بی بی سی :محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، گفته است که "ایران مدستهاست که از نظر تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا جزو پنج کشور اول در جهان است و این هشداری است که اگر جدی گرفته نشود، آینده بسیار بدتر خواهد بود". همزمان ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت، این کشور هم هشدار داد که "در روزهای آینده که تعداد آزمایشها بیشتر میشود، آمار مبتلایان نیز افزایش خواهد یافت."
آقای ظفرقندی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا وضعیت مرگ و میر را "فاجعه" خواند و گفت: "سازمان نظام پزشکی با بررسیهای میدانی، در بیمارستانها و محلهای دفن افراد مبتلا به کرونا، عددی حداقل سه برابر آمار اعلامی را در زمینه مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ کسب کرده است. بنابراین این موضوع به توجهی بسیار جدی نیاز دارد".
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت "۱۵ درصد از بیماران مبتلا به کرونایی که به بیمارستان آمده و بستری میشوند، فوت میکنند، این عدد در کشورهای دیگر به طور متوسط ۵درصد است. در برخی کشورها هم ۲ تا ۳ درصد".
پیشتر تحقیقات و راستیآزماییهای بیبیسی نشان داده بود که قربانیان کرونا در ایران میتواند حدود سه برابر آمار دولتی باشد اما مقامهای این کشور عمدا شمار واقعی قربانیان و مبتلایان را پنهانکاری و لاپوشانی میکنند.
وزارت بهداشت اما با تاکید بر اطلاعرسانی درست و شفاف، علت تفاوت آمار رسمی و واقعی را محدود بودن موارد آزمایش و قطعی نبودن تشخیص در برخی جانباختگان میداند.
بر اساس تازهترین آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۳۴ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در گذشتهاند. در همین مدت ۷۷۱۹ مبتلای جدید نیز شناسایی شدهاند. بدین ترتیب، مجموع کل درگذشتگان به بیش از ۳۵ هزار نفر و شمار کل مبتلایان به بیش از ۶۲۰ هزار نفر رسیده است.
اکنون ایرج حریرچی در گفتوگویی در تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد "در روزهای آینده که تعداد آزمایشها بیشتر میشود، آمار مبتلایان نیز افزایش خواهد یافت و از این موضوع دشمنان سوءاستفاده نکنند.
او گفت مردم بدانند که "مهمترین شاخص در گسترش بیماری؛ میزان مرگ روزانه است".
آقای حریرچی همچنین تایید کرد که ۱۰ تا ۱۸ درصد کسانی که در ایران بستری میشوند، ۵۰ درصد بیماران در آی سی یو (بخش مراقبت ویژه) و ۹۰ درصد کسانی که در آی سی یو بستری شدهاند، فوت میکنند.
رئیس سازمان نظام پزشکی نظام پزشکی اضافه کرد که "تعداد مرگ اعلامی و رسمی ثبت شده روزانه بالای ۳۰۰ یا ۴۰۰ مورد اعلام میشود اما همه میدانند و مسئولان وزارت بهداشت هم اعلام کردهاند که این آمار، فقط آمار بیماران ثبت شده است و آمار بالاتر از اینهاست". علت افزایش شمار مرگومیر رئیس سازمان نظام پزشکی ایران در این مصاحبه به چند مورد از دلایل افزایش مجدد شمار مرگ و میر روزانه در ایران پرداخت:
"تشخیص دیرهنگام بیماران کرونایی، عدم ردیابی افراد در تماس با مبتلایان، تراکم بیمارستان ها، کمبود تخت و پرسنل و عدم وجود عزمی ملی در الزام آور بودن رعایت پروتکل ها".
پیش از این، حسین قشلاقی عضو شورای عالی نظام پزشکی ایران هم ضمن اشاره به دلایل بالا، کمبود امکانات، ضعف مدیریت، بهره نگرفتن از شیوههای علمی و ناهماهنگی در بین ارکان حاکمیت را از دلایل افزایش شمار مبتلایان خوانده بود.
شیوع کرونا در حالی دوباره در ایران شدت گرفته است که در هفتههای اخیر وزارت بهداشت و شماری از متخصصان در خصوص بازگشایی مشاغل و برگزاری مراسم محرم با دولت ایران اختلاف داشتند.
همزمان منتقدان از دولت ایران برای بازگشایی مدارس نیز انتقاد کرده بودند.
در کنار این اختلاف نظرها، وزارت بهداشت ایران از عدم تامین بودجه لازم برای مقابله با کرونا نیز انتقاد کرده بود.
در حال حاضر اغلب استانهای ایران در وضعیت قرمز شیوع کرونا هستند و مقامها و مسئولان شهرهای مختلف درباره پر شدن ظرفیت بیمارستانها هشدار دادهاند.
ایران در میان کشورهای خاورمیانه بیشترین تعداد مبتلا و جانباخته کرونا را دارد.
+22
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
الحمدولله، لا اقل در این زمینه جزو پنج کشور اول هستیم.
1
9
یکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.