آغاز به کارگیری آزمایشی سگ‌های کرونایاب در فرودگاه فنلاند

دویچه وله :آغاز استفاده از سگ‌های جستجوگر در فرودگاه هلسینکی با هدف تشخیص ابتلا به کرونا؛نقطه‌عطفی در امر مقابله با بیماری کووید-۱۹. گفته می‌شود سگ‌های آموزش‌دیده سریع‌تر از دستگاه‌های تست قادر به تشخیص مبتلایان به این ویروس هستند.

یک ابتکار جدید که می‌تواند در تشخیص و مقابله با ابتلا به ویروس کرونا کمک بزرگی باشد؛ استفاده از سگ‌های جستجوگر و آموزش دیده.

حساب فیس‌بوک فرودگاه هلسینکی، پایتخت فنلاند خبر از استفاده از سگ‌های جستجوگر برای کشف موارد ابتلا به ویروس کرونا در بین مسافران داده است.

گفته می‌شود که این پروژه به طور آزمایشی در این فرودگاه اجرا خواهد شد. آزمایش‌های صورت گرفته حکایت از آن دارند که سگ‌های آموزش‌دیده بسیار سریع‌تر و سهل‌تر قادر به تشخیص موارد ابتلا به ویروس کرونا هستند.

استفاده از سگ‌های جستجوگر در فرودگاه هلسینکی در هفته جاری آغاز شده است. این در حالی است که آزمایش‌های عادی تشخیص کرونا نیز در فرودگاه یاد شده به موازات استفاده از این سگ‌ها ادامه خواهند داشت.
 نتایج امیدوار کننده
گفته می‌شود که تا کنون ده سگ برای اجرای این پروژه تعلیم داده شده‌اند. چهار سگ، از روز چهارشنبه ۲۳ سپتامبر (دوم مهر) عملا در فرودگاه هلسینکی برای تشخیص موارد ابتلا به ویروس یاد شده مشارکت دارند.

هدف از اجرای این پروژه تسریع و تسهیل تشخیص موارد ابتلا به ویروس کرونا اعلام شده است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته از سوی دانشگاه هلسینکی، این سگ‌های جستجوگر تا ضریب نزدیک به صددرصد قادر به تشخیص صحیح موارد ابتلا هستند.

افزون بر آن، این سگ‌ها برای تشخیص ابتلا به ویروس  کرونا به تعداد مولکول‌های کمتری نیاز دارند. به عنوان نمونه، تنها وجود ۱۰ تا ۱۰۰ مولکول ویروسی برای تشخیص ابتلا به این ویروس از سوی سگ‌های جستجوگر کفایت می‌کند. این در حالی است که دستگاه‌های تشخیص ویروس کرونا نیاز به ۱۸ میلیون مولکول دارند.

در سایت فیس‌بوک فرودگاه هلسینکی همچنین آمده است که این سگ‌ها قادرند حتی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را پیش از آنکه نشانه‌های ابتلا در بیمار قابل مشاهده باشد، تشخیص دهند.
نحوه استفاده از سگ‌ها
این سگ‌های جستجوگر و آموزش دیده برای تشخیص ابتلا به ویروس کرونا نیاز به تماس مستقیم با مسافران ندارند. برای تشخیص ابتلا یا عدم ابتلا به ویروس کرونا کافی است که ماموران فرودگاه با استفاده از پارچه‌ای از پوست بدن مسافرانی که وارد فروگاه می‌شوند، نمونه برداری کنند و آنگاه پارچه را در مکانی دیگر در برابر بینی سگ‌ها قرار دهند.

اولا لتییف، رئیس فرودگاه هلسینکی گفته است که این فرودگاه در استفاده از سگ‌های جستجوگر پیشگام است. او گفته است: «تا آنجا که ما می‌دانیم، در هیچ فرودگاه دیگری از قوه بویایی سگ‌ها در این ابعاد بزرگ برای تشخیص ابتلا به بیماری کووید-۱۹ استفاده نمی‌شود.»

گفته می‌شود که مدرسه عالی دامپزشکی شهر هانوفر آلمان نیز در حال حاضر سرگرم تعلیم دادن سگ‌های جستجوگر ارتش این کشور (بوندس‌ور) است
+13
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.