رادیو فردا :نماینده مهاباد در مجلس در مخالفت با افزایش جمعیت ایران گفته است در شرایط کنونی جوانان «به علت نبود اشتغال» مجبورند کشور را ترک کنند و بروند کشورهای دیگر، ولی برخی دنبال افزایش جمعیت هستند.
جلال محمودزاده که روز دوشنبه ۱۲ آبان در جلسه علنی مجلس در مخالفت با طرح مرتبط با افزایش جمعیت سخن میگفت، آمار بیکاری در برخی استانهای محروم را بیش از ۲۵ درصد اعلام کرد و گفت در برخی از خانوادهها از هر ۵ نفر، ۴ نفر بیکارند.
او با اشاره به کمبود سرانه آموزشی، ورزشی و بهداشتی، گفت «همین حالا با این بیماری کرونا زمینگیر شدهایم» و توان مدیریت نداریم.
آقای محمودزاده گفت در حال حاضر برای جمعیت موجود هم زیرساخت نداریم و در مورد درآمد سرانه در مناطق محروم، دارای کمترین درآمد سرانه هستیم و نباید دنبال افزایش جمعیت باشیم.
«طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» با موافقت اکثر نمایندگان طبق اصل ۸۵ قانون اساسی بررسی خواهد شد.
این موافقت به این معناست که این طرح در یک کمیسیون تخصصی بررسی میشود و مصوبات این کمیسیون نیازی به طرح دوباره در صحن مجلس ندارد و مستقیم به شورای نگهبان ارسال میشود.
در جلسه امروز مجلس، زهره الهیان، نماینده مجلس، با طرح این ادعا که ایران در ۲۰ سال آینده «پیرترین کشور جهان» میشود، گفت: «۵ تا ۱۰ سال آینده فرصت طلایی است تا فکری به حال رشد جمعیت کنیم».
او همچنین گفت که «در سال ۲۱۰۰ جمعیت ایران در یک سناریو به ۳۰ میلیون نفر میرسد که ۵۰ درصد آنها سالمند هستند».
به نظر نمیرسد اظهارات این نماینده مجلس درست باشد، چون بررسیهای معتبر نشان میدهد که با ادامه روند فعلی جمعیت ایران در سال ۲۱۰۰ بین ۶۲ میلیون تا ۷۰ میلیون نفر خواهد بود.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در سالهای اخیر بارها به لزوم افزایش جمعیت ایران اشاره کرده و درباره پیر شدن جمعیت هشدار داده است.
او در همین زمینه خواستار افزایش جمعیت ایران به ۱۵۰ میلیون نفر شده است. جمعیت ایران در حال حاضر ۸۳ میلیون نفر است.
رهبر جمهوری اسلامی فروردین ۱۳۹۸ در این زمینه گفت اگر «عدد ملت مسلمان» زیاد شود، «زمینه و امکان برای رشد و تعالی فراهم میشود».
در سالهای اخیر، نابسامانی شرایط اقتصادی و گسترش مشکلات اجتماعی، باعث بیانگیزگی عمومی برای فرزندآوری شده است.
آمارهای رسمی دولتی در ایران حاکی است که در حال حاضر حدود سی تا چهل درصد از مردم ایران زیر خط فقر زندگی میکنند.
با این حال مسئولان حکومت ایران میکوشند با طرحهای ویژه، مردم را به افزایش جمعیت تشویق کنند.
خردادماه امسال، حامد برکاتی، مسئول حوزه جمعیت در وزارت بهداشت ایران، با اشاره به اینکه رشد جمعیت به زیر یک درصد رسیده و «پنجره جمعیتی رو به بسته شدن است» گفت این وزارتخانه «خدمات پیشگیری از بارداری» ارائه نمیکند و «توصیه قبلیاش درباره سه سال فاصله بین دو فرزند را نیز کنار گذاشته است»
+11
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.