مغز خوردن تنقلات پرکالری را به مواد خوراکی سالم ترجیح می‌دهد

 عملکرد مغز در قبال مواد غذایییورونیوز :یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد که مغز به هنگام تصمیم‌گیری برای انتخاب خوراکی، انسان را به سمت غذاهای پرکالری هدایت می‌کند.

پژوهشگران در دانشگاه واخنینگن هلند در پژوهش تازه خود که بر روی ۵۱۲ فرد انجام شده است، قابلیتی در مغز را نشان داده‌اند که به هنگام انتخاب مواد خوراکی عمل می‌کند و انسان را متمایل به غذاهایی می‌کند که در رده اغذیه پرکالری طبقه‌بندی می‌شوند.

برای نیاکان شکارچی ما، که نمی‌دانستند وعده غذایی بعدی آن‌ها چه وقت فرا خواهد رسید، این قابلیت کمک می‌کرد تا بتوانند در محیط بهتر دوام بیاورند. با این حال تحقیقات جدید نشان می‌دهد برای یک فرد مدرن که در حال زیر و رو کردن آشپزخانه جهت یافتن یک ماده خوراکی است این قابلیت می‌تواند مضر باشد.

یافته‌ها نشان می‌دهد وقتی شرکت‌کنندگان در آزمایش در یک مارپیچ پر از مواد غذایی مختلف قرار گرفتند، بیشتر شکلات و چیپس را به خاطر می‌آوردند تا مواد اغذیه سالم مانند سیب یا گوجه‌فرنگی را.

محققان می‌گویند حتی زمانی که شرکت‌کنندگان تنها در معرض بوی مواد خوراکی قرار گرفتند، باز هم نتیجه این بود که افراد مواد غذایی پرکالری را بیشتر به بخش «حافظه فضایی» مغز خود می‌سپردند. بخش حافظه فضایی در مغز تمایلات محیطی و غذایی فرد را رتبه‌بندی می‌کند

یک پژوهش دیگر که پیشتر انجام شده است نشان می‌دهد وقتی به شرکت‌کنندگان در آزمایش تصاویر غذاهای پرکالری و کم‌کالری نشان داده می‌شود، نواحی «سامانه پاداش» در مغز با مشاهده غذاهای پرکالری فعال می‌شوند. این سامانه یک سیستم پیام رسانی ویژه در مغز است که بدن را از نیازهایش آگاه می‌کند.

در طبیعت حیوانات به طور معمول ابتدا از غذاهای پرانرژی شروع می‌کنند، با این حال اینکه آیا مغز انسان نیز از همین رویه پیروی می‌کند محل بحث دانشمندان باقی مانده است.

نویسندگان مقاله تحقیقی می‌گویند هرچند حس بویایی انسان‌ها در مقایسه با حیوان‌ها ضعیف‌تر است، با این حال توانایی مغزی در تشخیص کالری غذا از روی یک حس بویایی قوی تقریبا به طور یکسان در انسان و حیوان وجود دارد.

نتایج تحقیق تازه پژوهشگران در نشریه مطالعات علمی نیچر منتشر شده است.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.