گزارش‌ها از ایران درباره بستری اجباری برخی از زندانیان سیاسی در بیمارستان‌ روانی

بستری کردن اجباری زندانی در بیمارستان روانی مطابق قوانین بین‌المللی مصداق شکنجه زندانی و خلاف اصول انسانی و حقوق بشر استبی بی سی :از ایران گزارش می‌شود که چند زندانی سیاسی و عقیدتی در روزهای اخیر از سوی ماموران امنیتی و قضایی به صورت "اجباری در بیمارستان‌های روانی‌" بستری شده‌اند. نام برخی از این افراد به دلیل نگرانی از واکنش ماموران منتشر نشده است.

سعید دهقان، از وکلای دادگستری خبر داده که یکی از موکلانش را با اجبار در بیمارستان روانی بستری کرده‌اند و هشدار داده که "به تیمارستان کشاندن زندانیان سیاسی و فعالان مدنی به عنوان پروژه جدید از سوی نهادهای امنیتی طراحی شده است".

چنین اقداماتی مطابق قوانین بین‌المللی می‌تواند مصداق شکنجه زندانی و خلاف اصول انسانی و حقوق بشر باشد..

آقای دهقان در توییتر خود گفته است که بستری کردن موکلش در بیمارستان روانی "تکرار فجایع مشابه بهنام محجوبی و کیانوش سنجری است". آقای سنجری که در آمریکا زندگی می‌کرد و برای دیدار اقوام خود به ایران رفته بود از سوی ماموران دستگیر شد. وی اخیرا گفته است که در مدت بازداشتش پس از مدتی به اجبار در بیمارستان روانی امین‌آباد بستری شد. وی گفته است که ماموران با "تزریق آمپول‌هایی" که موجب اختلال در تکلم و تحرک می شود دست و پای او را در بیمارستان روانی به طور مداوم به تخت می بستند.

بستری کردن اجباری آقای سنجری در بیمارستان روانی پیش از موارد تازه است که در روزهای اخیر گزارش می‌شود.

روز گذشته اعلام شد که بهنام محجوبی، زندانی سیاسی در زندان اوین تهران را به بیمارستان روانی امین‌آباد منتقل کرده اند.

فائزه علیپور که اخبار زندانیان سیاسی و دراویش گنابادی را در توییتر خود منتشر می کند، گفته بود که بستری کردن آقای محجوبی به دستور رئیس زندان اوین تهران صورت گرفته که پیش از این هم وی را به بستری کردن در تیمارستان تهدید کرده بود.

خانم علیپور گفته است که مسئولان بیمارستان امین‌آباد گفته بودند که وضعیت درمانی بهنام محجوبی ارتباطی با آنها ندارد.

به نظر می‌رسد بستری کردن زندانیان سیاسی در بیمارستان روانی از تازه‌ترین روش های نقض حقوق شهروندی از سوی مقام های ایرانی است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران در گزارش های خود گفته است که ماموران امنیتی و قضایی به طور مرتب به اقداماتی همچون محروم کردن زندانیان سیاسی از دسترسی به خدمات پزشکی و خودداری از بستری کردن افراد نیازمند به مراقبت های پزشکی دست می زتند. به تازگی نسرین ستوده، حقوقدان زندانی در زندان اوین، به دنبال کسالت شدید ناشی از اعتصاب غذا پس از روزها ممانعت به بخش اورژانس بیمارستان منتقل و سپس به دلیل وخامت حالش در بخش مراقبت های قلبی بستری شد اما ماموران امنیتی و قضایی بدون تکمیل روند درمان، وی را به زندان اوین برگرداندند.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل می گوید که وضعیت زندانیان و بازداشت شدگان سیاسی در زندان های ایرانی به هیچ وجه مناسب نیست و در سال های اخیر مواردی از مرگ مشکوک آنها در زندان گزارش شده است.

در سال های اخیر مقام های قوه قضائیه ایران موارد متعددی از مرگ زندانیان در زندان را تایید کرده اند.

ستار بهشتی، وبلاگ نویس که در بازداشتگاه نیروی انتظامی کشته شد و کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه امام صادق و از بازداشت شدگان پرونده محیط زیستی ها از جمله افرادی هستند که در زمان بازداشت فوت کرده اند.

۴۷ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، ایالات متحده آمریکا، و اتحادیه اروپا از جمله سه کشور اروپایی عضو توافق هسته ای برجام با ایران در روزهای اخیر درباره وخامت شرایط حقوق بشری این کشور هشدار داده اند و خواستار رعایت اصول اولیه موازین حقوقی از جمله اجرای صحیح قوانین داخلی ایران شده اند.
+19
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    تنها در اینجا - کپنهاگ، دانمارک
    ای کاش اگر بابک بود یا اندک نگه کورسویی داشت !!!!!
    0
    5
    ‌پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    منوچهری - تهران، ایران
    یعنی صد رحمت به ایل مغول! بی شرفی هم حدی داره!
    0
    9
    ‌پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.