«هادی طحان نظیف»، عضو شورای نگهبان در ایران گفته که انتخابات ریاست جمهوری امریکا «غیردموکراتیک» است.
طحان نظیف در توضیح چرایی غیردموکراتیک دانستن انتخابات ایالات متحده در توییتر خود نوشته است: «بیش از ۶ میلیون نفر به واسطه زندان و محکومیتهای جزایی، حق شرکت در انتخابات امریکا را ندارند. در ۴۸ ایالت امریکا به واسطه برخی مجازاتها برای جرایم جنایی، همچون حبس بیش از یکسال یا جریمه نقدی بیش از ۱۵۰۰ دلار، زندانیان حتی پس از آزادی از حق رأی محروماند. #انتخابات_غیردموکراتیک»
اطلاعات داده شده در توییت این عضو شورای نگهبان در جمهوری اسلامی دقیق نیست. حق رأی زندانیان توسط هر ایالت مشخص میشود و قوانین از ایالتی به ایالت دیگر در امریکا متفاوتند. از هشت سال پیش تاکنون، فقط فلوریدا، کنتاکی و ویرجینیا هستند که افراد دارای سابقه کیفری را به صورت مادامالعمر از حق رای دادن محروم میکنند. با این حال، این محرومیت در کنتاکی غیرقابل احیا نیست و حق رای برای برخی از سابقهداران قابل احیا است.
بنابراین، نوشته عضو شورای نگهبان که در اغلب ایالتها زندانیان حق رای ندارند، صحیح نیست. تعداد زندانیان محروم از رای هم در حدود پنج میلیون و نه رقمی که طحان نظیف اشاره کرده است، تخمین زده میشود.
در ایران اما نه فقط بزهکاران، که کل جمعیت رای دهنده از حضور در یک انتخابات واقعی محروم هستند. چرا که ۱۲ عضو شورای نگهبان که هادی طحان نظیف یکی از آنها است، ابتدا از میان داوطلبان نامزدی در انتخابات، یک بار نامزدهای مورد تایید خود را انتخاب میکنند و سپس افرادی را که انتخاب کردهاند، در معرض رایدهی عمومی میگذارند. در نهایت هر کس که انتخاب شود، در واقع یکی از برگزیدگان شورای نگهبان است.
این وضعیت درباره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی وجود دارد و فقط نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا هستند که از گزند رد صلاحیت شدن توسط شورای نگهبان در امان میمانند.
رد صلاحیتهای سلیقهای و دستوری توسط شورای نگهبان به حدی رسیده است که این نهاد را به یکی از رقیبان انتخاباتی بدل کرده است. در سالهای گذشته، اعضای شورای نگهبان حتی به صراحت از نامزد مورد حمایت خود هم اسم بردهاند. اوج این اقدام، در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸بود که «احمد جنتی»، دبیر شورای نگهبان از نامزدی «محمود احمدی نژاد» حمایت کرد.
در حال حاضر تلاشهایی در سطح نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای نگهبان وجود دارد که داوطلبان نامزدی در انتخابات شورای شهر هم از فیلتر شورای نگهبان عبور داده شوند که البته هنوز به سرانجام نرسیده اما این شورا دست به دیگر بدعتهایی زده که در نوع خود بیسابقه است؛ به طور مثال، یک بار صلاحیت یکی از نامزدهای انتخابات مجلس را که به پیروزی هم رسیده بود، رد کرد و کرسی او را به رقیب وی داد که از سیاستمداران همسوتر با شورای نگهبان بود یا صلاحیت «اکبر هاشمی رفسنجانی» و محمود احمدینژاد برای انتخابات ریاست جمهوری را رد کرد که هر کدام پیش از آن، هشت سال رییس جمهوری بودند.
حالا عضو شورایی با این کارنامه، میگوید انتخابات ریاست جمهوری امریکا به دلیل محرومیت بزهکاران از حق رای در برخی از ایالتها، دموکراتیک نیست.
+2
رأی دهید
-11
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۴
zarduscht - فرانکفورت، آلمان
خوب مگر دروغ میگوید.؟ توی آمریکا .۶ میلیون دزد. قاتل از تمامی حقوق خود محروم هستند. توی مملکت ما ۸ میلیون دزد .قاتل.رشوه خور .همه کاره مملکت هستند.بقیه ۷۲ میلیون سالمین، هم بروند .سماق بمکند.
1
11
پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
Persiangulf2535 - لندن، انگلستان
مرتیکه اوسکول این چرندیات رو واسه جماعت چرتی مجلس تعریف کن تا اونها هم با مشت هایه گره کرده و صدای نکره داد بزنن صحیح است و مرگ بر امریکا سر بدن.
1
7
پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.