رییس ایرانی‌الاصل زرتشتی شرکت هندی فروشنده واکسن کرونا کیست؟

سایت رویداد 24 :یک شرکت هندی فروشنده واکسن کرونا متعلق به یک زرتشتی ایرانی‌الاصل، قرار است واکسن کرونا را با قیمت کم به ایران بفروشد. اگر می‌خواهید بدانید این شرکت متعلق به کیست،

رویداد۲۴ سعید نمکی در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از تلاش ایران برای پیش خرید واکسن کرونا از یک شرکت هندی خبر داد و گفت: «مدیر عامل این شرکت فردی ایرانی‌الاصل زرتشتی است که به ما قول داده است ۲۰ میلیون دوز واکسن را با قیمت پایین‌تر به ما بفروشد.» نمکی نام شرکت هندی را افشا نکرده است. در این گزارش رویداد۲۴ جزییات فعالیت‌های شرکت هندی متعلق به یک فرد ایرانی الاصل زرتشتی را تشریح می‌کند.

هندوستان همواره یکی از کشور‌های مبدا خرید مواد اولیه داروی ایران بوده است. شرکت مورد اشاره نمکی در واقع «انستیتو هندی سروم» است. این موسسه یکی از هفت کمپانی داروسازی است که در حال حاضر در هند مشغول تحقیق و توسعه واکسن کروناست.

این شرکت هندی در که در شهر پونا واقع شده یکی از امید‌های واکسن کرونا در جهان است. رویترز در ماه می‌ در گزارشی نوشته بود: «اگر جهان بخواهد در واکسن کرونا به موفقیتی دست پیدا کند قطعا یکی از دروازه‌های آن انستیتو سروم هند است.»

این انستیتو یکی از بزرگترین تولیدکنندگان واکسن جهان است و با تعداد زیادی کاندیدا در حال تحقیق و توسعه درباره واکسن کروناست. از طرف دیگر تولید انبوه واکسن‌های آکسفورد و آسترازنکا نیز احتمالا بر عهده این کمپانی بزرگ هندی خواهد بود.

این کمپانی یک کمپانی خصوصی در هند است، اما به گزارش رویترز مدیر بخش تحقیق و توسعه این کمپانی هر شب پیامی در واتس اپ از دولت دریافت می‌کند و موظف است آخرین مراحل پیشرفت کار را برای مقامات دولتی توضیح دهد.

در یادداشت رویترز گفته شده «ویجای راقوان» مشاور علمی ارشد «نارندرا مودی» نخست وزیر هند هر شب به «اومش شالیگرام» مدیر بخش تحقیق و توسعه انستیتو سروم در واتس اپ پیام می‌زند و درباره کم و کیف تحقیفات این کمپانی سوال می‌پرسد. ارتباط نزدیک این کمپانی با این سطح از دولت هند نشانگر اهمیت این شرکت در تولید واکسن کرونا است؛ واکسنی که همه جهان انتظار آن را می‌کشند.

«سیروس پوناوالا» موسس و رییس هیات مدیره ایرانی-زرتشتی تبار انستیتو سروم است که سعید نمکی به آن اشاره کرده. پسر او، «آدار پوناوالا» در حال حاضر مدیرعامل انستیتو سروم هند است.
آدار پوناوالا مدیرعامل انستیتو سروم هند فروشنده واکس کروناآدار پوناوالا یک تاجر پارسی هندی است. پارسیان هند گروهی از زرتشتیان ایرانی‌تبار هستند که اغلب آنان در شبه‌قاره هند زندگی می‌کنند. نیاکان آن‌ها در سده دوم هجری پس از سلطه اعراب مسلمان بر ایران از ایران به هند کوچ کرده‌اند و از این رو می‌توان آنان را نخستین جامعه مهاجر ایرانی به‌شمار آورد.

بر اساس گزارش نشریه آمریکایی فوربس، مجموع دارایی‌های خالص پوناوالا در سال ۲۰۲۰ میلادی چیزی حدود ۱۱.۴ میلیارد دلار برآورد شده است او هفتمین فرد ثروتمند هندوستان و ۱۶۵ مین فرد ثروتمند در جهان است.

به گزارش رویداد۲۴ موسسه سروم در سال ۱۹۶۶ توسط سیروس پوتاوالا تاسیس شد و با شرکت آمریکایی «کودا ژنیکس» و رقیب این شرکت در آمریکا یعنی «نواوکس» و همچنین شرکت اتریشی «تمیس» در تولید واکسن کرونا و تحقیقات روی داوطلبان وارد همکاری شد.

از سوی دیگر بر اساس توافقی که انجام گرفته، انستیتوی سروم قرار است در صورت تولید واکسن کرونا توسط شرکت دارو سازی استرازنکا و دانشگاه آکسفورد، تولید انبوه واکسن کشف شده توسط آن‌ها را برعهده بگیرد. ایالات متحده آمریکا یک سوم یک میلیون دوز اولیه واکسن احتمالی این شرکت را پیش خرید کرده است.

پوناوالا اعلام کرده بر اساس برنامه اولیه آن‌ها ۴-۵ میلیون دوز اولیه ظرف یک ماه در از ماه ژوئن تولید خواهد شد و سپس تولید آن‌ها به ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دوز در سال خواهد رسید.

آدار پوناوالا به رویترز گفته امیدوار است چند میلیون دوز برای استفاده در کشور هند و دیگر کشور‌های با ریسک بالا در جهان طی ماه‌های نوامبر و اکتبر که مرحله آزمایشی به نتیجه می‌رسد، انبار کنند. او همچنین به رویترز گفته تیم تحقیقاتی بر این باورند که واکسن احتمالی تا ۸۰ درصد شانس موفقیت دارد.

به گفته آدار پوناوالا بر اساس اطلاعات موجود، واکسن آسترازنکا یک دوزی خواهد بود و نیازی به تمدید واکسن نیست. او گفته احتمالا واکسن آسترازنکا که به AZD۱۲۲۲ معروف است قیمتی بالغ بر ۱۰۰۰ روپیه معادل ۱۳ دلار خواهد داشت، اما این بستگی به نحوه توزیع دولتی واکسن دارد.

پوناوالا گفته حتی اگر این واکسن موفقیت آمیز هم باشد همچنان برای مبارزه با کرونا باید تلاش کرد چرا که برخی افراد بعد از دریافت واکسن هم ایمنی لازم را پیدا نمی‌کنند. او گفته: شاید شما با علائم شدید یا خفیف دچار بیماری شوید و این بستگی به سیستم ایمنی بدن شما دارد، اما هنوز بعد از واکسینه شدن هم احتمال ابتلا وجود دارد و هیچ واکسنی به طور کامل موثر نیست.

انستیتو سروم سالانه ۱.۵ میلیارد دوز واکسن از سرخک تا فلج اطفال تولید می‌کند. پوناوالا گفته این رویه کمپانی پتانسیل تولید انبوه واکسن کرونا را به این شرکت داده است.

او معتقد است هر واکسنی که تولید شود در ابتدا با مشکل توزیع مواجه است. شرکت سروم با چندین توزیع کننده و انبار شیشه و لوله توافق همکاری دارد و از این رو با مشکل توزیع مواجه نخواهد شد.

سروم یکی از معدود کمپانی‌هایی بوده که در طول بحران کرونا بر تعداد استخدام‌هایش افزوده است. این انستیتو یک تشکیلات مجزا برای تولید واکسن در سطح بیماری‌های پندمیک ایجاد کرده است. این تشکیلات تا دو تا سه سال آینده به بهره برداری می‌رسد و می‌تواند ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دوز واکسن را سالانه تولید کند
+68
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران

    اینها معروفن به زرتشتیان پرسی یا پارسی ، که بخاطر حمله سپاه اسلام از یزد و کرمان رفتن هرمزگان، و بعد آنجا هم تحت تعقیب در نهایت از طریق اقیانوس هند به سورات یا گجرات هند رفتن و اوستای خودشون رو هم بردند انتکویل زبان شناس فراتسه از اوستای اینها رمزگشایی کرد، و گفت زبان اوستا ایرانی هست نه هند اروپایی ...اقای سیروس پوناوالا هم از تبار همانهاست
    4
    34
    یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    حسنلو - باکو، آذربایجان

    درد و بلاش بخوره تو سره ناعب بر هغ عمام ظمان اخوند چلاق پنج تومنی و هرچی اثنی عشره تازی پرسته وطن فروشه....
    2
    43
    یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران

    داروهای هندی داغونتر از داروهای چینیه. لذا ایرانی یا غیره ایرانی الاصل بودن این بنده خدا چه فایده داره وقتی داریم پول الکی میذیریزیم جیب هندیا و داروی بی کیفیت میگیریم.
    30
    10
    یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    داروی هندی یا ایرانی یا پروتوتورک سومری نیست ، نوشته سهام آکسفورد رو این هندی میلیادر زرتشتی خریده. در واقع واکسن مال پروژه دانشگاه آکسفورد انگلیسه ولی به پول این آقای سیروس پونامالا و پسرش
    2
    18
    یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران

    [::Chokam - ری، ایران::]. این یک افسانه هست که گفتند زرتشتیها بعداز اسلام رفتند به هند! اولا تا همین قرن بیستم مرز مشخصی بین ایران و هند نبوده ثانیا در یزد و کرمان و بقیه جاها زرتشتیها زندگی میکردند و حتی زرتشتیهای هند برای زیارت هر سال به یزد میامدند دلیلی نداشته بخاطر اذیت مهاجرت کرده باشند مخصوصا اینکه سیر تغییر دین زرتشتیها خیلی تدریجی بوده خودش ثابت میکنه اجباری وجود نداشته
    24
    2
    دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. منم اول مثل تو فکر میکردم، بعد رفتم خوندم پرسیparsi m این کلمه رو گوگل کن منابعش رو میاره،
    0
    9
    دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. اون بالا اسمش رو نوشتم زبان شناس فرانسوی اَنکِتیل دوپِرون اسم کاملش رو سرچ کن ، اون درباره پرسی ها یا پارسی ها ی زرتشتی هند تحقیق کرده، اون اولین محقق زبان اوستاست مخالفش ویلیام جونز انگلیسی است. . پرسی ها نه بلافاصه بعد از حمله اعراب، بلکه ۴۰۰ سال بعد در دوره سختگیری امثال تیمور عرصه بر آنان تنگ آمد و دو گروه شدند، یک گروه رفتن سورات هند. و زبان شناس فرانسوی اَنکِتیل ۷ سال در قرن ۱۷ با آنان زیست و زبان اوستایی زند رو رمز گشایی کرد گفت مال ایرانیهاست نه هنداروپایی. کاسه کوسه زبانشناسانی مثل ویلیام جونز انگلیسی زد شکست
    1
    9
    دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    [::Chokam - ری، ایران::]. اینجا یه مشکل تاریخی بوجود میاد. تناقض در این هست که دوره ای که شما میگی زمانی هست که فرزندان تیمور یعنی گورکانیان میرند بر هند مسلط میشوند و اونجا تا زمانی که انگلیسها اون رو مستعمره میکنند حکومت میکنند! چه دلیلی داره بخاطر فشار مسلمونها پارسیهای زرتشتی برند به هند که اونهم حکومتش دست مسلمانان گورکانی هست! من یه چیزی رو دیدم بین هندیها و پاکستانیها رواج داره اونهایی که پوستهای روشنتر دارند عموما میگند اجداد ما ایرانی هست.
    5
    1
    دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::Chokam - ری، ایران::]. دوست گرامی و ارجمند، آذر میانه و امیرقریولر، هر دو از ترکیه و اردوغان دفاع می کنند و در این سایت دائم پرسه می زنند تا ایران و فرهنگ ایران را کوچک کنند و به این وسیله جنایات حکومتهای ترک و مغول، از جمله تیمور لنگ را موجه جلوه دهند،
    1
    4
    دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::Chokam - ری، ایران::]. پسرم آیینی به نام زرتشت فقط دوران کوتاهی صرفا در دربار ساسانیان رواج پیدا کرد. مردم عامی ایران تا قبل اسلام هیچ دینی نداشتن. البته عده کسیری در مناطق مرکزی ایران که بعدها توسط پادشاهان تورک سلجوقی به شهر تبدیل شدن (اصفهان و یزد) مهاجران یهودی تبار بودن و الان شدن مسلمانان تندرو و حکومتی. چرا انقدر توهم میزنی! در ضمن زبان فارسی در زمان پادشاهان تورک گورکانی (گورخانی) در هند رواج داده شد. از طرفی خود زبان فارسی یکی از بیسهاش سانسکریت هندیه و بیسهای دیگش عربی و تورکی هست. و پارسی یا فارسی اصلا نام زبان نبوده و همچین زبانی صرفا توسط دربار تورکان خوارزمشاهی به وجود اومد و قبل از اونا هیچ نوشته ای به این زبان نیست. و مردمی که در ایران تورک نبودن به زبان پهلوی که زیرشاخه سانسکریت هندیه صحبت میکردن.
    4
    3
    ‌سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. نازی، یه بار دیگه کامنت منو بخون،پرسی اسم قومه نه زبان، پرسی ها رو هرودوت هم نام برده. مرسی که باعث شدی علاوه بر زبان شناس فرانسوی اَنکِتیل، هرودوت هم بگم. شما ویکی پدیای ترکی رو نخون ویکی پدیای ترکی خرابکاری شده
    1
    5
    ‌سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::Chokam - ری، ایران::]. بله پرسه در فارسی به معنی کوچ و جابه جایی هست. مثل گز (با لفظ عربی قز و لفظ لاتین کاس) که اسم کهن اقوام تورک هست و واژه تورک زبانه و قوم نیست. این یعنی قوم پارس یا پرسه هم مثل قوم تورک نامیده میشدن. دریای خزر (تلفظی از قزر که همون گزر د تورکی به معنی کوچ رو و گردنده بوده) و دریای قزوین (به لاتین کاسپین) به تورکی یعنی خانه مردمان قز یا در اصلش گز. زبان فارسی یا پارسی هم بعدا به زبانی اطلاق شد که با بیس پهلوی (شاخه ای از سانسکریت) و قواعد دستوری عربی و واژه های عربی و تورکی ترکیب شد و این زبان پیدا شد. طبق سوابق این زبان در دوران خوارزمشاهیان تورک زبان به وجود اومده. همین الان مناطق روستایی مثلا در نطنز یا سمنان هستن که زبانشون بازمانده ای از زبان پهلوی هست. جالبه بدونی ارتش سایبری حکومت فاشیسم فارسیسم-شیعه جمهوری اسلامی با نفرات زیاد و الاف در تمام ویکیپدیاها دست میبرن و به هر زبانی تاریخ ساختگی خودشون رو به دیگران القا میکنن. واقعا کار چیپی هست که بخواهی زوری خودتو در همه زمینه ها به دیگران غالب کنی. همه آدما وجودشون و فرهنگ و زبانشون ارزشمنده.
    4
    3
    ‌سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. می گویند خوارزمشاهیان و تیمور گوشت مادیان زیاد کباب می کردند و تیمور همیشه با خودش دیلماج( مترجم) داشت، چون فارسی بلد نبود، و پایش هم می لنگید، وضع اسفباری داشت
    2
    3
    ‌سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. ویکی پدیا هم بلد نیستی، چون بقول تو اینها(حکومت فاشیسم فارسیسم ترکیسم-شیعه جمهوری اسلامی با نفرات زیاد و الاف در تمام ویکیپدیاها دست میبرن) نمی تونن به ویکی انگلیسی دست ببرند، اگه دست ببرند بلافاصله پاک میشه.هر کسی حتی خود شما هم میتونی یه اکانت توی ویکی پدیا انگلیسی رجیستر کنی و این چرندیات خودت رو بعنوان یک صفحه ویکی انگلیسی بنویسی اما بلافاصله پاک میشه ، چون ویکی انگلیسی دائم در حال ویرایش است . اما ویکی های دیگه کمتر ویرایش میشه شاید ویکی ترکی بتونی
    2
    4
    ‌سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    [::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. دوست عزیز ۴۰۰ سال بعد ،میشه قرن ۱۱ میلادی، فرزندان تیمور نبودن. تازه تیمور بخش غربی هند رو داشت ، نه شرقی و سورات. برای همیت هندوها از تاریخ خودشون سانسورش کردن، پرسی های زرتشتی آخرین مکان کوچ شان سوراتsurat بوده . ضمنا فقط به حاکم نیست به مردم هم بستگی داره، جامعه هندوها نسبت به جامعه مسلمانان کم آزارتر بودند لذا پرسی ها تونستن اوستا و آیین زرتشتی رو حفظ کنن و زبان هندی هم بیاموزند البته با تعصب روی آیین زرتشتی، یعنی هندو نشدن. تجارت هم میکردن بطوریکه هندوستان یک ازبزرگترین مرکز تجاری دنیا بود تمام اروپا و عثمانی در آتش جنگ می سوخت ولی هند امن برای بازرگانان، این پرسیها هم خوب پیشرفت کردن. در دوران اورنگ زیب قرن ۱۷هند بزرگترین مرکز تجاری دنیا شد بازرگانان فرانسه کارخانه چای داشتن تحت حمایت اورنگ زیب. یه عامل دخالت انگلیس و اشغالش همین بوده،جامعه هندو اصلا قابل مقایسه با مسلمانان نبود برای همین پرسی های زرتشتی انجا راحت بودن و اخرین مقصدشان شد
    0
    4
    ‌سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. البته یک نکته را تاریخ خوب در خاطر دارد و آن اینکه ترکها( مغول های اولیه) ماست بندی خوب یاد داشتند، و پرورش اسب( تاریخ ویل دورانت )، و در سرزمین‌های اشغالی بزودی فرهنگ آنها را بلعید و از آنها معجون درست کرد که همیشه مهاجم باقی بمانند، و فرهنگ و زبان و هنر ملت های دیگر را از آن خود بدانند، ولی نعل اسب هرگز طلا نمی شود
    1
    2
    ‌سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    [::azadi2011 - تورنتو، کانادا::]. دوست گرامی و ارجمندم سلامت باشین
    1
    3
    ‌سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.