فرمانده انتظامی غرب استان تهران روز چهارشنبه، هفتم آبان ماه از کشف و توزیع ۳۰۰ هزار انسولین قلمی احتکارشده در غرب استان تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کیوان ظهیری با بیان این که انسولینها هنوز تاریخ مصرف دارند گفت: «تمام موارد مکشوفه به مراجع قضائی تحویل و دستور توزیع اقلام داده شد.»
آقای ظهیری در خصوص متهمان این پرونده به نام شخص یا نهاد خاصی اشاره نکرد و تنها گفت که «دو فرد واسطه تاکنون دستگیر شدهاند و واردکننده نیز مشخص شده و در روزهای آینده دستگیر میشود.»
خبر احتکار این تعداد انسولین در حالی منتشر میشود که نایاب شدن انسولین قلمی در داروخانههای ایران طی هفتههای گذشته موجب نگرانی بسیاری از بیماران و خانوادههای آنها و ایجاد بازار سیاه این دارو در کشور شد تا جایی که طبق گزارشها این دارو در بازار سیاه به هشت برابر قیمت داروخانه هم فروخته شد.
محمود نجفی عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ایران، ۲۸ مهرماه در گفتوگویی با وبسایت تجارتنیوز از واردات «یک و نیم برابر» نیاز کشور انسولین خبر داده بود که به گفته او به خاطر «قاچاق معکوس» و «خروج غیرقانونی» از ایران به دیگر کشورها موجب بحران کمبود انسولین در کشور شده است.
آقای نجفی دلیل قاچاق معکوس انسولین را تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و واردات داروی ارزان عنوان کرده بود.
به گفته رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ایران، برخی افراد «با قیمت دلار بازار آزاد» داروهای وارداتی را به مشتریانی در دیگر کشورها میفروشند.
خبر توقیف ۱۹ کامیون حاوی صدها هزار قلم دارو به شکل قاچاق از ایران به عراق روز ۲۴ مهرماه، شائبه قاچاق دارو از ایران به کشورهای همسایه را تقویت کرد.
بر اساس گزارشها در حال حاضر روزانه بیش از ۶۰۰ هزار نفر در کشور باید از انسولین استفاده کنند