نگرانی دانشمندان از فعال شدن ذخایر گاز متان در نزدیکی قطب شمال

جدیدترین یافته‌های دانشمندان حاکی از آن است که ذخایر انبوه گاز گلخانه‌ای متان که به‌تازگی در سواحل شرقی سیبری کشف شده است، به تدریج در حال فعال شدن و انتشار است.

روزنامه بریتانیایی گاردین روز سه‌شنبه ششم آبان در گزارشی نوشت که دانشمندان به تازگی شواهدی یافته‌اند که از انتشار متان یخ‌زده در اقیانوس منجمد شمالی حکایت دارد.

پژوهشگران ذخایر انبوه متان منجمد در قطب شمال را «غول‌های خفته چرخه کربن» توصیف می‌کنند. متان پس از دی اکسید کربن، به عنوان مهم‌ترین گاز گلخانه‌ای شناخته می‌شود که میزان آن در جو زمین افزایشی نگران‌کننده یافته است.

بر اساس این گزارش، مقادیر انبوهی از گاز گلخانه‌ای در عمق ۳۵۰ متری در دریای «لاپتف» در نزدیکی روسیه کشف شده است. پژوهشگران نگران هستند که شاید تغییرات جدید آب‌وهوایی به آزادسازی و انتشار متان منجمد در این منطقه منجر شده باشد و به این ترتیب، به تسریع روند گرمایش زمین دامن بزند.

گزارش‌های هواشناسی نشان می‌دهد که میانگین دمای هوای سیبری در فاصله زمانی ماه ژانویه تا ژوئن، پنج درجه سانتی‌گراد بالاتر از حد معمول سال‌های گذشته بوده است. دانشمندان پدید آمدن این ناهنجاری را به انتشار گاز دی اکسید کربن و متان نسبت می‌دهند و انسان را مسبب اصلی بروز این فاجعه اقلیمی می‌دانند
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.