کارزار «اتحاد برای نوید» خواستار حذف جمهوری اسلامی از بازی‌های المپیک توکیو شد

از راست: نازنین بنیادی، سردار پاشایی و مسیح علینژادصدای آمریکا :یک کارزار تازه که در اعتراض به اقدام رژیم جمهوری اسلامی در اعدام نوید افکاری، کشتی گیر ایرانی، راه‌اندازی شده، خواستار حذف این کشور از بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۱ توکیو شده است.

این کارزار «اتحاد برای نوید» نام دارد و توسط تعدادی از فعالان حقوق بشر و ورزشکاران ایرانی شکل گرفته است.

مسیح علی‌نژاد، خبرنگار مستقل و مجری برنامه «تبلت» در صدای آمریکا، یکی از کسانی است که در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی، درباره این کارزار به آگاهی‌رسانی پرداخته است و پیام های چهره های سرشناس ورزش و فرهنگی ایران را منتشر می‌کند. او این کارزار را «همراهی ملی‌پوشان طلایی ایران (ورزشکاران دارنده مدال طلای مسابقات جهانی) با فعالان حقوق بشر» توصیف می‌کند.

مسیح علی‌نژاد با اشاره به استقبال از هشتگ‌های فارسی «#اتحاد_برای_نوید» و انگلیسی «#United۴Navid» در شبکه‌های اجتماعی، از تمامی فدراسیون‌های ورزشی جهان و کمیته بین‌المللی المپیک می‌خواهد که جمهوری اسلامی را به دلیل قتل نوید افکاری تعلیق کنند.

چهره‌های سرشناس ورزشی یا فرهنگی ایران،‌ پیام‌های تصویری خود را با هشتگ «#United۴Navid»  منتشر می‌کنند و در آن از کمیته‌ بین‌المللی المپیک و فدراسیون بین‌المللی فوتبال می‌خواهند، جمهوری اسلامی را از شرکت در بازی‌های المپیک و مسابقات فوتبال محروم کنند.

از چهره‌هایی که در روزهای اخیر به این کارزار پیوسته‌اند، می‌توان به سردار پاشایی کشتی‌گیر پیشین، شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل، محمدرضا فغانی داور فوتبال، فاطمه آقاجانی کوهنورد، تونیا ولی‌ا‌وغلی شناگر پیشین، نازنین بنیادی بازیگر و فعال حقوق بشر، امیر کمالی دونده پیشین، سودابه لشکری بازیکن پیشین کریکت، شیوا امینی بازیکن پیشین فوتسال، مجید فلاح قهرمان پیشین ورزش‌های رزمی، و فاطمه سپهری فعال سیاسی، اشاره کرد.

شرکت‌کنندگان در این کارزار، به ویژه ورزشکاران، در پیام‌های خود به بیان گوشه‌هایی از تجربیات شخصی پرداختند و به موضوعات دیگری چون وجود تبعیض‌های جنسیتی، مذهبی، و قومیتی ‌در ورزش ایران، ممنوعیت ورود تماشاگران زن به ورزشگاه‌ها، و یا تحت فشار گذاشتن ورزشکاران توسط جمهوری اسلامی برای انصراف از رقابت با ورزشکاران اسرائیلی نیز اشاره کرده‌اند.

نازنین بنیادی، بازیگر ایرانی آمریکایی و فعال حقوق بشر، در گفتگو با صدای آمریکا می‌گوید: «جمهوری اسلامی ورزش را نیز مانند سینما سیاسی کرده است؛ چون از هر جنبه زندگی که باعث پیوند مردم‌می‌شود، وحشت دارد، و هر زبان مشترک مردمی که جهان آزاد را مخاطب قرار می‌دهد در گلو خفه می‌کند.» او در ادامه یادآور می‌شود که به همان صورتی که ممنوعیت شرکت آفریقای جنوبی در بازی‌های المپیک ۱۹۶۴ باعث ریشه‌کنی آپارتاید در آن کشور شد، تحریم جمهوری اسلامی از شرکت در مسابقات جهانی می‌تواند به ریشه‌کنی ظلم ‌ و ستم آن رژیم بر مردم ایران منجر شود.

به گفته شرکت‌کنندگان در کارزار «اتحاد برای نوید»، آنچه برای نوید افکاری اتفاق افتاد، نمونه‌ای از «رفتار وحشیانه رژیم» با اعتراضات مردمی است.

این کارزار با اشاره به گزارش سازمان عفو بین‌الملل درباره شکنجه و آزار جسمی دستگیرشدگان تظاهرات سال ۲۰۱۸، از بازداشت بیش از ۷ هزار نفر از معترضان خبر داد. به گفته اعضای این کارزار، عدم اقدام علیه نقض گسترده حقوق بشر توسط جمهوری جمهوری اسلامی، این پیام نادرست را به مردم ایران منتقل می‌کند که زندگی ایرانیان اهمیتی ندارد.

اعدام نوید افکاری، کشتی‌گیر ایرانی توسط جمهوری اسلامی با اعتراض بسیاری از ورزشکاران، سازمان‌های ورزشی، ‌نهادهای حقوق بشری همراه شده است. این اعتراضات باعث شد تا موضوع اعدام نوید افکاری در جلسه هفته گذشته کمیته بین‌المللی المپیک در سوئیس نیز مطرح شود. پس از آن جلسه، توماس باخ رئیس کمیته بین‌المللی المپبک در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی، به پرسش‌های خبرنگاران درباره این کشتی‌گیر پاسخ داد. او با اشاره به اقدامات خود در این رابطه، از اعمال مجازات علیه ایران برای اعدام نویدافکاری که به جرم شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز سراسری علیه فساد حکومت این کشور در سال ۲۰۱۸ دستگیر شده بود، خودداری کرد.

امتناع کمیته بین‌المللی المپیک از اقدام علیه جمهوری اسلامی در واکنش به اعدام نوید افکاری با انتقادات زیادی همراه شده است.

سازمان ورزشی «گلوبال اتلیت» در بیانیه‌ای که در این رابطه منتشر کرد، ناکامی کمیته ‌بین‌المللی المپیک در دفاع از حقوق ورزشکاران- از جمله عدم ایستادگی برای ورزشکارانی که دستگیر، شکنجه، و اعدام می‌شوند- را «شانه‌خالی کردن شرم‌آور این نهاد از انجام مسئولیت» دانست.

نوید افکاری، کشتی گیر ۲۷ ساله ایرانی و یکی از بازداشت شدگان در اعتراضات مردمی مرداد ۱۳۹۷ در اعتراض به سقوط ارزش ریال و گرانی سکه و دلار بود. جمهوری اسلامی ایران به رغم درخواست‌های گسترده جهانی برای جلوگیری از اعدام نوید افکاری، این ورزشکار را روز شنبه ۲۲ شهریور اعدام کرد.
تصویری از مقابل منزل نوید افکاریجمهوری اسلامی نوید افکاری را به کشتن یک مامور امنیتی متهم کرده بود؛ اما آقای افکاری، خانواده، و وکلای او تاکید داشتند که هیچ سند مستدل و متقنی درباره نقش او در این قتل وجود ندارد و صرفاً از اعترافات تحت شکنجه او برای محکوم کردنش استفاده شده است. ماموران امنیتی رژیم پس از اعدام شتابزده افکاری،‌ پیکر او را تحت تدابیر شدید امنیتی در روستای سنگر، واقع در سپیدان استان فارس، دفن کردند.

به باور سازمان‌های مدافع حقوق بشر، گروه‌های حامی ورزشکاران، و همچنین دولت‌های غربی، نوید افکاری را برای اعتراف به جرمی که مرتکب نشده بود، به طرز وحشیانه‌ای شکنجه کرده‌اند و برای او پرونده‌سازی شده است.

پیشتر، مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده روز شنبه ۲۲ شهریور اجرای حکم اعدام نوید افکاری توسط رژیم ایران را یک اقدام خبیثانه و ظالمانه خواند و آن را به شدت محکوم کرد.

مایک پمپئو در پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر ضمن استفاده از هشتگ فارسی «نویدمان را کشتند» نوشت: «اعدام نوید افکاری توسط رژیم ایران یک اقدام خبیثانه و ظالمانه است.»

از سوی دیگر رابرت دسترو، مدیر امور دموکراسی و حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا، خشم و ناراحتی خود را از اعدام نوید افکاری پس از شکنجه و اعتراف تلویزیونی اجباری ابراز کرد و در توییتی نوشت: «بی رحمی رژیم ایران حد و مرزی ندارد و باید پاسخگو نگاه داشته شوند.»

نهادهای حقوق بشری می‌‌گویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمی‌کند و بعضا افرادی بی‌گناه محاکمه و حتی اعدام شده‌‌اند. برای نمونه جمهوری اسلامی در دهه شصت هزاران نفر را که محکومیت زندان داشتند، اعدام کرد.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم ایران، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بر هم زدن ثبات در خاورمیانه می‌کند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.
+43
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    جوانانی که خودشان را برای المپیک آماده کردنند هم ضرر میکنند.بنظرم ج.ا را وادار کنند که شرکت کنندگان ایرانی با پرچم( از قتل نوید متاسفیم)در مسابقات شرکت کنند
    20
    3
    ‌چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۶:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    سرزمین اریا - کویت ، کویت
    یعنی در مزدوری برای اجنبی به این مرحله رسیدیم که حاضریم ورزشکاران کشورمون رو از مسابقات ورزشی محروم کنیم به اسم مبارزه با حکومت ,واقعا جای تاسف داره
    17
    1
    ‌چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::سرزمین اریا - کویت ، کویت::]. واقعا این مزدوری بیگانه نیست. بالاخره اینها توی خارج هستند میخواهند کاری انجام بدند که اثر بکنه. البته در بطن داستان با شما موافقم. مردمی که یه حکومت رو نخواد دو هفته از خونه نمیاد بیرون و اون حکومت خودش میگذاره میره هیچ احتیاجی هم به درگیری و یا کمک خارج نداره
    5
    1
    ‌چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.