محرومیت از تابعیت آلمانی برای پزشکی که با زنان دست نمی‌دهد

دویچه وله :براساس رای دادگاهی در آلمان یک پزشک لبنانی به این دلیل که حاضر نیست با زنان دست بدهد، حق گرفتن تابعیت آلمان را ندارد. در آلمان برخی خواهان روادری با مسلمانان و گروهی موافق پافشاری بر ارزش‌های فرهنگی جامعه میزبان هستند.

دیوان عدالت اداری یکی از ایالات آلمان رد تقاضای یک پزشک لبنانی‌الاصل برای گرفتن تابعیت آلمان را تایید کرده است.

رای این دیوان با این استدلال صادر شده که «هرکس که به دلیل جهان‌بینی بنیادگرایانه از دست دادن با زن امتناع ورزد، حق گرفتن تابعیت آلمان را ندارد.»

رای دیوان  روز جمعه ۲۵ مهر (۱۶ اکتبر) صادر شد که می‌گوید: «نگرش این مرد تضمین کننده این نیست که او بتواند خود را با مناسبات جامعه آلمان تطبیق دهد».

به این ترتیب دیوان یادشده حکم یک دادگاه اداری را تایید کرد که شکایت اولیه مرد علیه تصمیم شورای اداری ایالت بادن ورتمبرگ در رد اعطای تابعیت او را رد کرده بود.
ماجرا از کجا شروع شد؟
پزشک یادشده از سال ۲۰۰۲ یعنی ۱۸ سال است که در آلمان زندگی می‌کند و اکنون پزشک ارشد در یک کلینیک است. او سال ۲۰۱۵ تقاضای تابعیت آلمانی داده بود و با این تقاضا موافقت شده بود.

او برای گرفتن گواهی تابعیت به اداره مربوطه مراجعه می‌کند و کارمند این اداره که یک زن بود هنگام تحویل دادن گواهی به رسم احترام دستش را به سوی دراز می‌کند. مرد از دست دادن با کارمند زن خودداری می‌کند و این طور استدلال می‌کند که همسرش زنی مسلمان (با ملیت آلمانی و سوری الاصل) است و او به همسرش قول داده است که با هیچ زن دیگری دست ندهد. کارمند زن هم از دادن گواهی شهروندی به او خودداری می‌کند. همین موجب شکایت پزشک تبعه لبنان به مراجع اداری و سپس قضایی می‌شود. حالا احتمالا دادگاه اداری فدرال باید به این پرونده رسیدگی کند.

دیوان ایالت بادن وروتنبرگ درباره اعتقادات مذهبی این مرد می‌گوید که «از دست دادن با هر زنی به این دلیل که از جنسیت دیگری است امتناع می کند و آنرا فی‌نفسه به عنوان تهدید و وسوسه جنسی یا رفتار غیراخلاقی برای مرد تلقی می‌نماید.»
تقابل بر سر ارزش‌های دینی و فرهنگی متفاوت
به حکم دیوان اداری ایالت بادن ووتنبرگ واکنش‌های متفاوتی نشان داده می‌شود. واکنش‌هایی که هر بار بر سر مسائلی مشابه بحث درباره همپیوندی فرهنگی مهاجران، بویژه از کشورهای مسلمان را با جامعه میزبان دامن می‌زنند؛ مثلا بحث بر سر ممنوعیت حجاب معلمان زن در مدرسه به عنوان یک سمبل سیاسی مذهبی یا تسامح در قبال آن به عنوان احترام به سلیقه و عقاید شخصی یا نپذیرفتن دستور کارفرمای زن یک شرکت از سوی برخی پناهندگان مرد، یا محروم شدن دختران خانواده‌های مسلمان از شرکت در ساعت ورزش مدرسه، بخصوص شنا و بسیاری نمونه‌های دیگر.

جامعه آلمان نگاه یکسانی به مهاجران و معیارهای دینی و ارزش‌های فرهنگی آنان ندارد. گروهی موافق تعامل حداکثری هستند، گروهی این رواداری را رد می‌کنند و آن را به نفع تبعیض جنسی علیه زنان، بخصوص دختران جوان خانواده‌های مهاجر مسلمان می‌دانند، بخشی از مردم حتی معتقدند هرکس نمی‌خواهد ارزش‌های فرهنگی جامعه میزبان را بپذیرد، جایی در این کشور ندارد.

یکی از همکاران دویچه‌وله آلمانی در تفسیری خواهان خونسردی و تعامل بیشتر در مواجه با تفاوت‌های مذهبی و فرهنگی شده است. او به خاطره‌ای مربوط به سال‌ها پیش اشاره می‌کند که در آن سفیر یک کشور که نامش در نوشته برده نشده، در مراسمی به مناسبت سال نو با حضور یوهانس راو، رئیس جمهور وقت حاضر نمی‌شود با یک وزیر زن که در کنار رئیس جمهور ایستاده دست بدهد.

او به واکنش مناسب رئیس جمهور آلمان برای جلوگیری از تنش اشاره می‌کند و بحث داغی که پس اتمام مراسم در این باره میان هرسه طرف ماجرا درمی‌گیرد. در گزارش دویچه‌وله از این کشور و سفیرش نام برده نشده است. اما در میان دولتمردان کشورهای اسلامی این تنها مقام‌های جمهوری اسلامی هستند که حاضر به دست دادن با سیاستمداران زن نیستند و بارها موضوع تمسخر ایران در مجامع بین‌المللی شده‌اند.

او سپس به مورد این پزشک لبنانی می‌پردازد و می‌نویسد این پزشک در همه آزمون‌ها برای گرفتن تابعیت موفق بیرون آمده، هر نوع افراط گرایی را رد می کند و نظم ناظر بر آزادی و دمکراسی را می‌پذیرد. بنابراین سوال این جاست که کدام رفتارها خطری برای هویت فرهنگی جامعه به شمار می‌روند؟

کرامت انسانی هسته اصلی قانون اساسی آلمان است؛ آزادی بیان، برابری، آزادی مذهب و منع تبعیض. بسیاری معتقدند این اصول ایده‌آل‌های یک جامعه دمکراتیک هستند که همواره برای رسیدن به آنها باید تلاش کرد و ترجمان عملی آنها در جامعه متکی بر رواداری نسبت به یکدیگر و آرامش و تحمل در مناسباتی آزاد است. ولی در باره دامنه این رواداری به ویژه زمانی که به تبعیض‌های جنسیتی بیانجامد اتفاق نظر وجود ندارد و بخش‌هایی از جامعه آن را برنمی‌تابد.

بحث‌ و اختلاف نظر در مورد تفاوت‌های فرهنگی و عقاید مذهبی، از جمله استفاده از حجاب یا از نشانه‌های مذهبی تنها به آلمان ختم نمی‌شود. استفاده از حجاب در محیط‌های آموزشی در فرانسه بی چون و چرا ممنوع است. در سال ۲۰۱۸ میلادی نیز یک زن مسلمان الجزایری به‌دلیل دست ندادن با کارمندان مرد در جریان برگزاری مراسم اعطای تابعیت از شهروندی فرانسه محروم شد و به دادگاه شکایت کرد.

در آنجا نیز این حرکت زن به نشانه این گذاشته شد که خود را «با جامعه فرانسه تطبیق نداده» و بنابراین مستحق گرفتن حق شهروندی نیست
+82
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۷
    Ashkan60 - لندن، انگلستان

    گرچه این عمل خود نوعی افراط گرایی و نگاه از بالا به خارجیان بوده اما چون در مورد یک اسلامگرا که تصادفاً پزشک هم هست انجام شده کار درستی بوده ! برای من این سوال پیش آمده که قولی که این لبنانی پزشک به زنش داده فقط دست خانمها را شامل میشده و جاهای دیگر آزاد است یا خیر ؟ و اصولاً یک پزشک چطور بدون دخالت دست قادر به معاینه و درمان بیماران زن است؟ آیا ایشان از زبان یا جای دیگر برای معاینه استفاده میکرده یا آلتی شبیه دست آنهم محرم توسط علما ی اسلام اختراع شده که ما خبر نداریم ؟!لعنت بر جهل و حماقت
    4
    78
    دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    freedom of the press - تهران، ایران

    دموکراسی به شیوه آلمانی های . این دیگه خیلی الکی هستش. به عنوان آزادی فردی این نمی تونه دلیلی برای سلب تابعیت باشه. خیلی دلیل آبکیه. نه به اون به فنا دادن میلیونها آدم و نه به این مسخره بازی‌ها به نام دفاع از آزادی. هنوز جانبازان ایرانی که با موشکهای شیمیایی آلمانی در چللچه شیمیایی شدند زنده هستند و دارند به نام انسانیت و دفاع از مملکت زجر میکشند. آنوقتدیت ندادن که یه کار اختیاری هست نه اجباری باید تاوان داشته باشه. بسیجی ها و پاچه خواران علی چلاق سو استفاده نکنند و بهم مثبت بدهند. هزار منفی ازکیانی که ضد علی چلاق هستند برام می ارزه تا یک مثبت از طرف شماها. این شهیدان و جانبازان بخاطر پرفشاری خمینی ضد ایرانی های تبار بی وجود به ایران و ایرانی تحمیل شد. خمینی ننگ به ذات کثیفت
    70
    17
    دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    این آدم الان یک پزشک رده پایین هستش و شک نکنید اگر مسئول درمانگاه یا کاره ای بشه همه زنها رو اخراج و صددرصد اگر توانش رو داشته باشه ساعات زنانه و مردانه برای درمانگاهش در نظر میگیره. در ثانی یک پزشک چطور میتونه به زنها دست نزنه و به کار پزشکی مشغول باشه یعنی فقط مریض مرد قبول میکنه؟ واقعا واضح هستش که این خشکه مذهبی ها با چراغ خاموش میان در کشورهای پیشرفته و بعد منتظر موقعیت هستند تا این کشورها رو هم به گند بکشند. آخه اگر این رفتارها و اخلاقیات خوب هستش برو همون لبنان به اعتقاداتت عمل کن و توضیح بده اونجاها که اینکارا رو میکنند آیا همه چیز درست و عالی و بدون مشکله؟ من شخصا از آلمانی ها حمایت میکنند و این غده های سرطانی شیعه و سنی و غیره واقعا باعث سقوط بیشتر انسانها و حتی اسلام شدند. کسی که در یک محیط کاری دست به زنی بده و وسوسه و حالش بد بشه و باید سریع بستری و به یک کشور اسلامی عودت داده بشه چون از نظر تخیلات و افکار شیطانی خطرناک هستش.
    5
    44
    دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    [::freedom of the press - تهران، ایران::] دمکراسی؟ یاد چیزای خوب افتادی؟اینجا که میشه یاد دمکراسی می افتی؟ شما جواب بده چرا این بسیجی ها و تندروهای حزب اللهی و سنی های القاعده و داعش و وهابی انقدر علاقه دارند در کشورهای غربی زندگی کنند؟ مگه اینا از اسلام و عقاید و این چیزا نمیگن چطوریه اینا سرشون رو بزنی تهشون داره میاد غرب؟ در تمام دنیا وقت کار همه چیز در راستای کار هستش و زمان تفریح و سکس جای دیگه اس. این آدم مثلا مذهبی چطور میخواد پزشک و پایبند به مسائل پزشکی باشه وقتی از دست دادن اداری و معمولی با زنان احساس میکنه وسوسه میشه یا حال و احوالش بد میشه و فکر و خیالاتی میشه؟ چطور میخواد پزشکی کنه در جامعه آلمان و مردان و زنان و دختران و پسران مریض رو مداوا کنه؟ یعنی میخواد فقط مردها رو قبول کنه؟ مشخصه این آدم مناسب ماندن در این جامعه نیست حتی در جوامع اسلامی هم کسی جرات نخواهد کرد زن و بچه اش رو بفرسته پیش همچین دکتری. به نظرم باید اخراج و به لبنان یا ایران بره. چه ایراد داره بره ایران فقط مردها رو ببینه چرا اصرار داره در آلمان و جامعه آزاد اونجا باشه؟.
    8
    42
    دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    پزشک زنان اکثریت قاطع بیماران خود را که زن هستند ابتدا باید معاینه زنانگی یعنی ولو و واژن زن را معاینه بکند.برای این پزشک و خانمش دست زدن و معاینه داخلی واژن اشکال ندارد ولی دست دادن با زنان ایراد دارد.این مسخره ها را اخراج کنید تا دچار عوارض بیشتر نشدید
    1
    16
    ‌سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    احتراز - دورف، آلمان
    آلمان بد وضعی پیدا خواهد کرد بدتر از فرانسه خواهد شد . حالا این آقا که ۲۰۰۲ آمده، حالا ۲۰۱۵‌ها ماندند، سر مرکل روسری هم میکنند.
    0
    19
    ‌سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    از نظر من باید این پزشک دست می داد. در دین هم گفتند که کاری نکنید که دیگران از دین شما زده شوند.
    16
    3
    ‌سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    Pahbod666 - لندن، انگلستان
    [::freedom of the press - تهران، ایران::]. حرف مفت نزن،شما اسلامیستها حالا حرف از دموکراسی میزنین؟ شما و دینتون حتی اجازه نمیدید مردم به میل خودشون لباس بپوشند و زندگی کنند و همه رو‌مجبور به اجرای دین عقب موندتون و قوانین وحشیانش به زور میکنید،حالا یاد دموکراسی افتادی ؟ آلمان و اروپا ارزشها و فرهنگ مشخص نودش رو داره،هر عقب مونده مذهبی که نمیتونه برگرده به کشور داغون خودش.
    6
    17
    ‌سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    freedom of the press - تهران، ایران
    [::Pahbod666 - لندن، انگلستان::]. حرف مفت را تو می‌زنی.. که نمی فهمی من چی میگم. ... تو اگه واقعا در لندن زندگی میکنی پس هنوز پناهنده جیره خور هستی چون تو همون کشور انگلستان وقتی خواستی شهروند بشوی یکی از سوالاتش اینه که به چه کسی می خواهی سوگند بخوری!!؟ خدا یا ملکه!؟ دوم آیا مایل به دست دادن هستید یا نه!!!؟ خیلی‌ها میگند نه پس انگلیس تابعیتشون را پس بگیره. من زندانی سیاسی بودن در ایران برای دفاع از ... هایی مثل تو حالا توی ... اینطور برای من می نویسی بدبخت پناهنده بیچاره
    0
    7
    ‌سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    freedom of the press - تهران، ایران
    [::paksan - ایران، ایران::]. [::paksan - ایران، ایران::]. حرف از آزادی است اینقدر الکی تند نرو. کشورهای آزاد برای یک سری کارها آزادت میگذارند نه تحمیل کنند. پیامی که برای پهبد گذاشتم بخون تا با قوانین انگلیس آشنا بشی . شما اول به معنا و مفهوم حرف طرف پی ببرید و بعد با قانون کشوری که درش مثل انگل چسبیدید بهشون آشنا بشوید تا برای هر فرمی نخواهید پول هنگفتی بدهید به مشاوران حقوقی که براتون پرش کنند. اگه با قانون آشنا بودی اینطور نمی نوشتی. تو انگلیس این اختیار را بهت می دهند که مایل به دست دادن هستید یا نه. حتمی نباید در اون کشور زندگی کنید حقوق بین الملل و روابط سیاسی را بخوانید آشنا میشوید.
    0
    7
    ‌سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.