آن چه لازم است الان در مورد کرونا بدانیم

رادیو فردا :با گذشت حدود ده ماه از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در جهان، هنوز پزشکان و پژوهشگران هر روز به نکته و یافته جدیدی درباره بیماری کووید ۱۹ دست می‌یابند، نکاتی که آگاهی از آنها می‌تواند به همه کمک کند.

خبرگزاری رویترز در گزارشی بخشی از این یافته‌های جدید را جمع‌آوری کرده است.
هوشیاری در مورد تصور نادرست از رسیدن به خط پایان مسابقه
مایک رایان، متخصص ارشد برنامه‌های اضطراری سازمان جهانی بهداشت، روز دوشنبه،‌ ۲۸ مهرماه، گفت که کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی باید از تجربه کشورهای آسیایی تبعیت کنند، تمامی اقدامات مربوط به مقابله با شیوع ویروس را ادامه داده و هر فردی را که با اشخاص مبتلا تماس داشته قرنطینه کنند.

به گفته او، مردم کشورهایی که اقدامات مربوط به مقابله با شیوع ویروس را در مدت طولانی‌تری ادامه داده‌اند به حکومت خود اعتماد بیشتری دارند.

آقای رایان افزود: «به عبارت دیگر، این کشورها از خط پایان مسابقه عبور کرده، ولی به دویدن ادامه دادند چون می‌دانستند که مسابقه تمام نشده و خط پایان غیرواقعی است. بسیاری از کشورها برای خود یک خط پایان فرضی تعیین کرده و به محض عبور از این خط بخشی از اقدامات خود را کاهش داده یا متوقف کردند.»
بیماری‌های طولانی ناشی از ابتلا به کووید ۱۹
پژوهشگران دانشگاه آکسفورد دریافته‌اند که افراد جوان و سالمی که به کووید ۱۹ مبتلا شده و به بستری شدن در بیمارستان نیاز ندارند در طولانی‌مدت دچار مشکلات جسمی و بیماری خواهند شد.

آنها در این پژوهش وضعیت حدود ۲۰۰ فرد مبتلا به کووید ۱۹ با سن متوسط ۴۴ سال را بررسی کرده‌اند که ۹۰ درصد آنها جزء گروه‌های پرخطر مثل مبتلایان به دیابت، فشار خون بالا یا بیماری قلبی نبودند و فقط ۱۸ درصد آنها به حدی بیمار شده‌اند که نیاز به بستری شدن داشتند.

با وجود گذشت حدود ۱۴۰ روز از زمان ابتلا، حدود ۹۸ درصد از آنها هنوز از خستگی و کوفتگی بدن رنج می‌برند، ۹۲ درصد نارسایی‌های قلبی و ریوی دارند، ۸۸ درصد از درد عضلات رنج می‌برند، ۸۷ درصد برای تنفس عادی مشکل دارند، ۸۳ درصد سردرد دارند و ۷۳ درصد نیز از نارسایی دستگاه گوارش رنج می‌برند. درصد آسیب‌دیدگی اعضای داخلی بدن در میان افرادی که بستری شده بودند بالاتر بود.

پژوهشگران دانشگاه آکسفورد که نتایج تحقیقات آنها برای تبادل نظر با سایر مجامع علمی روز جمعه منتشر شد گفتند که اثبات ارتباط مستقیم بین ویروس کرونا با بروز این نارسایی‌ها هنوز ممکن نیست، ولی این پژوهش ثابت می کند که تداوم بررسی سلامت اعضای بدن افرادی که ابتلای آنها خفیف بوده ضروری است.
واکسن سرماخوردگی ممکن است به حفاظت در برابر کووید ۱۹ کمک کند
نتایج تحقیقاتی که در هلند انجام شده نشان می‌دهد که کارکنان بخش‌های درمانی که سال گذشته واکسن سرماخوردگی زده‌اند در ابتلا به ویروس کرونا ریسک کمتری دارند. این آزمایش نشان می‌دهد که واکسن آنفلوآنزایی که سال گذشته تزریق شده واکنش سلول‌های بدن در برابر ویروس کرونا را نیز افزایش می‌دهد و میزان ابتلا به ویروس کرونا در میان کارمندانی که واکسن آنفلوآنزا زده‌اند به نسبت سایرین ۳۹ درصد کمتر بوده است.
بررسی تاثیر کووید ۱۹ در ابتلای افراد سالم به دیابت
در ماه‌های اخیر ثابت شده افرادی که دیابت دارند در صورت ابتلا به کووید ۱۹ با خطر بالاتری روبه‌رو هستند. اکنون بسیاری از پزشکان و پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که ابتلا به کووید ۱۹ در برخی از کودکان و افراد بالغ که جزو گروه‌های پرخطر محسوب نمی شوند ممکن است به شروع بیماری دیابت منجر شود.

دکتر فرانچسکو روبینو، پژوهشگر دیابت و مسئول بخش جراحی و متابولیک کودکان در دانشگاه کینگز کالج لندن، ریاست یک گروه پژوهشی بین‌المللی در این زمینه را برعهده دارد. او می‌گوید تاکنون بیش از ۳۰۰ پزشک از طریق جمع آوری و ارسال سوابق بیماران خود در این پژوهش شرکت کرده‌اند و پیش‌بینی می‌کند که با تداوم همه‌گیری ویروس کرونا این تعداد افزایش یابد.

علاوه بر این، موسسه ملی سلامت در آمریکا اخیرا بودجه تحقیقات جداگانه‌ای در مورد تاثیر ویروس کرونا بر افزایش قند خون و دیابت را تامین کرده است. شروع دیابت تحت تاثیر بیماری کووید ۱۹ ممکن است ماه‌ها پس از ابتلای افراد بروز کند و در نتیجه عوارض درازمدت و ابعاد این مشکل احتمالا در سال آینده میلادی مشخص خواهد شد.

اثبات نقش کووید ۱۹ در ابتلا به دیابت علاوه بر جمع‌آوری نمونه های موردی و پراکنده نیازمند پژوهش‌های طولانی و شواهد علمی بیشتری است
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.