در انتخابات مدام خلاء اطلاعاتی را تقویت می‌کند و در این بین روایت‌های نزدیکتر به واقعیت مانند اینکه شمردن آراء زمان می‌برد باید برای پذیرفته شدن با این ادعا‌های غلط رقابت کنند.
 
با کارشناسان اطلاعات غلط درباره این پرسیدیم که چرا مردم اطلاعات و روایت‌های غلطی را که ترامپ مطرح کرده باور می‌کنند، این مردم چه واکنشی ممکن است نشان دهند و چرا نظریه اخیر توطئه ترامپ آن‌طور که او امیدوار بود پیش نخواهد رفت.
 
دروغ بزرگ ترامپ از ماه‌ها قبل مشغول کاشتن بذر شک‌وتردید درباره مشروعیت رأی‌های پستی بود؛ او [با این کار]برای مطرح کردن نظریه‌های توطئه پرابهام خود درباره تقلب در انتخابات که از روز چهارشنبه مدام در حال توئیت کردنِ آن‌هاست، زمینه‌چینی می‌کرد.
 
یک استاد رشته ارتباطات در دانشگاه سیراکیوز می‌گوید: «ادعا‌های ترامپ کاملاً مناسب افرادی است که دارای «چارچوب‌های ممتیکِ ژرف» هستند.» [میم یا مِم رفتار یا روشی است که از طریق فرهنگ از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. میم‌ها واحد‌های فرهنگی‌ای هستند که از طریق نوشتار، سخنرانی، ژست‌ها، مناسک یا سایر پدیده‌های تقلیدپذیر از ذهنی به ذهنِ دیگر منتقل می‌شوند. چارچوب‌های ممتیکِ ژرف، آن چیز‌هایی درباره جهان هستند که ما با تمام وجودمان درست می‌دانیم.]ویتنی فیلیپس توضیح می‌دهد که چارچوب‌های ممتیک ژرف آن داستان‌هایی درباره جهان است که حقیقت را برای ما شکل می‌دهد و واکنشی که ما باید به این حقیقت نشان دهیم را نیز به ما یاد می‌دهد.»
 
فیلیپس می‌گوید، ویژگی یکی از این چارچوب‌ها بی‌اعتمادی عمیق به نهاد‌ها یا «این احساس عمومی است که مردمی آن بیرون منتظر هستند که مردمی شبیه شما را می‌ربایند – چیزی شبیه وجود یک "دولت درسایه".
 
فیلیپس می‌گوید، این ذهنیت بعد از ظهور جامعه کیوآنون QAnon و جوامعی که نسبت به وجود بیماری کووید تردید داشتند، در جامعه آمریکا رواج پیدا کرده است. [کیوآنون یک نظریه راست‌گرای افراطی است که مدعی است شبکه‌ای از شیطان‌پرستان کودک‌آزار یک حلقه جهانی قاچاق کودک را اداره می‌کند و علیه دونالد ترامپ که می‌خواهد این شبکه را براندازد، طرح‌ریزی کرده است. این جامعه معتقد است که ترامپ برای رهاسازی مردم از فساد، غلبه رسانه و ... مبارزه با این شبکه جهان‌گستر آمده است. ترامپ نیز از این جنبش تقدیر کرده و آن‌ها را میهن‌پرست می‌داند.]
 
فیلیپس می‌گوید: «از برخی جهات بخش‌های پرشور روایت کیوآنون درباره وجود گروهی که کودک‌خوار و خون‌خوار است، درواقع حواس ما را از بخش‌های ویرانگرتر این روایت که شامل این ایده است که لیبرال‌ها و دانشمندان همه می‌خواهند شما را بدزدند، پس بهتر است تفنگ‌های خود را بردارید؛ پرت می‌کند.»
 
فیلیپس می‌گوید ترامپ از این نظریه بهره‌برداری کرده است. «در چند ماه اخیر ترامپ مستقیماً از وجود دولت در سایه صحبت کرد؛ او به خصوص درباره علاقه‌اش به جامعه کیو‌آنون گفت. آن چارچوب پنهان و زیرینِ «به آن‌ها اعتماد نکن»، زمینه را برای تلاش‌های او در رقابت انتخاباتی فراهم کرد.
 
در همین ارتباط، رئیس رصدخانه اینترنتی استنفورد، الکس استاموس، در توئیتی که در روز چهارشنبه نوشت: «واضح است که تلاش‌ها برای اشاعه اطلاعات غلط رویکرد بالا به پایین دارد. این اطلاعات غلط از بازیگران خارجی یا بدنه مردمی سرچشمه نگرفته است. همان اینفلوئنسر‌های شناخته‌شده این کار را می‌کنند.»
 
از آنلاین به آفلاین در میان مردمی که ادعا‌های غلط ترامپ درباره تقلب انتخاباتی را باور می‌کنند، احتمالاً انگیزه قوی برای اقدام وجود دارد. جوآن دونوان، رئیس مرکز سیاست عمومی، سیاست و رسانه در دانشگاه هاروارد، می‌گوید: «هر زمانی مردم احساس کنند حق‌شان از آن‌ها دریغ شده، به خصوص که دولت این کار را کرده باشد، ما شاهد ناآرامی‌ها اجتماعی گسترده خواهیم بود.»
 
معترضان در دیترویت خواستار دسترسی به دفتری بودند که آراء در آن در حال شمارش بود؛ و موضوع نگران‌کننده این است که سنت راست‌گرایان افراطی در اعتراضات خیابانی شباهتی به سنت چپ‌گرایان ندارد.
 
دونوان می‌گوید: «اگر در هنگام رفتن به خیابان تاکتیک قدرتمندی نداشته باشید، کاربرد خشونت به عنوان پیام‌رسان برایتان ابزار جذابی می‌شود؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود روحیه سازمان‌های شبه‌نظامی و مردمی که طرفدار متمم دوم قانون اساسی آمریکا (حق حمل اسلحه) هستند در جامعه احیا شود. می‌توان انتظار داشت که رئیس‌جمهور دموکرات طی روز‌های آینده مشغول جمع‌آوری اسلحه از دست مردم باشد.»
 
نقش پلتفرم‌ها پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی که مدت‌های طولانی به ترامپ اجازه داده بودند سیاست‌های آن‌ها را زیرپا بگذارد، تحت فشار رسانه‌های خبری سنتی، محققان و جامعه مدنی اکنون نسبت به ادعا‌های غلط او درباره انتخابات موضع تهاجمی‌تری در‌پیش‌گرفته‌اند. توئیتر و فیس‌بوک سیاست‌های متفاوتی در قبال سخنان غلط در پیش گرفتند که شامل پرچم گذاشتن برای ادعا‌های غلط، حذف پیام‌ها و قطع کردن سخنان رئیس‌جمهور است.
 
فیلیپس می‌گوید برچسب زدن بر پیام‌ها به‌هیچ‌عنوان نوشدارو نیست. او می‌گوید: «برای مردمی که از چارچوب خاصی حمایت می‌کنند، برچسب زدن به یک پیام توئیتری به عنوان پیام انحرافی و غلط بیشتر از هر زمان دیگری به معنای سانسور است. استاموس می‌گوید فقدان یک جریمه ماندگار (مانند تعلیق یا ممنوعیت از حضور در رسانه‌های اجتماعی) برای افرادی که مدام قوانین را نقض می‌کنند حتی باعث شده که برخی اینفلوئنسر‌ها از نقض قوانین و تنبیه شدن منفعت ببرند. «به نظر می‌رسد آن‌ها از جریمه شدن لذت می‌برند. این اکنون به بخشی از برند آن‌ها تبدیل شده است.»
 
استفاده از بلندگو درحالیکه ترامپ ایده بی‌اساس ربوده‌شدنِ انتخابات را مطرح کرده و برخی از حامیان او هم عمیقاً به روایت او باور دارند، هنوز مشخص نیست که این روایت تا چه اندازه بتواند گسترش پیدا کند.»
 
دونوان می‌گوید: «برای آنکه اطلاعات غلط به خوبی اشاعه پیدا کنند باید چند عامل اصلی داشته باشید. یکی از آن‌ها داشتن ارتش قوی از ترول‌هاست. دوم وجود یک شخصیتِ بانفوذ و مهم یا یک سند کلیدی است که بتوانید به کمک آن ادعای خود را اثبات کنید. سومین چیز آن است که ادعای شما باید سرراست باشد و مردم هم باید چیزی داشته باشند که بتوانند آن را به چرخش دربیاورند.
 
دونوان می‌گوید: «ویدیو‌ها و عکس‌های متعددی با عنوان «سند» تقلب منتشر شده، اما همه آن‌ها توسط راستی‌آزمایان رد شده و به‌نظر می‌رسد هیچ‌کدام برای پخش در ساعات پربیننده – که چهارمین عامل مهم و کلیدی در یک کارزار اشاعه اطلاعات غلط است – آماده نبوده است.»
 
«اگر واقعاً بخواهید چیزی مانند بمب صدا کند باید بتوانید به بلندگوی یک رسانه محافظه‌کار دسترسی پیدا کنید.»
 
در شب انتخابات، فاکس‌نیوز از تأیید نظریه توطئه ترامپ خودداری کرد و به‌جای‌آن به پیش‌بینی‌های مبتنی بر شواهد تلاش کرد. دونوان افزود: «اتئلاف ماگا که ترامپ را به ریاست‌جمهوری رسانده بود درهم‌شکسته است. اگر فاکس‌نیوز به اندازه کافی با ایدئولوژی و شواهد ترامپ همراه نباشد، او نبرد سختی برای کنترل روایت برنده خواهد داشت.»
+7
رأی دهید
-16

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    همایون نروژ - اسلو، نروژ
    اسمه خودتو از فرارو تغییر بده و بذار زیر و رو . چون همش سعی میکنی زیر و رو بکشی و حرفایی که واقعی هست تند تند میگی ادعاهای غلط ترامپ . نه بابا این دفعه کور خوندین . دروغ گو خودت و ارباباتن که الان هر لحظه شلواراشون قهوه ای میشه که دعا کنن ترامپ نیاد سره کار . ولی با ترامپ و یا بدون ترامپ شما کارتون تموم شده .
    5
    13
    شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    mahdi moud - تهران، ایران
    مشخصه که تقلب شده ، یعنی از رای های پستی هیچی برای ترامپ نبود یا 3 روزه ترامپ روی یه عدد مونده و بایدن همینطوری میره بالا
    5
    15
    شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    توفیق - سیاتل، ایالات متحده امریکا
    [::mahdi moud - تهران، ایران::]. لطفا یک کمی‌ تحقیق کن ببینی‌ چرا همینجوری که رای میشمارن بایدن داره میره بالا. رای‌های اولیه مال شهر‌های کوچیک بوده که بیشتر طرفدارای ترامپ اونجا هستن. همینجوری که آمار از شهر‌های بزرگ میاد، تعداد رای‌های بایدن هم بیشتر میشه. درصد خیلی‌ بالایی هم از طریق پست رای دادن که تا روز سه شنبه اگر مهر پست روش باشه شمرده میشم. یعنی کسی‌ که رای رو روز سه شنبه انداخته تو پست، تا یکی‌ دو روز بعد طول میکشه تا رایش بیاد. خیلی‌ از مردم، به خصوص دکراتها پستی رای دادن چون نگران کووید هست. خیلی‌ جمهوری خواه‌ها فکر می‌کنن کویید خطری نداره و همون روز سه شنبه رفتن محل رایگیریی رای دادن. نتیجه هم اینی هست که میبینی‌: رای‌های کسانی‌ که به ترامپ رای دادن اول شمرده شدن چون راحت تر در دسترس بودن.
    4
    4
    شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.