تازه‌های کرونا: رابطه علائم کووید۱۹ با ژن‌های انتقال یافته از انسان نئاندرتال

العربیه :پژوهش‌ها و مطالعات بسیاری در خصوص ویروس کرونا انجام گرفته اما این ویروس هنوز هم به دلیل ماهیت بیماری ناشی از آن، دانشمندان را سردر گم ساخته و هزاران پرسش را ایجاد کرده که نیاز به پاسخ دارند.

نکته جدید در این رابطه این است که به گفته پژوهشگران آلمانی، ژن‌های به ارث رسیده از انسان نئاندرتال که به پسر عموی انسان کنونی شهرت دارد، در برخی وضعیت‌ها با ابتلا به علائم شدید بیماری کووید 19 ارتباط دارند.

تیمی از متخصصان ژنتیک با آزمایش به روی رشته «دی ان آ»، وضعیت‌های بسیار وخیم ابتلا به کرونا و مقایسه آن با رشته‌های شناخته شده این مولکول که از انسان نئادرتال به نژادهای اروپایی و اسیایی انتقال یافته، گونه‌ای ارتباط را ردیابی کرده اند.

این رشته «دی ان آ » را میتوان در ژن سوم بشری یافت و دانشمندان اروپایی وجود برخی تفاوت‌ها در این رشته را با خطر ابتلا به عوارض شدید بیماری کووید 19 پیوند داده اند.
60 هزار سال قبل
سفانتی بابو هوگو زیبرگ از انستیتو پیشرفته انسان شناسی ماکس پلانک در مقاله پژوهشی خود که در مجله «نیچر» انتشار یافته نوشته است «خطر ناشی از بخش جینومی متعلق به انسان نئاندرتال است که نزدیک به 50% اهالی جنوب آسیا و 16% اروپائیان حامل آن هستند.»

در این مقاله آمده است: «روشن شده این ژن‌ها را انسان معاصر از پسر عموهای نئاندرتال خود در هنگام آمیزش در نزدیک به 60 هزار سال قبل به ارث برده است و افرادی که وارث این نوع از ژن‌ها هستند، 3 برابر بیشتر نیازمند تنفس مصنوعی در صورت ابتلا به ویروس کرونا خواهندبود».

این پژوهشگر همچنین تمایزهای مشابهی را در رشته DNA مربوط به اسکلتی یافته که عمری 50 هزار ساله داشته و به انسان نئاندرتال پیدا شده در کرواسی و دیگر اسکلت‌های پیدا شده در سیبری بازمی‌گردد.
ارتباط با سارس
از سوی دیگر پژوهش‌ها نشان داده اند که انسان کرومانیون (معاصر) ده‌ها هزار سال پیش با انسان نئاندرتال و أنواع دیگر انسان‌های معروف به دینیسیوان، اختلاط و آمیزش یافته اند.

بر أساس برآورد این پژوهش‌ها نزدیک به 2% «دی ان آ» افراد با نژادهای اروپایی و آسیایی را می‌‍‌توان به انسان نئاندرتال ارجاع داد.

پژوهشگران با پرسش مواجهند که صفات ژنتیکی موجود نزد افرادی با تبار انسان نئاندرتال چیست که آنها را در معرض خطر اعلائم شدید مربوط به کووید 19 قرار می‌دهد و این که آیا این عوارض صرفا محدود به سارس-کو-2 می‌شود یا دیگر أنواع کرونا یا بیماری‌های دیگر را نیز شامل می‌گردد.
پیآمدهای مصیبت بار
درهمین راستا دکتر جفری باریت متخصص ژنتیک انستیتو بریتانیایی سانجر که در این پژوهش مشارکت نکرده می‌گوید هیچ توجیه پزشکی یا بیولوزیک در مورد حقیقت این تمایز در انسان نئاندرتال وجود ندارد و بشر از تنوع ژنیتیکی گسترده‌ای برخوردار است که برخی از آن در نیاکان ما در انسان‌های گونه‌های دیگر وجود داشته و برخی دیگر در انسان نئاندرتال و در دوران زندگانی تمامی أنواع بشر باستان در آفریقا و برخی هم در انسان معاصر دیده شده است.

به گفته وی این مسیر «دی ان آ»، صرفا بخش کوچکی از تمایزها در شدت ابتلا به کرونا نزد بیماران را توجیه می‌کند.

نکته روشن در ارتباط با کرونا این است که ژن‌های به ارث رسیده از انسان نئاندرتال همانطور که در مقاله بابو زیبرگ آمده، عواقب مصیبت باری دارند ولی درهر صورت این ویروس همچنان و بعد از مرور چندین ماه از ظهور آن در چین و جان باختن بیش از یک میلیون نفر در اثر ابتلا به آن، جهانیان را به خود مشغول داشته است.
+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.