اپلیکیشن پیشگیری به عنوان بدیلی برای قرص ضدبارداری

دویچه وله :افزایش ناخشنودی زنان از مصرف مواد هورمونی برای جلوگیری از بازداری بازار اپلیکیشن‌های پیشگیری را گرم کرده است. این اپلیکیشن‌ها بر اساس ثبت دمای بدن در دوره ماهانه و مشخص کردن زمان تخمک‌گذاری کار می‌کنند.

۲۶ سپتامبر (امسال برابر با پنجم مهر ماه) روز جهانی پیشگیری از بارداری نامگذاری شده است. سابقه تلاش برای جلوگیری از بارداری ناخواسته به قرن‌ها پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد و نوشته‌هایی در این مورد روی پاپیروس‌های مصر باستان نیز یافت شده است.

قرص ضدحاملگی و کاندوم مردانه رایج‌ترین روش‌های پیشگیری از بارداری ناخواسته به شمار می‌روند. قرص‌ها برای نخستین بار شش دهه پیش در آمریکا به بازار عرضه شدند.

قرص‌های پیشگیری از بارداری ناخواسته در کنار جنبش دانشجویی و انقلاب جنسی در دهه هفتاد قرن بیستم به نماد تحولات اجتماعی دوران معاصر بدل شده‌اند.

امروز شوق و هیجانی که "راه ساد و مطمئن" استفاده از قرص برای جلوگیری از بارداری به وجود آورده بود به میزان زیادی فروکش کرده و عوارض جانبی استفاده از مواد هورمونی بسیاری از زنان را به استفاده از امکانات دیگر برای این کار سوق می‌دهد.

یک نظرسنجی مرکز فدرال روشنگری‌های سلامت آلمان در سال ۲۰۱۹ حکایت از یک "تغییر رفتار" در میان زنان در پیوند با استفاده از مواد هورمونی برای پیشگیری از بارداری دارد.

بر پایه این نظرسنجی، در قیاس با یک نظرسنجی مشابه در سال ۲۰۱۱ استفاده از کاندوم افزایش یافته و استقبال از قرص، به خصوص بین زنان ۱۸ تا ۲۹ ساله کاهش پیدا کرده است.
روند رو به کاهش مصرف قرص
به گزارش شبکه ntv در میان این گروه سنی از زنان، سال گذشته به نسبت هفت سال قبل مصرف قرص ضدبارداری ۱۶ درصد کاهش یافته است.

این روند کاهشی در تراز مالی شرکت داروسازی "بایر"، به عنوان بزرگترین عرضه کننده قرص‌های پیشگیری از بارداری در جهان هم قابل مشاهده است.

در آمد این شرکت از فروش این قرص‌ها از بیش از سالانه یک میلیارد یورو در ابتدای دهه دوم قرن بیست و یکم به ۶۸۱ میلیون یورو در سال گذشته کاهش یافته است.

تردید در مورد استفاده از مواد هورمونی برای پیشگیری از بارداری ناخواسته باعث روی آوردن بیش از پیش زنان به اپلیکیشن‌هایی شده که بر پایه ثبت تغییرات جسمی در دوره ماهانه و نشان دادن روزهای تخمک‌گذاری طراحی شده‌اند.
 
زنان می‌توانند در تقویم دیجیتال این برنامه‌ها آغاز دوره ماهانه، تغییر دمای بدن و دیگر اختلال‌های جسمی و روحی خود را ثبت کنند تا زمان تخمک‌گذاری و روزهایی با بیشترین احتمال بارداری مشخص شود.

برخی از این اپلیکیشن‌ها به داده‌های بسیار دقیقی از جمله درباره دوره قاعدگی، میزان خونریزی، تغییرات حالت، زمان آخرین آمیزش جنسی و میزان مصرف نوشیدنی الکلی نیاز دارند تا بتوانند زمان هشدار را مشخص کنند.

نهادهای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان در آلمان هشدار می‌دهند که برخی اپلیکیشن‌ها اطلاعات بی‌ارتباط با پیشگیری از بارداری را نیز جمع‌آوری می‌کند و برخی حتی شماره شناسایی تلفن هوشمند را در اختیار شرکت‌هایی نظیر فیسبوک قرار می‌دهند که از آن برای ارسال هدفمند تبلیغ و آگهی سوءاستفاده می‌کنند.
اپلیکیشن پیشگیری در رده تجهیزات پزشکی
چهار سال پیش موسسه بین‌المللی استاندارد "توف زود" برای نخستین بار تائید کرد که یکی از اپلیکیشن‌های پیشگیری از بارداری در آمریکا می‌تواند در رده تجهیزات پزشکی قرار گیرد.
با وجود این و به رغم تمایل روزافزون زنان به استفاده از راه‌های طبیعی جلوگیری از بارداری اپلیکیشن‌هایی که برای این منظور طراحی و وارد بازار شده‌اند منتقدانی دارند و بسیاری از متخصصان آن را وسیله مطمئنی برای پیشگیری ارزیابی نمی‌کنند. عده‌ای دیگر درباره سوء استفاده از آنها به منظور ثبت داده‌های کاربران هشدار می‌دهند.

مطابق برخی گزارش‌ها و بررسی‌ها، در میان تمام روش‌های هورمونی و غیردارویی پیشگیری از بارداری ناخواسته، میزان اثربخشی در پیشگیری با اتکا به آگاهی از زمان تخمک‌گذاری تقریبا از تمام روش‌های دیگر کمتر و حدود ۷۶ درصد است. این میزان می‌تواند با پرهیز از آمیزش جنسی در روزهای بیشتری، پیش و پس از تخمک‌گذاری، افزایش یابد
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.