دویچه وله :نایب رئیس پیشین مجلس معتقد است با پیروزی جو بایدن، شانس تندروها در انتخابات ریاست جمهوری ایران کاهش مییابد. نایب رئیس کنونی مجلس در مقابل اعتقاد دارد پیروزی بایدن یا ترامپ فرقی نمیکند چون "دشمن دشمن است".
در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده، دو نایب رئیس پیشین و کنونی مجلس شورای اسلامی درباره تاثیر نتیجه این انتخابات در صحنه سیاسی جمهوری اسلامی نظرهای کاملا متفاوتی دادهاند.
علی مطهری در گفتوگویی که متن آن دوشنبه ۱۲ آبان در روزنامه شرق منتشر شد، میگوید اگر دونالد ترامپ در انتخابات روز سهشنبه پیروز شود و با ادامه مسیر کنونی مشکلات ایران پابرجا بماند فضای سرد سیاسی ادامه خواهد یافت و مشارکت در انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری کاهش پیدا میکند.
در انتخابات مجلس یازدهم که دوم اسفند ماه برگزار شد کمتر از ۴۳ درصد دارندگان حق رأی به پای صندوقها رفتند. این پائینترین میزان مشارکت در انتخابات مجلس از زمان تاسیس جمهوری اسلامی بود.
نایب رئیس پیشین مجلس میگوید این اتفاق برای این رخ داد که بخشی از مردم به این نتیجه رسیدهاند که "انتخاب ما تاثیری در وضعیت کنونی ندارد" و در صورت پیروزی دونالد ترامپ این وضع میتواند تکرار شود. خوشبینی به تاثیر مثبت پیروزی احتمالی بایدن علی مطهری گمان میبرد که در صورت پیروزی جو بایدن "گشایش هرچند اندکی" در وضع اقتصادی ایران ایجاد میشود و دستکم شرایط سختتر نمیشود.
او با بیان این که در صورت پیروزی نامزد حزب دموکرات در آمریکا، مردم ایران به بهبود وضع معیشت خود امیدوار میشوند و مشارکت بیشتری در انتخابات سال آینده خواهند داشت، به روزنامه شرق گفت: «اگر مشارکت بالا باشد و قشر خاکستری وارد انتخابات بشوند، طبعا تندروها رأی نمیآورند و فرد معتدلی رأی میآورد.»
برخی تحلیلگران معتقدند با توجه به ناکامی دولت حسن روحانی در تحقق وعدههای انتخاباتی در سالهای ۹۲ و ۹۶ مردم به کارآمدی جناحهای موسوم به اصلاحطلب و میانهرو حکومت که در پیروزی او نقشی چشمگیر داشتهاند بیاعتماد شدهاند.
مطهری در تائید این نظر گفته است: «مردم به اینجا رسیدهاند که نمیشود با انتخابات تغییری ایجاد کرد. اگر همین روحیه در مردم باقی بماند، قاعدتا مشارکت پایین خواهد بود و فرد معتدلی پیروز انتخابات نخواهد شد.»
او همچنین به تاثیر نقش شورای نگهبان اشاره کرد که با رد گسترده صلاحیت داوطلبان شاخص اصلاحطلبان در دو انتخابات ریاست جمهوری گذشته و مجلس دهم آنها را به سمت پشتیبانی از نیروهای "معتدل" سوق داد.
با کنارهگیری محمد یزدی از عضویت در شورای نگهبان و انتصاب احمد خاتمی، که یک روحانی تندروتر از او شناخته میشود، این احتمال منتفی نیست که سختگیری در مورد تائید صلاحیت اصلاحطلبان افزایش یابد. "دشمن دشمن است، چه جو باشد چه دونالد" همزمان با انتشار متن سخنان مطهری در روزنامه شرق، نایب رئیس مجلس یازدهم در نطق پیش از دستور نشست روز دوشنبه هدف از "وابسته کردن موضوعات داخلی به مسائل بیرونی خصوصا انتخابات آمریکا" را منحرف کردن افکار عمومی از ناکارآمدی مدیریتی خواند و این کار را "خیانتی بزرگ و نابخشودنی" عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، امیرحسین قاضیزاده هاشمی بدون نام بردن از شخص خاصی خطاب به کسانی که نتیجه انتخابات آمریکا را در وضعیت ایران موثر میدانند گفت: «سوال این است که با چه عقل و منطقی آب و نان مردم را به سیاستبازی آمریکاییها که دشمن ملت ایران است ربط میدهید؟ دشمن، دشمن است چه جو باشد چه دونالد.»
او میگوید سیاست راهبردی آمریکا ضربه زدن به استقلال ملتها به خصوص مردم ایران است و"با انتخاب این جمهوریخواه یا آن دموکرات تفاوت بنیادی یا عملکردی نخواهد داشت".
نایب رئیس مجلس در پایان نطق میان دستور خود تاکید کرد که "هنوز شعار باشعور تمام ملت ایران و مسئولین شعار مرگ بر آمریکا است". در ادامه نمایندگان حاضر در صحن علنی مجلس چند بار این شعار را تکرار کردند
+2
رأی دهید
-17
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۵
Gharibeh-Ashena - هانوفر، آلمان
نایب رئیس مجلس در پایان نطق میان دستور خود تاکید کرد که "هنوز شعار باشعور تمام ملت ایران و مسئولین شعار مرگ بر آمریکا است". در ادامه نمایندگان حاضر در صحن علنی مجلس چند بار این شعار را تکرار کردند!!! بیشرفهای بی همه چیز همه فک و فامیلهایتان در آمریکا با پول این ملت و کشور زندگی میکنند و به ریش مردم میخندند و شما هم چهل و چند ساله مرگ بر آمریکا داد میزنید. نفرین ابدی بر شما و رهبرتان و طرفداران احمقتان.
1
12
دوشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.