دویچه وله :یک گروه پژوهشی آلمانی-آمریکایی به این نتیجه رسیده است که برعکس برخی انسانها، خفاشهای خونآشام هنگام بیماری از همنوعانشان فاصله میگیرند. به احتمال زیاد این اقدام برای حفاظت حیوانات سالم صورت میگیرد.
موضوعی که این روزها بسیاری از ساکنان کره خاکی را به خود مشغول کرده این است که تا چه حد باید به اقدامات پیشگیرانهای که کارشناسان و دولتها برای جلوگیری از گسترش بیرویه ویروس کرونای جدید (سارسکوو۲) توصیه میکنند عمل کرد. در این رابطه به فاصله افراد از یکدیگر در مکانهای عمومی اهمیت ویژهای دارد.
از قرار معلوم خفاشهای خونآشام در این گونه موارد نیاز به بحث و جدل ندارند و داوطلبانه فاصله اجتماعی را حفظ میکنند.
این، نتیجه مطالعات یک گروه پژوهشی متشکل از کارشناسان «موزه تاریخ طبعیت» برلین و دانشمندان آمریکایی است، که در مجله "زیستشناسی رفتاری" منتشر شده.
سیمون ریپرگر، زیستشناس و سرپرست گروه پژوهشی در این باره میگوید: «از آنجا که حیوانات بیمار تماس کمتری با همنوعان سالم دارند، یک عامل بیماری با سرعت کمتری گسترش مییابد».
به اعتقاد این کارشناس، حفظ فاصله حیوان بیمار با دیگران یک واکنش طبیعی است. خفاش، حیوانی اجتماعی ریپربرگر تاکید میکند که خفاشهای خونآشام بهطور معمول حیواناتی کاملاً اجتماعی هستند، به یکدیگر میرسند و خوراکشان را با یکدیگر تقسیم میکنند.
به گفته او، در زمان بیماری چنین تعاملاتی بسیار کمتر مشاهده شده است.
گروه پژوهشی برای آزمایش میدانی خود در بلیز، واقع در آمریکای مرکزی، ۳۱ خفاش ماده را از یک گروه جداکرده و به نیمی از آنها مادهای تزریق کردهاند که به مدت شش تا دوازده ساعت عفونت باکتریایی را در بدن آنها شبیهسازی میکند.
پژوهشگران پس از نصب سنسورهای مجاورتی نوینی به حیوانات، آنها را در طبیعت رها کرده به مشاهده آنها از راه دور پرداختهاند.
ریپربرگر میگوید: «این سنسورهای پیشرفته فرآیندهای کاملا جدیدی در مورد رفتار اجتماعی پویای خفاشها ارائه کردند».
او در عین حال تاکید میکند که نمیتوان با مطالعه رفتار ۳۱ حیوان به نتایج کلی درباره مکانیسم انتشار عوامل بیماریزا در خفاشهای خونآشام رسید.
اما به اعتقاد او، نکته مهم این است که فناوری جدید امکان تازهای برای مشاهده رفتار حیوانات گوناگون ایجاد کره است.
+2
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.