تجربه شخصی دختر جوانی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده بود

دویچه وله :والری گیزن ماه‌ها پس از درمان، از بازگشت مجدد عوارض و سندروم ابتلا به بیماری کووید-۱۹ خبر می‌دهد: سردرد، تنگی نفس و خستگی مفرط. آیا درمان بیماری کووید-۱۹ همزمان به معنای رهایی از شر ویروس کرونا و بازگشت کامل تندرستی است؟

والری گیزن ماه‌ها پس از درمان خود همچنان از عوارض، نشانگان (سندروم) بیماری کووید-۱۹ رنج می‌برد. دختر جوانی است که ۲۹ سال سن دارد. پیاده به محل دیدار با خبرنگار دویچه وله آمده است. مسافتی حدود چند صد متر. به نفس‌نفس افتاده است. حال آنکه مسیر را آهسته و قدم به قدم آمده و اصلا ندویده است.

خودش می‌گوید ضربان قلبش شدت گرفته و دچار نفس‌تنگی شده است. هشت ماه پیش، طی کردن مسافتی چنین کوتاه برای این دختر جوان اصلا مسئله نبوده است.

او هر هفته دو یا سه بار برای رقص از خانه بیرون می‌رفت، ساعت‌های زیادی را به کوه‌نوردی یا شنا در استخر می‌گذراند. تا اینکه مبتلا به بیماری کووید-۱۹ می‌شود. با اینکه مدتی است از درمان بیماری گذشته، اما از شر عوارض این بیماری خلاصی ندارد.
"رسما درمان شده، اما نه تندرست!"
حال و روز والری گیزن آن چیزی است که پزشکان از آن با عنوان "رسما درمان شده، اما نه تندرست" یاد می‌کنند. علم پزشکی هنوز پاسخی برای این موضوع نیافته است. تحقیقات صورت گرفته در ایتالیا و ایرلند نیز نشان می‌دهند که بسیاری از نشانگان ابتلا به بیماری "کووید-۱۹" پس از چند ماه مجددا در برخی از بیماران ظاهر می‌شوند.
۴۰۰ کیلومتر دوچرخه سواری از کپنهاگ به برلین. والری گیزن از بازگشت عوارض کووید-۱۹ بی‌اطلاع بودوالری گیزن می‌گوید هیچگاه در طول زندگی‌اش خودش را چنین بیمار حس نکرده است. او اواخر ماه مارس به ویروس کرونا مبتلا شد: «ضربان قلبم شتاب گرفته بود. فشار زیادی در قفسه سینه‌ام حس می‌کردم. هیچگاه این اندازه احساس بیماری نداشتم.»

دو هفته می‌بایست استراحت می‌کرد. از خستگی مفرط خود می‌گوید و از دردی که در ریه‌هایش پیچیده بود. می‌گوید کار به جایی رسید که رفتن تا دستشویی نیز برایش به یک شکنجه بدل شده بود.

در آن هنگام، امکان انجام تست کرونا مثل امروز نبود. او که متولد برلین است و در رشته انسان‌شناسی تحصیل کرده، در زمان ابتلا به ویروس کرونا در پایتخت دانمارک، در کپنهاگ، مشغول به کار بوده است. می‌گوید: «این موج نخست شیوع کرونا در دانمارک بود. من حتی از رفتن به بیمارستان هم وحشت داشتم.»

در ماه ژوئن، برای نخستین بار پزشکان متوجه می‌شوند که در بدن او پادتن ویروس "سارس-کوو-۲" وجود دارد. والری گیزن می‌گوید، پس از ان احساس سلامت کرده است. حتی مسیر کپنهاگ تا برلین را با دوچرخه طی کرده بود، مسافتی بالای ۴۰۰ کیلومتر. اما احساس اطمینان او از فائق آمدن بر ویروس کرونا چندان دوام نیافت.
احساس خستگی مفرط. هر روز بارها باید دراز بکشد و استراحت کنداواخر ماه اوت باردیگر عوارض بیماری کووید-۱۹ در او مشاهده می‌شود: خستگی مفرط و دائمی، فشار در ریه و تنگی نفس. می‌گوید: «حالم این قدر بد بود که حتی نمی‌توانستم سرم را بلند کنم.»

گرچه هم‌خانه‌ای او در کپنهاگ ظرف این مدت مانند یک پرستار از او مراقبت می‌کرده، اما والری گیزن ترجیح داده به برلین و به نزد خانواده خود بازگردد.

والری می‌گوید با کمک پزشکان در برلین حال او اندکی بهتر شده و دست‌کم می‌تواند دو یا سه جمله را بدون تنگی نفس بگوید.

آنچه والری گیزن تجربه می‌کند، دقیقا همان چیزی است که سازمان بهداشت جهانی پیش از این نیز درباره آن اطلاع‌رسانی کرده بود.

سازمان بهداشت جهانی گفته بود موارد زیادی مشاهده شده که ماه‌ها پس از درمان بیماری کووید-۱۹، نشانگان این بیماری، خستگی و ضعف شدید به همراه تنگی نفس، مجددا به برخی از مبتلایان بازگشته است. موضوعی که برای پزشکان همچنان یک معماست.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.